Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'e vurunca toz kalkıyor

Büyükşehir'e vurunca toz kalkıyor

Aliağa’da yapımını tamamlanan itfaiye binasının açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti’li meclis üyeleri ve ilçe belediye başkanlarının “Büyükşehir Belediyesi AK Parti’li belediyelere yardım etmiyor. Eşit hizmet istiyoruz” sözlerine sert yanıt verdi. Muhalefete raylı sistem yatırımlarını örnek gösteren Kocaoğlu, “Seçim sürecine girdik. Gelen vuruyor, giden vuruyor. Dimdik ayakta durmaya devam edeceğiz. Kamu görevinde ayrım olmaz. Biz ayrım yapmadık, yapmayacağız” diyerek seslendi.

  • Ege Postası
  • 27.12.2014 - 13:12
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 13’üncü itfaiye binası olacak tesisisin açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın yanı sıra, CHP İzmir Milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütü ve meslek odalarının temsilcileri, belediye bürokratları, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katılım gösterdi.

“AFETLE UĞRAŞIYORUZ”

Sözlerinin başında Aliağa’da hayata geçirilen yatırımın önemine değinen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Burası diğer itfaiyelerden çok daha farklı, çok daha donanımlı. Sanayide Türkiye’nin önemli tesisleri bu bölgede yer alıyor. Türkiye’de standart üstü yatırımların olduğu böyle bir bölgede Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu itfaiye biriminin de ona göre donanımlı olması gerekiyor. Bu bölgedeki sanayi tesislerinin arama kurtarma, itfaiye ekiplerinin de eğitileceği, sanayinin oluşturabileceği kimyasal ve yangın tehlikelerini  karşı deneyimli bir itfaiye teşkilatı oluşturmaya çalıştık. Bu modeli diğer sanayi bölgelerinde de kuracağız. İtfaiye görevi sürekli eğitim ve teknolojik ihtiyaçlara yatırım istiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi hiçbir özveriden kaçınmadan, parayı düşünmeden itfaiye biriminin tüm ihtiyaçlarını takip ederek yerine getiriyor. Çünkü afetle uğraşıyoruz” diye konuştu.

“NEREDE İHTİYAÇ VARSA…”

Başkan Kocaoğlu, itfaiye teşkilatının kent için hayati bir ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, “Soma’da, Ermenek’te, bize nerede ihtiyaç varsa, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin itfaiye birimine ihtiyaç varsa oraya koşuyoruz, koşmak zorundayız. Bunun da reklamını yapmıyoruz. Sırada Torbalı, Menderes, Seferihisar itfaiyesi var. Vatandaşımızın can ve mal güvenliğine ihtiyaç var” dedi ve Aliağa başta olmak üzere diğer ilçelerde yerelde kalkınma hedefi ile hayata geçirdikleri yatırımlar ve çalışmaları özetledi.

“AYRIM YAPMIYORUZ, YAPMAYACAĞIZ”

Konuşmasının devamında, son günlerde muhalefet tarafından dile getirilen “Eşit hizmet istiyoruz” ve “Aziz Kocoağlu AK Parti’li belediyelere CHP’li belediyeler kadar yardım etmiyor” eleştirilerine yanıt veren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Belediye başkanlarının siyasetle işi olmaz. Seçildikten sonra herkesin başkanı olur. Büyükşehir Belediye Başkanı tüm kentin belediye başkanıdır. Belediye başkanlığı görevi ayrı bir görevdir, kamu görevidir. Kamu görevinde ayrım olmaz. Bizim aldığımız devlet terbiyesi, siyasi terbiye bunu  gerektirir. Bunun örneği olmaya, daha da titiz davranarak, bu geleneği hangi partiden olursa olsun, İzmir’deki tüm belediye başkanlarımızla birlikte sürdürmeye kararlıyız. Biz ayrım yapmıyoruz, yapmayacağız” dedi.

“GELEN VURACAK, GİDEN VURACAK AMA DİMDİK AYAKTAYIZ”


2015 genel seçim yarışının başlaması ile birlikte Büyükşehir Belediyesi ve kendisine yönelik eleştirilerin arttığına da dikkat çeken Kocaoğlu, “Seçim sürecine girmiş durumdayız. Basında, sosyal medyada ve televizyonlarda yer almak için Büyükşehir Belediyesi’ne vurduğun zaman toz kalkıyor. Gelen vuracak, giden vuracak. Ama biz yaptığımız düzgün tarafsız, adil, hemşerilerimizden yana ayrım yapmadan yürüttüğümüz çalışmalarla, bugün de, sonra da görevimiz bitinceye kadar ayakta dimdik durmaya devam edeceğiz. Kentliye hizmet etmeye, hemşerilerimize layık olmaya çalışacağız” diye konuştu.

RAYLI SİSTEM YATIRIMLARI İLE YANIT VERDİ

“Yapamadıklarımız var, ama başardığımız çok iş var” diyerek konuşmasını sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, belediyenin raylı sistem yatırımlarını örnek gösterdi ve “Hiçbir şey yapmadı, beceriksiz, iş bilmez diyenlere kıyaslama yapmak istiyorum. 11 kilometre raylı sistem devraldım. 100 kilometre çalışıyor, 30 kilometresi akşama sabaha açılacak. 24 kilometre tramvay hattı ile birlikte 154 kilometre olacak. Narlıdere ile birlikte 159 kilometreye çıkacak. Selçuk hattı ile 180 raylı sistem kilometre olacak. Diğer yapacaklarımız bir yana, bugün kazmasını vurduğumuz raylı sistem 180 kilometreden fazla” diyerek muhalefete sert yanıt verdi.

 “PROJE İHRAÇ ETTİK”

Başkan Kocaoğlu yerel yönetim tarafından hayata geçirilen projelerin merkezi idare tarafından örnek alındığına da değinerek, olumsuz söylemlere yapılan çalışmalarla örnek gösterdi ve şöyle konuştu: “Tarımın, hayvancılığın, kırsalın kalkınması için birçok çalışma yapıyoruz. Tire’den süt alıyoruz, süt dağıtıyoruz. Merkezi hükümet bunu örnek aldı, okullarda süt dağıtmaya başladı. Biz proje ihraç ettik. Bu sadece okula süt dağıtmak değil, sadece kooperatifleri desteklemek değil, evini geçindiren kardeşimizin kazancını arttırılması, kalkındırılmasını sağlamak içindir. Dünyada hiçbir belediyenin tek başına yapmadığı, cesaret edemediği fuar alanını yapıyoruz. İzmir’in kalkınması için fuara ihtiyaç var. 25 Mart’ta en büyük fuarımız olan mermer fuarı ile fuarı hizmet  açıyoruz. Bugüne kadar proje ve kamulaştırma maliyeti 400 milyon TL. Hesapta olmayan, çarşıya uymayan tutarlar ile birlikte 500 milyon TL. Ve bunu 1,5 senede kendi öz kaynaklarımız, tasarruflarımız ile yaptık. Bu iş için bir lira kredi kullanmadık. İzmir fuarcılığı önümüzdeki üç sene içerisinde en az üç kat büyüyecek. Kenti düşünmek, kenti solumak, kentli, köylü, çiftçi, sanayici, tüccar ile, esnafla, işçi ile olursanız ancak bunu yapabilirseniz kenti kalkındırabilirsiniz. İzmir kendi dinamikleri ile kalkınmaya devam ediyor.”

 

ACAR’DAN TEŞEKKÜR

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Büyükşehir Belediyesi ve Aziz Kocaoğlu’na teşekkürlerini sunarak iki belediye arasında 8 aydır bir örnek işbirliği sergilendiğini belirtti ve itfaiye tesislerinin Aliağa’da hayal edilen değişimlerden olduğunu dile getirdi.

 

ALİAĞA’YA ÖZEL İTFAİYE

Kentin kuzey ilçelerine hizmet verecek yeni itfaiye, Aliağa ve çevresindeki sanayi tesislerinin yoğunluğu nedeniyle “özel bir donanıma” sahip olacak. Görev alanı Aliağa’nın yanı sıra Menemen, Foça, Dikili, Bergama, Kınık gibi kuzey ilçelerini kapsayan Kuzey Bölge Amirliği için inşa edilen bina, donanımıyla çağın gereksinimlerini karşılayacak. 4 bin 500 metrekare alan üzerinde kurulan tesiste 30 personel aynı anda görev yapacak. Garajında ise endüstriyel afetlere müdahaleye uygun tipteki araçlar yer alacak ve Türkiye’nin önemli sanayi tesislerinin bulunduğu Aliağa ve çevresinde yaşanabilecek yangınlara en güçlü şekilde müdahale imkanı sunacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından alımı yapılan ve üretim aşamasındaki müdahale aracı, petrokimya tesislerindeki endüstriyel yangınlara etkin müdahalede kullanılacak. Uzaktan kumanda edilebilen insansız (robotik) araç da yakında Aliağa İtfaiyesi’nin filosuna dahil olacak. Tesiste yeni araçlarıyla birlikte AKS 110 birimi de görev yapacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.