Dolar 32,5609
%0.15
Euro 34,8946
%0.67
Altın 2.428,060
%-0.2
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de Barış Mitingi'ne Kürkçü damgası

İzmir'de Barış Mitingi'ne Kürkçü damgası

İzmir Barış Bloku 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Barış Mitingi düzenledi. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı mitingde konuşan HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, "Tayyip Erdoğan halka karşı savaşını 7 Haziran'dan sonra ilan etmiştir. Erdoğan'ın iktidarsızlığı bu savaşı başlatmıştır. Erdoğan sarayıyla beraber gümbür gümbür çökecek" dedi. Barış Blokuna desteğini açıklayan ve kentte tartışmalara neden olan CHP'li vekiller Musa Çam, Zeynep Altıok, Tacettin Bayır mitinge katılmadı. İzmir'de Barış Mitingi'ne Kürkçü damgası

  • Ege Postası
  • 01.09.2015 - 19:08
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - Sivil toplum kuruluşları, dernekler, meslek örgütleri, siyasi partiler ve çeşitli platformaların destek verdiği Barış Bloku, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle İzmir Gündoğdu Meydan'ında Barış Mitingi düzenledi. HDP İzmir İl Eş Başkanları Cavit Uğur, Dilek Aykan, HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, HDP Mardin Milletvekili Mehmet Ali Aslan, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

"KİME KARŞI SAVAŞ İLAN ETTİLER'"
Türkiye'nin istemediği bir savaşa zorlandığını belirten Kürkçü, "Bugün Türkiye'nin en yapıcı meselesi olan barış ile savaş arasındaki meseleyi çözmek için buradasınız. Tek bir söz var barış, barış, barış. Başka hiçbir şey bugün Türkiye istemediği bir savaşa zorlanmış durumda. Çatışmasızlığın Türkiye'nin dört bir tarafını kuşattığı iki yılın sonunda, Tayyip Erdoğan iktidarı kaybedince halklarımıza karşı savaş ilan etti biz de barış ilan ediyoruz. Bugün karşı karşıya kaldığımız savaşın savunulabilir hiçbir tarafı yoktur. Kendisini bugün başkan ilan eden genel kurmay başkanıyla kime savaş ilan ettiklerini sormak istiyoruz.Halka karşı savaş ilan edenler, tarihin her döneminde olduğu gibi yenilecekler, onlara diz çöktüreceğiz" ifadelerini kullandı. 

"YAŞASIN BARIŞ DİYORUZ"

1 Kasım'da yapılacak seçimin savaşla barış arasında olduğunu ifade eden Kürkçü şunları söyledi: "Bizim mücadelemiz silahları egemen kılarak olmayacak vicdanı, kardeşliği, dayanışmayı egemen kılarak kalmalıdır. Tayyip Erdoğan 7 Haziran seçimleri sonucunda HDP'nin yüzde 10 barajı yıkarak, 80 milletvekili ile başkanlık hayallerine veda ettiği için savaş ilan etti. Tayyip Erdoğan halka karşı savaşını 7 Haziran'dan sonra ilan etmiştir. Erdoğan'ın iktidarsızlığı bu savaşı başlatmıştır. Belki de hiçbir zaman seçim yapmak istemeyecek 1 Kasım'da seçim olacaksa bu seçim, HDP ile Tayyip Erdoğan arasında olmayacak, savaşla barış arasında olacak ve barış bu seçimi kazanacak. Bize tabularla gelen mesajı anladık ama yaşasın ölüm demiyoruz yaşasın hayat diyoruz." 

"ERDOĞAN GÜMBÜR GÜMBÜR ÇÖKECEK" 
Asker ailelerinin ne demek istediğini anladıklarını söyleyen Kürkçü, "Artık vatan sağolsun demiyoruz. Asker ailelerinin ne demek istediğini anlıyoruz. Oğullarını Tayyip Erdoğan için ölüme yollamak istemeyen ailelere binlerce selam gönderiyorum. Yurttaşlarım; çocuklarınızı kurban etmeyin. Evlatlarını feda edeceklerse kendileri feda etsin Erdoğan, Davutoğlu etsin edecekse. Halklarımızı baş başa bıraktıkları gün barışı kurarız. Ermeni-Rum, Arap-Çerkez, Kürt-Türk bütün kentlerde hepimizin ortak emeği var. Tayyip Erdoğan sarayıyla beraber gümbür gümbür çökecek. Ne kadar az can kaybıyla bu savaşı sonlandırabilirsek o kadar iyi. Her gün her yerde bir araya gelemeleyiz" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.