Dolar 32,2499
%-0.08
Euro 35,0546
%-0.09
Altın 2.466,550
%0.01
Bist-100 10.320,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yelekli çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor

Yelekli çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor

Buca Engelliler Derneği Üyesi Gündüz Koçak, “Uğur Yelekli Güzelbahçe’den belediye başkanı olursa İzmir’deki tüm engellilerin güç kazanacağına inanıyorum” dedi.

  • Ege Postası
  • 10.10.2013 - 10:24
İZMİR- İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Güzelbahçe Belediye Başkan Aday Adayı Uğur Yelekli, Buca Engelliler Derneği’ni ziyaret etti. Yelekli, “Karabağlar ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği görevim dahil; bugüne kadar hangi alanda çalıştıysam engelliler benim önceliğim oldu. Şu anda Güzelbahçe’de aday adaylığı sürecim var; ancak İzmir’in her ilçesinde el uzattığım engelli dostlarımın da yanında olmaya çalışıyorum” diye konuştu.
Yelekli, 10 yıla yakın bir süredir, İzmir’de engellilere yönelik yaptıkları çalışmalarla ciddi bir duyarlılık yarattıklarını kaydederek, “Tabii hala çok eksiğimiz var. Benim bu alandaki en büyük hayalim, büyük engelli kardeşlerimle alanlarda ‘işte engelsiz bir İzmir yarattık’ diyebilmektir” sözlerine yer verdi.

DERNEKLER ÜRETMELİ

Yelekli, Buca Engelliler Derneği’nin de yaptığı çalışmalarla örnek bir dernek olduğunun altını çizerek, “Gerçekten de bugüne kadar yaptığı atölye ve eğitim çalışmaları ile derneğimiz duruşunu ortaya koydu. Engellilerimizin, hayatla ve üretimle çok rahat buluşabileceği bir alan yaratıldı. Biz de Buca Engelliler Derneği başta olmak üzere, bütün derneklerimiz için elimizden geleni yapmaya hazırız” sözlerine yer verdi.

ENGELLİLERİN UĞUR’U
Buca Engelliler Derneği Başkanı Kamuran Parıltı da, Yelekli’ye ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, “Bugüne kadar bütün etkinliklerimizde yanımızda yer aldınız ve bugün İzmir engelliler için daha yaşanılır bir kent haline geldiyse bunda sizin çok büyük emeğiniz var. Siz tanıdığımız günden bu yana tüm engellilerin Uğur’u oldunuz. Derneğimiz ve tüm dostlarımız adına sizlere teşekkür ediyoruz” ifadesini kullandı.

BİZİM İÇİN ŞANS

Buca Engelliler Derneği Üyesi Gündüz Koçak ziyaret sırasında söz alarak, “Bugüne kadar çok siyasetçi tanıdık. Yerel seçim sürecine girdik. Sayısız aday adayı bizi ziyaret etti. Samimiyetimle söylüyorum, hiçbir siyasetçi ve hiçbir aday adayı sizin kadar engellilerle iç içe olmadı. Bizim dertlerimizle hiç kimse sizin kadar ilgilenmedi. Bu nedenle siz her ne kadar Buca’dan aday adayı olmasanız da, Güzelbahçe’de belediye başkanı olduğunuzda İzmir’deki tüm engellilerin güç kazanacağına inanıyorum” açıklamasını yaptı.

ÖRNEK BİR SİYASETÇİ
Koçak, bazı siyasetçilerle çok ilginç diyaloglar yaşadıklarını da dile getirerek, şöyle konuştu:
“Bize, ‘siz otobüslere nasıl biniyorsunuz'’ diye soru soran aday adaylarıyla bile karşılaştık. Bu kentin otobüslerinde engelliler için rampa olduğunu bilmeyen siyasetçiler var. Bu da şu anlama geliyor ki, bu arkadaşların bu kentte engellilerle ilgili bir gözlemi dahi yok. Sayın Yelekli ise, neredeyse bütün enerjisini yeri geldiğinde bu alana aktardı. Bu açıdan gerçekten örnek bir siyasetçi.”
Konuşmaların ardından günün anısına dernek adına Yelekli’ye atölyede işlenen bir tepsi hediye edildi. Tepsiyi kabul eden Yelekli, “Utanılacaksa siz utanmayın sizi engelleyenler utansın” diyerek sözlerini tamamladı.
Yelekli, dernek üye ve yöneticileri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.