Dolar 32,2081
%-0.11
Euro 34,8604
%0.17
Altın 2.446,320
%0.57
Bist-100 10.219,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
PM eski Üyesi Yıldız CHP'den istifa etti!

PM eski Üyesi Yıldız CHP'den istifa etti!

CHP Parti Meclisi (PM) eski Üyesi Prof. Dr. Özkan Yıldız parti üyeliğinden istifa etti. Yıldız, Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Sosyoloji Bölüm Başkanlığı görevine atandığı için partiden ayrılmak zorunda kaldı. YÖK yasasına göre; öğretim elemanları bir siyasi partiye üye olabiliyor ancak idari görev alamıyor.

  • Ege Postası
  • 09.03.2018 - 16:41

CHP’de Bilim Kültür Yönetim Platformu’ndan Parti Meclisi’ne girerek bir dönem görev yapan Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özkan Yıldız partiden istifa etti. Yıldız, son yapılan 36. Olağan Kurultay’da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun listesinde yer almamıştı. Yıldız, Dokuz Eylül Üniversitesi yönetimi tarafından Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkanlığı’na atandı. Yıldız, bu yüzden YÖK Kanunu gereği partiden istifa etti. 

Partiyle bağının kopmayacağını belirten Yıldız, "Bu bir teknik mesele. İdari görev olduğunda parti üyesi olamıyoruz. Daha önce idari görevimden istifa edim PM’ye girmiştim. Şimdi partiden istifa etmek durumundayım. Partiden ayrılmam, kırgınlığım söz konusu değil. Zaten genel başkanımızla diyalog halindeyiz. Yine bilimsel toplantılarda, araştırmalarda görev verilirse çalışmalarımı yürüteceğim" dedi.

KANUN NE DİYOR'

Yüksek Öğretim Kanunu’nun ilgili maddesinde akademisyen kişinin parti üyeliği de belirleniyor. “Siyasi partilere üyelik ve görev alma” başlığı altında;

“Yükseköğretim kurumlarının öğretim elemanları, siyasi partilere üye olabilirler; yükseköğretim kurumlarındaki görevlerini aksatmamak ve bir ay içinde kurumlarına bildirmek kaydıyla, siyasi partilerin merkez organları ile onlara bağlı araştırma ve danışma birimlerinde görev alabilirler. Şu kadar ki, bu durumdaki öğretim elemanları, Yükseköğretim Kurulu ve Yükseköğretim Denetleme Kurulu üyesi, rektör, dekan, enstitü ve yüksekokul müdürü ve bölüm başkanı olamazlar, onların yardımcılıklarına seçilemezler” ifadeleri yer alıyor.

(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.