Dolar 32,3028
%-0.55
Euro 34,6625
%-0.41
Altın 2.410,670
%-0.5
Bist-100 10.046,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vicdan bunun neresinde

Vicdan bunun neresinde

Kemalpaşa İlçesi’nde, 30 Mart yerel seçimlerinden sonra yönetimi AK Parti’ye geçen belediyede, inanılmaz iddialara bir yenisi eklendi. Belde belediyesinden ilçeye geçişte, kazanılmış tazminat hakkını kaybetmemek için açtığı dava nedeniyle işten çıkarılan işçi Mustafa Kuyumcu, belediyede kalp krizi geçirdi. Üstelik iddiaya göre, Kuyumcu’yu hastaneye götürmek için bir araç bile tahsis edilmedi. Kuyumcu, şans eseri ölümden döndü.

  • Ege Postası
  • 18.07.2014 - 09:05
EGEPOSTASI / HABER SERVİSİ – Kemalpaşa’da, 30 Mart’taki yerel seçimlerde zafer yakalayan AK Partili Arif Uğurlu’nun, 100 gündür şaşkınlık yaratan uygulamalarına yenisi eklendi, bu kez bir işçi burun buruna geldi. İddiaya göre, belediye aleyhine açtığı tazminat davasını geri çekmediği için işten çıkarılan işçi Mustafa Kuyumcu, haberi alınca belediyede kalp krizi geçirdi. İddiaya göre, işçiyi hastaneye götürmek için bir nakil aracı bile tahsis edilmedi. Arkadaşının ilk yardım çabasıyla hayata tutunmaya çalışan işçi, hastaneye güçlükle yetiştirilebildi.  
 

Edinilen bilgilere göre, daha önce belediye statüsünü yitiren Ulucak Belediyesi’nde çalışan işçiler Taner Toyuran ve Mustafa Kuyumcu, Kemalpaşa Belediyesi’ne geçti. İşçiler, Ulucak’taki hizmet yılları ve birikmiş tazminat haklarının kaybolmaması için, tazminat davası açtı. Bu iki işçiden, davayı geri almaları istendi. Ancak işçiler davadan vazgeçmedi. Bunun üzerine iki işçi, Başkan Uğurlu’nun talimatıyla işten çıkarıldı. Belediyeye gelen işçilere tazminatlarının da ödenmeyeceği söylendi. Bunun üzerine Mustafa Kuyumcu kalp krizi geçirdi. Arkadaşları,Kuyumcu’yu hastaneye götürmek için araç istedi. Ancak “Araçların tümü görevde” yanıtı verilince, işçiler bir şok daha yaşadı. Mustafa Kuyumcu’yu arkadaşları kendi imkanlarıyla hastaneye kaldırdı. Kuyumcu’nun kalp krizi geçirdiği ortaya çıktı.
Olayı anlatan Taner Toyuran, ”Ben 11 yıldan beri belediyede çalışıyorum. Bunun yedi yılını Ulucak Belediyesi’nde geçirdim.  Buraya geldikten sonra, Ulucak Belediyesi’nde yedi yıllık tazminat hakkımızın olduğu söylendi. Ben de bu haklarımızı almak için seçimden üç ay önce belediyeyi mahkemeye verdim. O zaman Arif Uğurlu’nun adaylığı bile belli değildi. Eğer mahkemeye müracaat etmemiş olsaydık, bizim haklarımız kaybolacaktı” dedi. Toyuran sözlerini şöyle sürdürdü:

 
“DAVAYI GERİ AL DEDİLER ALMADIM”
 Seçim bittikten sonra bana Temizlik İşleri Müdürü Gökhan Avcı ‘Davayı geri alacaksın, aksi taktirde seninle çalışamayız” dediler. Ama almadım. Bu konuşmadan dört gün sonra beni Gökhan bey yine çağırdı. Kararımızı sordu. Bende davamı geri almayacağımı söyledim. ‘Bunun için beni işten çıkaracaksanız çıkarın. Benim sizinle bir sorunum yok. Başkan beyden bir randevu alın derdimizi anlatalım’ dedim. Bu konuşmadan bir hafta sonra bana tebligat getirmişler. Küçülmeye gidildiği, bu nedenle bizimle çalışmayacakları belirtiliyordu. Oysa gerçek nedeni, bizim açtığımız dava.
 


Kalp Krizi Geçiren Mustafa Kuyumcu 13 yıldan beri Kemalpaşa Belediyesi'nde çalıştığını söyledi.

İŞÇİ ARKADAŞIM KALP KRİZİ GEÇİRDİ
 Mustafa arkadaşımız 13 yıldan beri belediyede çalışıyordu. Onunla birlikte işten çıkarıldık. Belediye hizmet binasında kendisi ile ilgili müdürlüğe gittik. Tazminatlarımızın ödenmeyeceği söylendiğinde Mustafa arkadaşımız kalp krizi geçirdi. Ben araç istedim, vermediler. Benim daha önce kalp krizi geçirildiğinde ne yapılması gerektiği ile ilgili deneyimim olmasaydı, Mutafa arkadaşımız çoktan ölmüştü. Mustafa kalp krizi geçirdiğinde ben müdüre bu durumu anlattım. Ancak müdür bey  ‘Ben dışarıdayım, o nedenle yardım edemem’ dedi. Garaj amiri Saim beyi aradım. Araçların tümünün görevde olduğunu belirtip ‘Size verecek aracım yok’ dedi. Ben de kendi imkânlarımla arkadaşımı hastaneye yetiştirdim. Ve hastaneye gittiğimizde Mustafa’nın kalp krizi geçirdiğini öğrendik.”
 
TEPKİ ÇEKEN UYGULAMALAR
Kemalpaşa Belediyesi daha önce de camilerde belediyenin yürüttüğü temizlik çalışmalarını durdurması, temizlik ekibini işten çıkarması, modern protokol camisinin projesinin iptal edilmesi uygulamalarıyla dikkat çekmişti. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.