Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Fen lisesi çığlığına kulak verin

Fen lisesi çığlığına kulak verin

CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, kaderine terk edilen İzmir Ödemiş Fen Lisesi konusunda yetkilileri göreve çağırdı. Çıray, bakımsız bir ilkokul binasında eğitim görmek zorunda kalan Ödemiş Fen Lisesi öğrencilerinin ailelerine söz verilmesine rağmen, yeni fen lisesi için tahsis edilen araziye önce imam hatip lisesi yapılacağını söyledi

  • Ege Postası
  • 27.12.2014 - 13:05
 Çıray, “Türk eğitim sistemi ve çocuklarımız bunun benzeri birçok örnekle birlikte karanlık bir tabloyla baş başa bırakılmıştır. AKP eğitim adı altında haneye tecavüz ediyor,” dedi.

İLKOKULDAN BOZMA FEN LİSESİ

Dr. Çıray, “Ödemiş Fen Lisesi öğrencileri yıllardır ilkokuldan bozma, içinde hala kreş sınıfı olan, bahçesi ve yolu bakımsız bir okulda ‘fen lisesi’ adı altında kalitesiz bir eğitim görüyorlar. Veliler, uzun süredir Milli Eğitim ve belediye yetkililerine dertlerini anlatmaya çalışmışlar. Dışarıdan gelen öğrenciler başka bir okulun ve özel vakıfların yatakhanelerini kullanmak zorunda kalıyor” dedi.

FEN LİSESİNE YOK İMAM HATİBE VAR


Okul için 6,5 milyon liranın ve projenin hazır olduğunu belirten Aytun Çıray, şunları söyledi:

“En üst seviyede kaliteli eğitim vermesi gereken fen lisesi için Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvuran veliler, Ödemiş Fen Lisesi’ne tahsis edileceği söylenen yere imam hatip lisesi yapıldığını gördüler. Okulun kurulacağı alan ilk olarak 24 bin metrekare olarak düzenlenmiş, Milli Eğitim Bakanlığı projesini hazırlamış ve İzmir İl Eğitim Müdürlüğü’ne maliyet parası olan 6,5 milyon lira fen lisesi yapılmak üzere gönderilmiştir. Ancak, 2011’de fen lisesi arazisine ‘geriye kalan 16 bin metre kare size yeter’ denilerek imam hatip lisesi yapılmıştır. Fakat okul aile birliği geri kalan alana fen lisesi yapılmasını isteyince bu defa da imam hatibin buraya cami yaptırmak istediğini söylemişlerdir. Bu dürüstlük değildir.”

ÖDEMİŞ’İN GURUR KAYNAĞINI YOK ETMEYİN

Yeni fen lisesi binasına arazi tahsis edilmesi ve temellerinin atılması için yetkilileri göreve çağıran CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, “Türkiye’nin geleceğe umutla bakmasını sağlayacak, başarılı öğrencileri bir araya toplayan fen liseleri hayati bir meseledir. Bu başarılı öğrencilerin gelecekleri siyasi hesaplar arkasından karartılmamalıdır. Gelecekte birçok alanda başarılı olacak bu öğrenciler Ödemiş’in gurur kaynağı olacaklardır. Tüm imkânsızlıklara rağmen Ödemiş Fen Lisesi, Türkiye’de hatırı sayılır bir başarıya şu anda bile sahiptir,“ dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.