Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yeni dönem servis ücretleri açıklandı: İzmir model olacak

Yeni dönem servis ücretleri açıklandı: İzmir model olacak

Veli çocuğunu sesli mesajla takip edebilecek. Servislere araç takip sistemi zorunluluğu... İzmir Servis Aracı İşletmecileri Odası 2015 - 2016 öğrenci taşıma ücretlerini açıkladı. Bu sene yüzde 2 ile yüzde 7 arası zam yaptıklarını söyleyen Oda Başkanı Hasan Basri Bostancı, velileri yüksek fiyatlara karşı uyardı. Yeni dönem servis ücretleri açıklandı

  • Ege Postası
  • 02.09.2015 - 13:59
İZMİR- Yeni dönemle ilgili bilgileri aktaran Bostancı, servis şoförlerine getirilen 26 yaş kuralı ve diğer belgelerin işi zorlaştırdığını söyledi. Milli Eğitim'in servis şoförlerine zorunlu tutacağı eğitim programında alınan belgenin tek belge olması için görüşmelerin olumlu geçtiğini söyleyen Bostancı, Türkiye genelinde verilecek eğitimde İzmir modelinin uygulanacağını açıkladı.
Velilerin çocuklarının güvende hissetmesi için tüm uygulamalarda öncü olduklarını ifade eden Bostancı, “Servis araçlarına araç takip sistemi zorunluluğu getirildi. Biz bunun dışında veliye sesi mesaj gönderiliyor. Belirli mesafe ve zaman aralığında sesli arama ile bilgi veriliyor. Çocuklarımız okula gittiği zaman gittiğine dair, etüde kaldığı zaman etütte kaldığına dair bilgi gidiyor. Eğer servis şoförleri belirlenen rotanın dışına çıktığı zaman belediye ekiplerine, bize ve kolluk kuvvetlerine bilgilendirme sistemi gidiyor. Biz bu konuya önem veriyoruz. Biz Atatürk'ün bize emanet ettiği gençleri, Türkiye'nin geleceğini taşıyoruz" diye konuştu. 

ZAM DEĞİL DÜZENLEME
İzmir Servisçiler Odası Hasan Basri Bostancı 2015 - 2016 servis ücretlerini açıkladı. Türkiye genelinde belirlenen ücretlere oranla zam yapmadıklarını ifade eden Bostancı, “Biz diğer büyük illere göre zam yapmadığımızı, düzenleme yaptığımızı düşünüyoruz. Bu sene fiyatlara yüzde 2 ila yüzde 7 oranında bir zam yaptık. Burada temel ölçüt akaryakıt gibi dursa da bu konuda asıl belirleyici olan artan yedek parça fiyatları oldu" dedi.

FİYAT ÇİZELGESİNDEN YÜKSEKSE BİZİ ARAYIN
Okul servislerinde oda tarafından belirlenen tavan fiyatların üzerinde bir bedelin velilerden talep edilmesinin yasa dışı olduğunu söyleyen Bostancı, velileri uyardı. Bostancı, “Biz bu taşıma ücretlerinde haksız uygulamalarla karşı karşıya geliyoruz. Odamıza bağlı tavan fiyat çizelgesini taşımak zorunludur. Bu fiyatların üzerinde fahiş fiyatla taşımacılık yapıldığı şikayetleri geliyor. Bu durumun benim esnafıma mal edilmemesi gerekiyor. Eğer bu fiyatların üstünde bir durum varsa biz bunun için velilerimize elimizden geleni yapmaya hazırız. Bunun üstünde bir ücret varsa İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerine ve odamıza müracaat etsinler" ifadelerini kullandı.

KORSAN İHALELER
Bostancı ayrıca, “Bazı okullar kapalı kapalar ardında ihale yapıyorlar. Bu yönetmeliğin hiçbir maddesinde ihale söz konusu değil. Kapalı kapılar ardında yapılan ihalelerden pis kokular geliyor. Burada özellikle okul aile birliklerini uyarmak istiyorum. Eğer burada bir korsan varsa o burada ihale yapan okul aile birlikleri ve okul müdürleridir. Bizim araçlarımızı kalkıp korsan ilan eden taraflara da esas korsanın kendilerinin olduğunu düşünüyorum. Bu araçlar okul anlaştı bahçeye girebilir, diğer araçlar giremez deniyor. Bu yönetmeliğe göre mümkün değil. Yönetmelikte indirme bindirme alanı tüm araçlara açıktır" diye konuştu.



SERVİS ÜCRETLERİ
İzmir'de 2015 -2016 eğitim öğretim yılı öğrenci taşıma ücreti, 0 - 3 km Aylık 120 TL Yıllık bin 80 TL, 0 - 6 km Aylık 150 TL Yıllık bin 350 TL, 0 - 10 km Aylık 158 TL yıllık bin 422 TL , 0 - 20 km aylık 222 TL yıllık bin 998 TL. Ana okulu taşıma ücreti ise, "0 - 3 km Aylık 145 TL Yıllık bin 305 TL, 0 - 6 km Aylık 160 TL Yıllık bin 440 TL, 0 - 10 km Aylık 180 TL Yıllık bin 620 TL, 0 - 20 km aylık 240 TL Yıllık 2 bin 160 TL olarak belirlendi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.