Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıldırım'a Akpınar'dan stat kontrası!

Yıldırım'a Akpınar'dan stat kontrası!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın stat tartışmalarının gölgesinde Karşıyaka Yalı Tesisleri’ni gezdikten sonra yaptığı açıklamalara ilk yanıt ev sahibinden geldi. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Bu dava benim kişisel davam değil, Karşıyaka’nın, çocuklarımızın geleceğinin davasıdır” dedi.

  • Ege Postası
  • 27.12.2014 - 18:39
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - İzmir’de yapılması planlanan statlarla ilgili aylardır devam eden tartışmalar sürerken hafta sonu gerçekleştirilen ilçe kongreleri için kente gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’dan açıklama geldi. Karşıyaka Yalı Tesisleri’ni milletvekilleri ve partililer ile birlikte gezen Yıldırım’ın çağrısına anında yanıt geldi. Yıldırım’ın “Buradan Karşıyaka’nın genç belediye başkanına tavsiyem var. Karşıyaka kulübünün karşısında duramazsın, vazgeç bu davada! Bu yol yanlış bir yol. Aziz Bey’e de sesleniyorum. Artık bu tartışmayı burada bitirelim. Bu stat buraya yapılacak. Onlara rağmen yapılacak. Çünkü bu projenin arkasından yüreği Kaf-Sin-Kaf için çarpan 10 binler var” sözlerine ev sahibi Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar cevap verdi.

ONA DOĞRUYU GÖSTERİYORUM
Akpınar, ilk olarak Yıldırım’a “genç başkan” sözleri nedeniyle teşekkür etti.  Yıldırım’ın da siyasette deneyimli ve yaşının genç olduğunu belirten Akpınar, “Önerim bu süreçte inatlaşılmamasıdır. Ben belediye başkanı olarak inatlaşmıyorum. Genç bir kardeşi olarak ona doğruyu gösteriyorum. Akıl yaşta değil baştadır. Kendisinin de genç bir beyin olduğunu düşünüyorum. Mutlaka kendisi fikrime destek verecektir” dedi.

FAYDA SAĞLAMAZ
Karşıyaka Stadı’nın bulunduğu yere yapılacak yeni stat projesine açılan dava hakkında da konuşan Akpınar, Yıldırım’ın “davayı geri çek” önerisi için de, “Bu dava benim kişisel davam değil. Bu dava benim davam değil. Karşıyaka’nın, çocuklarımızın geleceğinin davasıdır. Çocuklarımızın daha rahat kentte yaşaması için açılmış bir davadır. Biz, belediye olarak stratejik planımızı hazırlarken katılımcı belediyecilik anlayışı ile hareket ettik. Bunu yaparken herkesi dinledik. Dava konusunda ise yine herkesin fikrini aldık. Karşıyaka’da Yalı’ya stadyumun fayda sağlamayacağı,  kentlilik açısından doğru olmayacağı ortak görüşü var. Yerel yöneticilerin görevi kenti doğru planlamaktır. Eğer sayın eski bakan Karşıyaka’yı seviyorsa diğer kentlerde olduğu gibi İzmir’de de kent trafiğini aksatmayacak, alanın güvenliğini sağlıklı olacak uygun bir bölgeye stadı yapmalıdır. Bugün İzmir kentinde kıyı kesimi Çin Seddi’ne döndüyse 1970’li yıllarda yapılan planlama nedeniyledir. Geleceği planlarken yanlış hizmetin altına imza atmak istemiyorum. Ulu önder Atatürk ve arkadaşlarının Yalı Tesisleri’nde maç seyrederken kahvesini yudumlamasını tarihe saygı olarak görüyorlarsa bu tarihi bozmasınlar. O tarih orada korunsun” diye konuştu.

YANLIŞTAN DÖNMEK ERDEMDİR
Akpınar, Yıldırım’ın İzmir’e ve Karşıyaka’yı düşünmesini sevindirici bulduğunu ifade ederken mevcut stadın korunarak geliştirilmesini istedi. Akpınar, “Bugün bizim söylemlerimize karşı çıkanların çocukları şimdi mevcut tesislerde voleybol eğitimi alıyor. Bu proje gerçekleşirse o da olmayacak. Biz sportif faaliyetlerin, fitness merkezlerinin, oyun alanlarının bulunacağı yerler olmasını istiyoruz. Bir beton yığını altında alışveriş merkezleri ve dükkanlar yapmak iş değildir.  Yanlıştan vazgeçmek erdemdir. Biz stadın yapılmasını istiyoruz ama oraya değil.  Ayrıca sayın eski bakan ve yanındakiler burada geçmeden önce kentin belediye başkanı olarak bizi ziyaret etseydi iyi olurdu. Gazeteler üzerinden mesaj vermek yerine yüz yüze oturabilirdik. Ben iş yapmak istiyorum. Laf üretmem. İnatlaşarak, duygusal davranarak kent planlaması yapılmaz” dedi.

"İMDAT" DİYORLAR
Akpınar, Yalı’da yapılacak yeni bir stat projesinin kentin dokusuna, trafik akışına ve planlama ilkelerine aykırı olacağını ifade etti. Akpınar, “Yalı evlerinin önünde oturan vatandaşlarımız imbat rüzgarlarını alırken arkada oturanlar ‘imdat’ diye bağırıyor. Bu kabul edilemez. Stat buraya yapılamaz. Kent insanı da bunu istemiyor. O alan korunmalıdır. Altyapının maç yapacağı yer yok. Foça’ya Menemen’e maç yapmaya gidiyorlar. Orası altyapının kullanabileceği bir hal almalıdır. Çevresinde tartan pisti vatandaşlarımız kullanmalıdır. İlköğretim öğrencilerimizin koşacağı alan yok. Orası spor alanıdır ve sportif faaliyetler yapılmalıdır. Oranın otoparkı, güvenliği yok. Doğru düzgün bir yatırım yapılmadır” ifadelerini kullandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.