Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çocukların gözünden Kemeraltı büyüledi

Çocukların gözünden Kemeraltı büyüledi

İzmir’in tarihi çarşısı Kemeraltı, bu kez anlamlı bir sergiye ev sahipliği yaptı. İzmir Doğa Fotoğrafçıları Topluluğu’nun (İZDOF) rehberliğinde iki gün boyunca Tarihi Çarşı’yı fotoğraflayan Güzelyalı Ortaokulu öğrencilerinin objektiflerinden yansıyan ve usta fotoğrafçıları aratmayan kareler Konak Belediyesi’nce düzenlenen sergide görücüye çıktı. Kemeraltı’nı karış karış gezen miniklerin eserleri görenleri hayran bıraktı.

  • Ege Postası
  • 27.12.2014 - 11:29
Konak Belediyesi ile Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Kemeraltı Günleri’ tüm renkliliğiyle sürüyor. Tarihi Çarşı’ya yılbaşı öncesi halkın ilgisini artırmak amacıyla, ‘Hoş Geldin Yeni Yıl Yeniden Kemeraltı’ sloganıylabaşlatılan ve 28 Aralık Pazar gününe kadar süreceketkinlikler kapsamında, Konak Belediyesi ile İzmir Doğa Fotoğrafçıları Topluluğu (İZDOF) anlamlı bir projeye imza attı. "Çocuk Gözüyle Kemeraltı" adıyla düzenlenen proje ile İZDOF üyelerinin eğitmenliğive rehberliğinde Güzelyalı Ortaokulu’ndan bir grupöğrenci iki gün boyunca Tarihi Çarşı’yı karış karış gezerek, fotoğrafladı. Kemeraltı’nın sokaklarını, dükkanlarını, esnafını ve alışverişe gelenlerini kendi gözlerinden aktaran miniklerin objektiflerinden yansıyan kareler Tarihi Abacıoğlu Han'da düzenlenensergiyle görücüye çıktı.

“HAYATA GÜZEL BAKIN”

"Çocuk Gözüyle Kemeraltı" adlı serginin açılış törenine Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İZDOF Başkanı Melih İnanlı, Konak belediye meclis üyeleri ile projeye katılan çocuklar ve İZDOF üyelerikatıldı. Minik fotoğrafçıları ilk sergilerinde yalnız bırakmayan Başkan Pekdaş, geçmişten gelen önemli bir değer olan Kemeraltı Çarşısı’nın çocukların gözünden anlatılmasının önemine değindi. Projeye katılan miniklere çektikleri fotoğraflardan oluşan bir katalog hazırlanacağının müjdesini de veren Başkan Pekdaş, "Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Bir taraftan da 8 bin 500 yıllık tarihe sahip bir şehir var. Çocuklarımız bu tarihi değerleri yeni bakışlarla nasıl geleceğe aktarır, nasıl korur bunu görmek istedik. Şehrin kültürü ve geçmişi aynı zamanda onun kimliğidir. Şehrimizi zenginleştirmek ve yaşamasını sağlamak görevimiz ve bunu çocuklarımız, gençlerimizle birlikte yapacağız. Bu şehri koruyacak olan, kimliğine sahip çıkacak olan sizlersiniz. Kemeraltı gibi bir yer dünyada başka bir yerde yok. Burada çok tarih yaşanmış, hala da yaşanıyor. Bunu korumamız ve geleceğe taşımamız gerekiyor. Fotoğrafçılık hayata güzel bir gözle bakmayı sağlıyor. Sizin de güzel gözleriniz, güzel bakışlarınız var" dedi.

MİNİKLER KEMERALTI’NI TANIDI

İZDOF Başkanı Melih İnanlı ise, çocukları fotoğraf çalışmalarından dolayı kutlarken Konak Belediyesi'ne de teşekkür etmeyi ihmal etmedi. Kemeraltı'nın kendi çocukluk yıllarının da unutulmaz bir değeri olduğunu ifade eden İnanlı, "Çok güzel bir projeye imza attık ve bunun heyecanını hep birlikte yaşıyoruz" diye konuştu. "Çocuk Gözüyle Kemeraltı" projesinin sahibi minik fotoğrafçılardan bazıları da söz alarak duygularını dile getirme fırsatı buldu. Fotoğraf çekmeyi öğrenirken aynı zamanda Kemeraltı'nın daha önce hiç görmedikleri yerlerini gezme fırsatı bulduklarını söyleyen çocukların, ilk kez bir sergide yer aldıkları için yaşadıkları mutluluk ve gurur da dikkatlerden kaçmadı. Konuşmaların ardından Başkan Pekdaş, projeye dahil olan miniklere çeşitli hediyeler verdi. Öte yandan Kemeraltı Günleri kapsamında Sahne Tozu Tiyatrosu Haldun Dormen Sahnesi'nde sunumunu Yard. Doç. Dr. Ertan Daş ve Uzm. Dr. Hasan Uçar'ın yaptığı "Fotoğraflarla Kemeraltı" adlı slayt gösterisi de gerçekleştirildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.