Dolar 32,2403
%-0.01
Euro 34,8347
%0.46
Altın 2.425,220
%1.33
Bist-100 10.269,00
%0.2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Parti İzmir'de Ulupınar başkan seçildi

İYİ Parti İzmir'de Ulupınar başkan seçildi

İYİ Parti teşkilatlanma çalışmalarını tamamlayıp ilçe kongrelerinin çoğunu gerçekleştirdikten sonra şimdi de şekil şartlarını yerine getirmek amacıyla İzmir İl Kongresi’ni gerçekleştirdi. Balçova Termal Otel Kardelen Düğün Salonu’nda saat 11.30'da başlayan kongrede oy verme işlemi sonrası sayıma geçildi. İYİ Parti İzmir İl Kurucu Başkanı Yıldırım Ulupınar kullanılan oyların 427'sini alarak başkan seçildi. İYİ Parti İzmir'de kongre günü

  • Ege Postası
  • 10.03.2018 - 09:15

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-İzmir’de ilçe kongrelerinin 24’ünü tamamlayan 6’sını da süreç içerisinde gerçekleştirecek olan İYİ Parti’de il kongresi heyecanı yaşandı. Saat 10.00'da başlaması gereken kongre ancak 11.30'da başlayabildi. Yaklaşık 3 bin kişinin bulunduğu salonda 24 ilçeden 552 delegenin oy kullanacağı öğrenildi. Kongrede, ilçe başkanları atanan, ancak kongreleri henüz gerçekleşmeyen Menderes, Karaburun, Narlıdere, Bergama, Kınık ve Bayındır teşkilatlarının oy kullanamayacağı belirtildi.

İl Başkanı Yıldırım Ulupınar'ın tek aday olarak girdiği il kongresi Balçova Kardelen Düğün Salonu'nda gerçekleşti. Delegeler 4 sandıkta oy kullandı. Kongrede 442 oy kullanılırken, 14 boş, 1 geçersiz oy çıktı. İYİ Parti İzmir İl Kurucu Başkanı Yıldırım Ulupınar 427 delegenin oyunu alarak başkan seçildi.

İYİ Parti’de yeni il yönetiminde 6 ismin yerine başka isimler yeralırken, Disiplin Kurulu’nda ise 2 isimde değişikliğe gidildi.

GÜN İÇİNDE YAŞANANLAR

Divan Başkanlığına Koray Aydın oy birliğiyle seçildi. Divan Başkan Yardımcısı Ayhan Çevik olurken, Süleyman Çetin ve Şükrü Çakır katip üyeler olarak görev aldı. Divan Başkanlığı'nın belirlenmesinin ardından İstiklal Marşı okundu, Şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. 

KORAY AYDIN: TÜRKİYE’NİN FABRİKA AYARLARINA GERİ DÖNMESİ GEREKİYOR

Divan Başkanlığı’nı yürüten Koray Aydın,Yıldırım Ulupınar’ın ardından bir konuşma yaptı. Ülke siyasetine yönelik değerlendirme yapan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Türkiye’nin tek adam sultasından kurtulması ve fabrika ayarlarına göre dönmesi gerektiğini, iktidarın alternatifinin ise İYİ Parti olduğunu  belirtti: “Tek adam sultasından acilen dönülmesi gerekiyor. Türkiye’nin kuruluş ayarlarına yani fabrika ayarlarına geri dönmesi ve Anayasal düzen yeniden tesis edilmesi lazım. Çok partili parlamenter demokratik sistemin yeniden inşa edilmesi gerekiyor. Alternatif İYİ Parti’dir.”

İKTİDAR TEK BAŞINA YÜZDE 50 ARTI BİRİ BULAMIYOR, MÜTTEFİKİ DE YÜZDE ONU GEÇEMİYOR

MHP-AK Parti ittifakına da yüklenen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, şöyle konuştu: “Bazen meraktan bazen iyi niyetten bazen de art niyetli olarak kimlerin partisi diye soruyorlar. Adı üzerinde iyilerin, cesurların, milliyetçilerin, demokratların, mukaddesatçıların partisi. Cumhur ittifakı kendini milli ve yerli olarak tanımlıyor diyebilirsiniz. Bu ittifak ihtiyacı nereden çıkt? Hepimiz biliyoruz ki İYİ Parti kuruldu, ülkede siyasetin dengeleri değişti. Bu memleketi babasının çiftliği gibi 15 yılı aşkındın yöneten iktidar tek başına yüzde 50 artı biri bulamıyor, müttefiki de yüzde onu aşamıyor. Olsa olsa çıkar ittifakı olur. Milli ittifakı olmaz. Bal bal demekle ağız ballanmaz. Zamanında ırkçı kafatasçı dediklerin söylemlerini mevsimlik kullanarak milliyetçi olunamaz. Bu iktidar ittifak kurmakta da pek mahirdir. Bunu defalarca ispat etti. Bir dönem bölücü cinayet şebekeleriyle çözüm adı altında ittifak kurdu, akabinde ülke kan gölüne döndü. PKK Apo bizi aldattı deyip işin içinden sıyrılıyorlar. Hiç ama hiç bedel ödemiyorlar. Zamanında FETÖ ile ittifak kurdular. Bu ihanet şebekesinin devletin kılcal damarlarına kadar girmesine, kozmik odalara girilmesine ve en sonunda 15 Temmuz hain darbe girişimine neden oldular. Şimdi çıkıp milletimiz bizi affetsin diyorlar, işin içinden sıyrılıyorlar. Yok öyle yağma. Artık aldatıldım, kandırıldım diyerek işin içinden sıyrılma vakti bitmiştir. Şimdi hesap vaktidir. Bu iktidardan mutlaka ama mutlaka hesap sorulacaktır. Yurt sevgisi ona hizmetle ölçülür diyor Atatürk. Yerlilik ve millilik sözle değil özle olur. Yarın elbet bizimdir. Yüce Allah’a şükürler olsun ki İYİ Parti olarak gördüğümüz ilgiden ve teveccühten memnunuz. Bu ilgiye, sevgiye, coşkuya layık olacağız. İzmir İYİ olacak Türkiye İYİ olacak.”

ULUPINAR: ÜLKEYİ KARPUZ GİBİ İKİYE BÖLDÜLER AMA 17 ŞUBAT’TA HAVAİ FİŞEĞİ PATLATTIK

Kürsüye gelen İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, Türkiye’nin karpuz gibi ikiye bölündüğünü savunarak, “Türkiye’nin yüzde ellisi diğer yüzde elliye  küfür ediyor. Türkiye’nin yüzde ellisi aynı siyasi partiye oy vermediği için ciddi bir ayrım içinde. Ülkeyi karpuz gibi ikiye böldüler” dedi ve ekledi:

“17 Şubat’ta havai fişeği patlattık. İktidara alternatif bir siyasi parti var artık. Alternatif olarak görmeye başladı. Hepinize çok teşekkür ediyorum.”

İZMİR’İN İYİ PARTİ’NİN SAHADAKİ LOKOMOTİFİ OLACAĞIMIZA İNANIYORUM

İzmir’e övgüler dizen Başkan Yıldırım Ulupınar, “Ben bu İzmir’i bir başka seviyorum. Yüklendiği çok ciddi bir misyon var. Bir demokratlık misyonu var. Atatürk, bayrak, demokrasi deyince ayrı bir yeri var bu İzmir’in. Demokrasi tarihine baktığınızda İzmir’i ayrı bir makama oturtmak gerekiyor. Çünkü demokrasinin beşiği İzmir. Hep inandıklarından ve demokrasiden yana tavrını koymuş İzmir. Kurnazlık yerine ilkeli olmayı tercih etmiş. İradesini hiçbir güce ipotek ettirmemiş. Kazanacak taraf yerine kendi değerlerini esas almış ve ona göre davranmıştır. İzmirliler siyasi tarihimize başı dik, demokrasiyi koruma konusundaki kararlılığıyla tarihe geçmiştir. İzmir olarak İYİ Parti’nin sahadaki lokomotifi olacağımıza inanıyorum” şeklinde söz verdi.

BU İTTİFAK İYİ PARTİ’NİN KORKUSUNDAN KAYNAKLANAN BİR İTTİFAK

AK Partili yetkililerin İYİ Parti karşısında paniklediğini kaydeden Yıldırım Ulupınar, MHP-AK Parti ittifakına yüklendi:

“Paniklediler darmaduman oldular. Bahçeli iki yanlıştan bir doğru çıkmaz, bardağa tuz konulmaz Erdoğan’dan da Cumhurbaşkanı olmaz diyordu. Erdoğan da misliyle cevap veriyordu. Şimdi biraraya gelip ittifak kurdular. Bu ittifak İYİ Parti’nin korkusundan kaynaklanan bir ittifak. Buna önce milli ittifak sonra Cumhur ittifakı dediler. Bunlar unutuyor. Vatandaş da bunlara siyasi Alzheimer ittifakı diyor.”

CUMHURBAŞKANI MERAL AKŞENER OLACAK ALLAH NASİP EDERSE

Türkiye’yi parlamenter sisteme geri döndürecekleri sözünü veren İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı olacağını ancak partisinin etkinliklerine katılmayacağını söyledi:

“Parlamenter sisteme geri döneceğiz. Allah nasip ederse yetkiyi sizlerden alır almaz. Cumhurbaşkanı Meral Akşener olacak Allah nasip ederse. İktidar olacağız. Atatürk’ün bize ikinci kez vatan olarak kıldığı bu devlette milli iradeye sahip çıkacağız. Ve parlamenter sistemi güçlendireceğiz. Toplumsal barış duygusunu hakim kılacağız. Adalet olacak. Yargı bağımsızlığı tüm bağımsızlıkların anası olacak. Bizim Cumhurbaşkanımız parti toplantılarına katılmayacak.  AK Partili il gençlik kollarına katılan bir Cumhurbaşkanının ayrım yapmadığı düşünülebilir m? Ya da kadın kolu kongresine, ya da AK Parti’nin herhangi bir aktivitesine katılan birinin ayrımcılık yapmaması düşünülebilir m? Ben ona oy vermiyorum. Ama benim de Cumhurbaşkanım. Diğer yüzde 50’nin Cumhurbaşkanı kim pek? Biz milleti ayrıştırmayacağız. Biz bu milleti gerçekten ayrıştırmayacağız. Toplu vurdukça yürekler onu top bile sindiremez. Bizim Cumhurbaşkanımız Meral Akşener, İYİ Parti’nin kadın kollarına katılmayacak, biz de kadın kolları yok ama. Ülkede toplumsal barışı bozdular. Bizden olanlar olmayanlar ve ötekiler. Bu sistem ülkede insanların daha çok kamplaşmasına meydan veren bir sistem.”

ONLARIN İLKEL DÜŞÜNCELERİ VARSA BİZİM DE MERAL AKŞENER GİBİ BİR LİDERİMİZ VAR

Kadınlar üzerinden yapılan söylemleri sert bir dille eleştiren Başkan Ulupınar, şunları söyledi:

“Bir siyasi parti durduk yere kurur musunu? Siyasi parti ihtiyaçtan kurulur. 16 yıllık iktidara ve yaptığı işlere baktığınız zaman bu 16 yıllık iktidarın ekonomide başarısını görmüyoruz. Dış siyasette hiçbir ağırlığımız kalmadı. Dış ülkelerde itibarını düşürdüler. İçeride ciddi bir kardeş kavgasına götürüyorlar ülkeyi. Toplam hazine borcu üç kattan daha fazla arttı. Belediyenin borçları on kattan fazla arttı. Bireylerin toplam borcu 66 kattan daha fazla artmış. Ülkede her biri geleceğini ipotek altına almış. Atatürk döneminden başlayan fabrikalarla 2002’ye kadar yapılan fabrikaları özelleştirme adı altında yandaşlarına sattılar. Hatta stratejik önemi olan fabrikaları da sattılar. Son olarak şeker fabrikalarını satışa çıkardılar. Bu yetmedi. Kadınlarımız ve kızlarımız hakkında söylemler başladı. Sayın Cumhurbaşkanı diyor ki, kadınla erkeği eşit konuma getirmek fıtrata aykırı. Bir bakan işsizlik artışını kadınların artışına bağlıyor. Kızlarımız okula gitmesinler, evde otursunlar. Sonra birisi kalkıyor asansörde halvet diyor. Sonra birisi de diyor ki kadının sırtından sopayı eksik etmeyeceksiniz, eşofman giymeyeceksiniz, okumayacaksınız, eve kapanacaksınız ve kocanızın kölesi olacaksınız. Ama kadınlarımız merak etmesinler. Bu karanlık zihniyeti yok edecek lideri aziz milletimiz çıkardı. Onların ilkel düşünceleri varsa bizim de Meral Akşener gibi bir liderimiz var. Kadınlara bu zihniyetle bakan iktidarın bir kadın lideri karşısında görmesi bunları korkutuyor.”

ÇIRAY İTTİFAKA ÇATTI, HÜKÜMETİ SERT SÖZLERLE ELEŞTİRDİ

İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray, Afrin operasyonunu eleştirerek, Membiç ve Fırat’ın doğusundaki istikrardan ne kastedildiğini sordu.

KUZEY SURİYE OTONOM BÖLGESİNİ KABUL ETTİNİZ Mİ ETMEDİNİZ M? AÇIKLAYIN

Aytun Çıray, Dışişleri Bakanının Türkiye’nin NATO’dan çıkarılmak istendiğini açıklamasını vurgulayarak, “İstikrardan kastınız ne Membiç’te ve Fırat’ın doğusundaki istikrardan. Bu istikrar kimin istikrarı olaca? Dışişleri Bakanı bizi kimse NATO’dan çıkaramaz. Sizi kim NATO’dan çıkarmak istiyor. Astana’da önerilen Kuzey Suriye Otonom Bölgesi’ni kabul ettiniz mi etmediniz mi/ Bunu açıklayın. Televizyon dizisine döndürdünüz Afrin operasyonunu. Sözcüleriniz Afrin’den ötürü oylarımız bu kadar arttı diyor” dedi.

SİZİN GÜNDEM SİYASETİNİZİ  İYİ PARTİ OLARAK YUTMAYIZ

“Suriye’ye demokrasi getirecekler arkasından Emevi Camisi’nde namaz kılacaklard? Türkiye’ye tam demokrasiyi getirdin de sıra Suriye’ye mi geld? Suriye’ye demokrasiyi getirecen de Irak’ı ne yapaca? Suriye’nin rejimi Türkiye’nin milli meselesi değildir” diyen İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray, Amerika ile yapılan anlaşmaların gizlenmese için gündem değiştiren konuların gündeme getirildiğini savundu:

“Milli meselesi olmayan bir konuda bir çocuğumuz dahi şehit olursa bu bir cinayettir demiştim. Simdi kalkmışsınız, cambaza bak cambaza. Bütün bu anlaşmaları şeker fabrikası özelleştirmelerini gündem değiştirmek için Türkiye’nin önüne haşa İslam Kur’an tartışması açtılar. Neymiş tövbe tövbe estağfurullah. Kuran’ı güncelleştireceklermiş. Siz kendinizi güncelleştirin. Bunları saklamak için yapıyorlar. Amerika ile yaptıkları gizli anlaşmalar ve şehit kanlarının nereye gittiğini gizlemek için gündem değiştiriyorlar. Sizin gündem siyasetinizi biz İYİ Parti olarak yutmayız” çıkışını yaptı.

GÜNEYDOĞU SİZE SANDIKTA EN AĞIR CEVABI VERECEK

İYİ Parti olarak ciddi kadrolara sahip olduklarını dile getiren Aytun Çıray, HDP eski Başkanı Selahattin Demirtaş’ın bir bakanın kendisine Terör Örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın mektubunu getirerek, referandumda evet oyu verilmesi için kendilerine baskı yaptığını açıklamasının ardından bu bakanın kim olduğuyla ilgili soruya 15 gündür yanıt verilmediğini anlattı:

“İYİ Parti’nin çok ciddi kadroları var. Yandan medyada ambargolu olduğumuz için yeteri kadar koyamıyoruz. Divan başkanı deneyimli siyasetçi bakanımız var. Türkiye Cumhuriyeti’nin dünyadaki en saygın Merkez Bankası Başkanı Sayın Durmuş Yılmaz bizim kadromuzda. Hazine Bakanı Sayit Alper Yılmaz bizim kadromuzda. Bizim kadromuzda ünlü ekonomistler, genel başkanın özel danışmanları var. Türkiye’yi yönetmeye hazır kadro bizim kadromuz. Tam dört tane büyükelçimiz var. İktidar partisinin yok. Sayın Ümit Özdağ, güvenlik siyasetçilerinde en iyi isimlerden biri. Çok insan var çok. Onun için biz Türkiye’yi yönetmeye başta sayın Meral Akşener olmak üzere hazırız hazır. Bizim iddiamız iktidar. İzmir’de meydanlara Adana’da salonlara sığmadık. Ankara’da yer yerinden oynayacak. Tam 15 gündür soru soruyorum hükümete, basın ve sosyal medya yoluyla. Demirtaş bir ifade de bulundu mahkemede. Dedi ki ‘ 2010 referandumuna giderken bir AK Partili bakan bana Abdullah Öcalan’ın mektubunu getirerek referandumda evet oyu vermemiz için baskı yaptı. Kim bu hain baka? 15 gündür soruyorum. İçi boş uyduruk çözüm paketi uydurdunuz. Bitmiş olan terörün önünü açtınız hendeklerin kazılmasına göz yumdunuz. PKK’yı güneydoğudan çıkaracağız derken günahsız vatandaşlarımızın evini barkını yıktınız. Güneydoğu sandıkta bunun cevabını size en ağır şekilde verecek.”

GERÇEK MUHALEFET GELDİ, BUNLARA HADDİNİ BİLDİRMEZSEK NAMERDİZ

FETÖ Araştırma Komisyonu üyesi olarak yaşadıklarını paylaşan İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“FETÖ araştırma komisyonu üyesiydim. Şunu gördüm; 2004 yılında Türkiye Cumhuriyeti Milli Güvenlik Kurulu bir karar almış. Demiş ki bu cemaat bir milli güvenlik sorunudur terör örgütü olma yolundadır. Çok yakın takibe alınıp hakkından gelinmesi gerekiyor demiş. Bu karar ne olmuş biliyor musunu? Saklanmış. Zamanın Başbakanlık Müsteşarı diyor ki yazdığı kitabında, 2004 kararını ben hukuki sorumluyum. Zamanın Başbakanı olarak sorumluluğu üzerimize aldık rafa kaldırdık ve sakladık. Bakanlara da haber vermedik. Demek ki siz yardım ve yataklık yapmışsınız. Devletin kararına rağmen. Tamamı bunlar zamanında general yapılmış15 Temmuz darbesinde. Kimin imzası var bunların altınd? Bizim imzamız mı va? Hakim de savcı da suçlu da karar verenler de bunlar. Bugüne kadar rahata alışmışlardı. Hem iktidar hem muhalefet onlardı. Şimdi İYİ Parti, gerçek muhalefet geldi. Bunlara haddini bildirmezsek namerdiz.”

PARTİ KURMAK TURŞU KURMAYA BENZEMEZ, HAVANIZI ALACAKSINIZ

“Korku dağları bekliyor. Bir ittifak yasası ortaya çıkardılar. Nede? Bugün Türkiye’de İYİ Parti olmasaydı ve Meral Akşener ortaya çıkmasaydı bugün Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimini tartışıyor olmasaydı. Cumhurbaşkanı ayağını uzatıp seçimi kazanacaktı. Oyunu bozan sizsiniz. İYİ Parti kurulunca ittifak ihtiyacı çıktı” diyerek AK Parti-MHP ittifakına yüklenen İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray, konuşmasını, “Burnundan kıl aldırmayacaktı şimdi birbirlerine ihtiyaç duyuyorlar. Ömür boyu Cumhurbaşkanı kalmak için saray koalisyonunun küçük ortağı ile bir araya geldi. Saray koalisyonunun ikinci amacı yüzde 3 oy ile 43 milletvekili ortaya çıkarmak. İYİ Parti’nin misyonu var. Parti kurmak turşu kurmaya benzemez. Parti kurmak ciddi bir iştir. Havanızı alacaksınız.”

LİSTELER BELLİ OLDU

İYİ Parti İzmir Kongresi'nde konuşmalarının ardından Yönetim Kurulu, Kurultay Delegesi ve Disiplin Kurulu listeleri de belli oldu.

YÖNETİM KURULU'NDA 6, DİSİPLİN KURULU'NDA 2 İSİM DEĞİŞTİ

İYİ Parti’de yeni il yönetiminde 6 ismin yerine başka isimler yeralırken, Disiplin Kurulu’nda ise 2 isimde değişikliğe gidildi.

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar’ın yeni listesinde Sevil Duru, Songül Bircek, Selim Kayıhan, İsmail Vatansever, Hayri Köseoğlu, Hacer Hande Güven ve Sevim Kayahan yer almazken, bu isimlerin yerine Serkan Uçma, Oğuz Gül, Canan Gülbayrak, Işık Kaftan, Huriye Erman Öztin, Başak Akman geçti.

İYİ Parti’nin 9 kişiden oluşan Disiplin Kurulu’nda ise Bayram Ata ve Şenay Atalay’ın yerine Oya Çondur ve Bilgen Eriş getirildi.

KONGREDEN NOTLAR

İl kongresine katılmak için İzmir’in 24 ilçesinden gelen delegeler salonda yerlerini almaya başladı. Balçova Termal Otel Kardelen Düğün Salonu’nun içi ve dışı İYİ Parti flamaları, Meral Akşener ve Atatürk fotoğraflarının bulunduğu afişlerle donatıldı. Salonda ‘Yiyici değil İYİ’ciyiz’, ‘Milletle ittifak, Meral’le iktidar’ pankartları göze çarpıyor.

Salonda sürekli Meral Akşener’in gittiği yurt gezilerini gösteren sinevizyon görüntüleri ve İzmir Marşı çalınıyor. Coşkulu olduğu görülen İYİ Parti’liler parti logolarını taşıyan kravatları takarak salona giriyor. Delegelere kimlikleri karşılığında delege kartları veriliyor.

ULUPINAR COŞKUSU

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, coşkulu partili kalabalığın tezahüratlarıyla salona geldi.

Ulupınar’ın ardından Divan Başkanlığını yürütecek olan Koray Aydın, beraberinde İYİ Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray ile ‘Bir başkadır benim memleketim’ parçası eşliğinde salonda yerini aldı. 

85 YÖNETİM, 9 DİSİPLİN KURULU ÜYESİ SEÇİLECEK, 52 KİŞİLİK KURULTAY DELEGESİ BELİRLENECEK

Kongrede ilçe başkanları atanan ancak henüz kongrelerini gerçekleştirmeyen Menderes, Karaburun, Narlıdere, Kınık, Bayındır ve Bergama ilçe başkanlıkları oy kullanamayacak. İYİ Parti İzmir delegeleri 85 kişiden oluşan il yönetimini ve 9 kişiden oluşan Disiplin Kurulu üyelerini oylayacak. Kongre sonunda delegelerin oylarıyla 52 kişilik Kurultay delegeleri de belirlenecek.

KONGREDEN SONRA BEN DE AKTİF OLARAK SOKAKTA OLACAĞIM

Siyasi Partiler Yasası’nın şart koştuğu şekil şartları nedeniyle il kongresini gerçekleştireceklerini belirten İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, yönetiminden sadece birkaç üyede değişime gideceğini belirterek,  kongrenin hemen ardından zaten sokağa inen ve çalışmalarına başlayan ilçelerle koordineli bir çalışma yürüteceklerini, kendisinin de sokakta olacağını söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.