Dolar 32,4018
%0.13
Euro 34,7914
%0
Altın 2.402,630
%0.24
Bist-100 10.209,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti Karabağlar'da Erten güven tazeledi

AK Parti Karabağlar'da Erten güven tazeledi

AK Parti İzmir 6’ıncı Olağan Kongresi’nde dün Bayındır ile başlayan bu haftaki kongre süreci, bugün Karabağlar ile sürdü. Kongre mesaisi yarın da (pazar) Menderes ve Torbalı ilçeleriyle devam edecek. Mevcut Başkan Kazım Erten'in tek aday olarak girdiği Karabağlar kongresinde sonuçlar geldi. Erten kullanılan 270 oyun 256'sını alarak güven tazeledi. Karabağlar kongresinde çarpıcı mesajlar

  • Ege Postası
  • 10.03.2018 - 09:21

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün 3 Mart’ta Bergama ile startını verdiği ilçe kongreleri süreci devam ediyor. Mevcut ilçe başkanlarıyla yola devam kararı verilen 11 ilçeden Bergama, Kınık, Beydağ, Kiraz ve Bayındır kongreleri tamamlandı. Bugün Seferihisar ve Karabağlar ile devam etmesi gereken süreçte değişikliğe gidildi ve Seferihisar kongresi ileri bir tarihe ertelendi.

KARABAĞLAR'DA KONGRE HEYECANI

Karabağlar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde mevcut İlçe Başkanı Kazım Erten ile gidilen Karabağlar 4. Olağan İlçe Kongresi başladı. Kongreye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ile diğer AK Parti İzmir milletvekilleri Necip Kalkan, Mahmut Atila Kaya, Hüseyin Kocabıyık, Kerem Ali Sürekli ile AK Parti Kadın Kolları İzmir İl Başkanı Gözde Keskin, AK Parti Bornova İlçe Başkanı Aslan Keskin, AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Adil Yüksel, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Özgür Hızal ve çok sayıda partili katıldı.

Divan Kurulu Başkanlığı’na İzmir Milletvekili Necip Kalkan olurken, Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin Divan Başkan Yardımcısı oldu. Divan Başkanlığına seçilen AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan kongreyi başlattı.

Mevcut Başkan Kazım Erten'in tek aday olarak girdiği Karabağlar kongresinde sonuçlar geldi. Erten kullanılan 270 oyun 256'sını alarak güven tazeledi. 14 oy geçersiz sayıldı.

ERTEN'İN LİSTESİ;

KAZIM ERTEN: ÇOK HEYECANLIYIM, BAHTİYARIM

Coşkulu partili kalabalığa hitap eden ilk isim AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten oldu. Başkan Kazım,  “Çok heyecanlıyım ve bahtiyarım. Karabağlar bir silikon vadisidir tabiri caizse. Gaybubet evlerinin ilk açıldığı yer Karabağlar olmuş. 15 ayda 140 defa haber olmuşuz. Yaptığım her şeyi bir z raporu olarak neredeyse her akşam sosyal medyada paylaşmayı bir usül edindim. Bu çerçevede yol yürümeye devam ediyoruz. Kongrenin ilçemize ve İzmir’e hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

KEREM ALİ SÜREKLİ: AK PARTİ KONGRELERİ YENİLENME VE DEĞİŞİM SÜREÇLERİDİR

İkinci kürsüye gelen isim AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, “AK Parti kongreleri yenilenme ve değişim süreçleridir. Altı tane kongre yaptık. Yedincisini yapıyoruz. AK Parti kongreleri düğün havasında geçer. Atılım döneminin süreçleridir kongrelerimiz. 2019’da hedeflerimize ulaşacağız, inanıyoruz, başaracağız” dedi.

SÜREKLİ MÜJDE VERDİ:  EVDE BAKIM HİZMETLERİ 7-24 HİZMET VERMEYE BAŞLAYACAK

Milletvekili Kerem Ali Sürekli, bir süre önce Egepostası’nın duyurduğu, evde bakım hizmetlerinin İzmir’de 7-24 hizmet vermesiyle ilgili uygulamanın başladığını müjdeledi: “Her kongrede bir müjde veriyoruz. Bir müjde vereyim. İzmir’in merkezi Karabağlar’dayız. İzmir sağlıkta pilot bölge seçildi. 112 acil hizmetleri başarıyla yürütülüyor ama acil olmayan sağlık hizmetlerinde sıkıntı oluyor. 7-24 hizmet verecek evde bakım hizmetleri. İzmir’e hayırlı uğurlu olsun.”

ATİLA KAYA: CHP’YE KÜÇÜK FARKLA BIRAKMIŞ OLDUĞUMUZ KARABAĞLAR’I ALACAĞIZ

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atila Kaya, “Düğünümüze ve kongremize hoş geldiniz” diyerek, “bu coşku ve heyecan gösteriyor ki, iki dönemdir çok küçük farklarla CHP’ye bırakmış olduğumuz Karabağlar Belediye yönetiminin sesleri geliyor burada. AK Parti hiçbir zaman kişisel ikbal arayışlarının adresi olmamıştır. Birilerini meclis üyesi, belediye başkanı, milletvekili yapmak için siyaset yapmıyoruz. Bizler rıza-i ilahi için, Büyük Türkiye sevdası için siyaset yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

HÜSEYİN KOCABIYIK: KENDİNİZİ 2118  YILINDA HAYAL EDİN

AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık da konuşma yapan isimler arasında yerini aldı. Vekil Kocabıyık, “Kendinizi 2118 yılında hayal edin. Yüz sene sonrasında hayal edin. O bulunduğunuz tarihte geriye doğru bakın. Yüz sene evvel bu ülkede çok büyük bir kalkınma imar ve inşa olayı yaşanmış. Bu millet daha zengin olmuş. Gariban Anadolu halkı refah ve zenginlikle karşılaşmış. Bu ülke büyümüş. Ekonomisi, sosyal refahı büyümüş. Karabağlar kongresinin ülkemize ve kentimize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde bir konuşma yaptı.

AYDIN ŞENGÜL: KARABAĞLAR ÇOK KOLAY, KOLAY OLDUĞU KADAR DA ZOR

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, “Karabağlar çok kolay. Kolay olduğu kadar da zor. İzmir’in en büyü ilçesi. En fazla sıkıntısı ve derdi olan ilçemiz. Kentsel dönüşüm dendiğinde akla Karabağlar gelir. Sorunlar yıllardır birikmiş. Belli noktalarda ilerleme kaydedilirken belli noktalarda devam ediyor. Hızlandırmak ve sorunları bir an önce çözebilmek için yerel yönetimlere ihtiyaç var. Bizim belediyelerimizde hizmetleri çok hızlı yapıp sorunları çözebiliyoruz. İnşallah sıkıntıları 2019’da yerel yönetimlerde iktidara gelip hep beraber çözeceğiz” sözünü verdi.

İL BİNASINDA YENİ SİSTEMLE HER İLÇE AN AN SAAT SAAT TAKİP EDİLECEK

İl binasında yeni bir sistem kuracaklarını, bu sistemle tüm ilçe teşkilatlarının çalışmasını an an, saat saat takip edeceklerini açıklayan Başkan Şengül, “Kongrelerimizi bittikten sonra çalışmalarımıza hızla başlayacağız. Mahallelerde tek tek örgütleneceğiz. Sandık sandık çalışacağız. İl binasında yeni sistem kurup tüm ilçe teşkilatlarının çalışmasını an an saat saat takip edeceğiz. Çalışanın hakkını vermek için raporlarımızla sonuna kadar arkasında duracağız, destek vereceğiz. Evinizle helalleşin. Bizim çatışma ve kavgayla ilişkimiz yok. Yaşam tarzı, etnik milliyetiyle işimiz yok. Biz insanların kalbine, yüreğine bakarız. Yok şu bölgedenmiş şu stk’danmış. Bu bizim için kriter değil. Bizim için samimiyet ve iyi niyet kriterdir. Sevgili başkanım öyle bir kadro kur ki, kimle iyi çalışacaksan onu kadrona kat. Yarın başarısızlık olursa hesap sana sorulur, cevabını da sen verirsin. Kazım Başkan size görev vermese de her biriniz AK Partinin neferi olarak Tayyip Erdoğan, Binali Yıldırım olarak koşturacaksınız. Aydın Şengül de sizin gibi sıradan bir kişi. Ben tek başıma bir şey yapamam. Biz hep beraber ve bir olursak çok şey yapar, Karabağlar’ı ve İzmir’i değiştiririz. Yeniden diriliş, yeniden heyecanla, yeniden motivasyonla durmak yok yola devam diyoruz” şeklinde bir konuşma yaptı.

ŞENGÜL: EMEĞİ VE ALIN TERİ OLMAYANLAR PARTİYİ BIRAKIP GİDER

AK Parti İl Başkanı Şengül, emeği ve alın teri olmayanların partiyi bırakıp gidebileceğini belirterek, “Emeği ve alın teri olmayanlar partiyi bırakıp giderler. Allah bana güç ve kuvvet verdiği ve bu görevde olduğum sürece alın teri olmayan, koşturmayan, emek sarf etmeyen herkesin karşısında olacağım. Ondan sonra salona geliyoruz neden salonda heyecan yok. Çünkü benim emektar kardeşlerim koşturmuş gelmiş. Belli kişiler aynı yönetimlere seçiliyor. Yine onlar kırgınlıklarını içine atıp yine koşturmaya devam ediyor. Buna izin vermeyeceğiz. Biz o adaleti sağlayamazsak biz başarıyı yakalayamayız.  Gerçekten samimi olan, alın teri döken arkadaşların önünü açmazsak, içeride adaleti sağlayamazsak dışarıda adaleti nasıl sağlayacağız” diye konuştu.

HAMZA DAĞ: AFRİN OPERASYONU SADECE ASKERİ DEĞİL EKONOMİK BİR OPERASYONDUR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Afrin operasyonunu değerlendirdi. Afrin’e yapılan operasyonun sadece askeri değil stratejik ve ekonomik boyutu olduğunu belirten Hamza Dağ, “İlk yaptığımız kongre aklımda. Cerablus ve El Bab’da başarısız olmamızı bekleyenler avuçlarını yaladılar. Daha sonra o bölge üzerinden yapılan Afrin operasyonu sadece askeri değil ekonomik bir operasyondur. Kuzey suriye derken Kuzey Irak demeye başlamıştık. Şimdi Kuzey Suriye lafı her yerde telaffuz edilmeye başlandı. O terör devletinin hem ekonomik olarak büyütülmesi hem de Kuzey Irak’tan gelen petrollerin dünyaya ulaştırılması ve Türkiye Cumhuriyeti’nin aldığı payın transit özelliğinin ortadan kaldırılmasının da önüne geçmiş olduk. Biz burada ekonomik olarak önemli bir operasyon yapıyoruz. Afrin’den sonra Münbiç’e de Fırat’ın doğusunda da olacağız. Bir gece ansızın gelebiliriz derken birileri dalga geçip hani nerde diyordu CHP’liler. Girince de bir şey diyemediler. Aman Afrin’e girmeyin diyorlardı. O kadar kahramanımız mücadele etti. Bizim imanımız var Rabbimiz var Allah’ımız var. Bu inanç bize yeter. Bu inanç bizi şu anda olmuş olduğumuzdan çok daha güçlü noktaya getiriyor” diye konuştu.

KARŞIMDA DİKTATÖR OLMUŞ BİR ADAM GÖRDÜM

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Tüzük Kurultayı’nda vekillerine televizyona çıkma yasağı getirmesini örnekleyen ve diktatör hale geldiğini kaydeden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “2019’da daha fazla demokrasi derken birileri daha fazla baskı diyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bugün dünyanın kendisinin istediği bir sistem haline geldi. Berlusconi biz de Türkiye gibi bir sistem ortaya koymak zorundayız dedi. Batının bile örnek aldığı bir sistem kurarken dün CHP’de Tüzük Kurultayı vardı. Şöyle bir dinleyeyim dedim, karşımda diktatör olmuş bir adam gördüm. Hem vekil olacaksın hem izin almadan konuşacaksın. Olamazsın. Resmen diktatör olmuş, bütün herşeyi eline almış bir insan gördüm. Allah bunlara bu ülkeyi nasip etmesin. Bu ülkeye daha fazla hizmet konusunda uğraş vermemiz gerekiyor”  diye sürdürdü konuşmasını.

EN DOĞRUYU EN HAKEDENİ GEREKLİ YERLERDE DEĞERLENDİİRMEK İÇİN SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, partilerinde emek verenleri dikkate alacaklarını vurguladı:

“İzmir’de bu seçimi çok önemsiyoruz. 2009 2014’te bu konuda hatalar yaptığımız kabul etmek zorundayız. Aydın Başkanın söylediği her sözün altına ben de imzamı atıyorum. Ben bu görevde olduğum sürece Karabağları da Bayraklı’yı da Konak’ı da, emek verenlerin buralarda olması için elimizden gelenin en üstünü yapacağız. Kongrelerde söylenen sözler hafızalarda kalır. Biz de bu sözlerin takipçisi olacağız. İnşallah 2019’da ilçelerimizde şehirlerimizde en doğruyu en hak edeni gerekli yerlerde değerlendirmek için sonuna kadar takipçisi olacağız. Bunu yaptığımız zaman bizim İzmir’de seçim almama şansımız yok. Daha fazla uğraş verip geçmişten ders çıkartacağız ve sonuca gitmek inşallah işten bile olmayacak."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.