Dolar 32,4452
%-0.13
Euro 34,7338
%-0.68
Altın 2.439,300
%0.13
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir bitirdi, sıra TOKİ'de

Büyükşehir bitirdi, sıra TOKİ'de

Geçtiğimiz Mayıs ayında Çiğli'deki EVKA-5 TOKİ konutlarında yaşanan heyelan sonrasında acil ihaleye çıkarak çalışma başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 132 kazıktan oluşan 5 milyon liralık istinat duvarını tamamladı. Bu çalışmayla birlikte tehlike büyük ölçüde atlatılırken, bölgede yaşayan vatandaşlar "Evlerimizde daha rahat oturacağız, çocuklarımızı da okula gönderebileceğiz" diyerek Büyükşehir'e teşekkür etti. TOKİ ise önümüzdeki günlerde binaların avlularına fore kazık çakacak. Büyükşehir bitirdi, sıra TOKİ'de

  • Ege Postası
  • 02.09.2015 - 10:33
İZMİR- Çiğli'de bulunan TOKİ EVKA-5 konutlarında geçtiğimiz Mayıs ayında yaşanan heyelan olayı sonrasında diken üstünde günler geçiren ve tedirginlik yaşayan bölge halkı rahat nefes aldı.
 
 
BÜYÜKŞEHİR'E 5 MİLYONLUK TEŞEKKÜR!
200 konut ve bir okulun bulunduğu bölgede TOKİ, önce evlerin tahliye edilmesi gerektiğini bildirdi. Konutlarda yaşayan vatandaşlar evlerinden çıkmayı reddedince evler boşaltılamadı. Bu süreçte İzmir Büyükşehir Belediyesi, yolda kayma tespit ettiği bölgede acil ihaleye çıkarak çalışmalara başladı. Evlerde ve alanda incelemelerde bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nün hazırladığı rapor doğrultusunda çöken yolu tutmak, olası bir heyelanın önüne geçmek için binaların hemen önüne istinat duvarı inşa edildi. Yerin 45 metre derinliğine kadar inen 132 kazık çakılırken, üzerine de 12 metre yüksekliğinde duvar yapıldı. Bugüne kadar yaklaşık 5 milyon liralık harcama yapan Büyükşehir, 126 tane daha kazık çakarak bir duvar daha hayata geçirecek. Yerin 30 metre içine girecek kazıklarla yapılacak duvarın da yine yaklaşık 5 milyon liraya mal olması planlanıyor.
 
VATANDAŞLAR RAHAT NEFES ALDI
Bölgede yaşayan ve evlerine girmeye çekinen vatandaşlar, yapılan istinat duvarı sayesinde rahatladıklarını söyledi. EVKA-5'te bulunan okulun da daha güvenli olduğunu belirten vatandaşlar, "Süreç içinde çok zorluklar çektik. Evimizden çıkmamız istendi, ancak gidecek yerimiz olmadığı için evlerimizde kaldık. Yapılan duvar da bizi rahatlattı. Bundan sonra evlerimizde daha rahat oturacağız, çocuklarımızı da okula gönderebileceğiz. Ama hem bir istinat duvarı daha yapılmalı hem de TOKİ binaların avlularına kazık çakmalı" ifadelerini kullandı.
 
TOKİ PROJEYE BAŞLAYAMADI
Geçtiğimiz haftalarda İzmir Valiliği'nde yapılan acil durum toplantısında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Dokuz Eylül Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'ne hazırlattığı raporları isteyen TOKİ ise acil ihaleye çıkarak yaklaşık 200 konut ve bir de devlet okulunun bulunduğu yerleşim bölgesinde binaların avlularına fore kazıklar çakacak. Bu sayede yapım esnasında binaların temelinde kazık kullanılmayan TOKİ, yapacağı zemin güçlendirmesiyle bölgedeki olası bir heyelan tehlikesinde kaymayı engellenecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.