Dolar 32,3572
%-0.38
Euro 34,7069
%-0.28
Altın 2.394,710
%-1.16
Bist-100 10.154,00
%1.07

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Delican ateşten gömlek giydi

Delican ateşten gömlek giydi

AK Parti İzmir İl Başkanlığı'na 3 Temmuz'da atanan Bülent Delican, yönetim kurulu listesini ancak cuma günü Genel Merkez'in onayına sunacak. Partiyi 2.3 milyon lira borçla devralan Delican, seçim öncesi parti için hem zamanını hem de parasını harcayacak kişileri bulmakta zorlandı. A takımını kurmaya çalışan Delican'ın, 11 yıl önce 'ikinci adam' olan Rahmi Taştan'ı siyasi ve hukuku işler başkanlığı koltuğuna yeniden oturtması bekleniyor. Partinin kasasının ise eski İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ın görevden aldığı Hasan Ali Karaman'a teslim edileceği ileri sürüldü.

  • Ege Postası
  • 17.07.2014 - 10:35
İZMİR-İzmir'de 2009 yılında AK Parti İl Başkanlığı yapan Ömür Kabak döneminde il başkan yardımcısı olan Eczacı Bülent Delican, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz'un desteğiyle İzmir'in patronu oldu. Ali Aşlık ve İlknur Denizli'nin Delican'a açık destek vermesi, yönetime girecek isimler konusunda aktif çalışmaları dikkat çekti.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2019 yılına kadar hiçbir göreve aday olmadan görev yapmasını istediği Delican, yönetimi oluştururken yüzlerce kişiyle görüştü. AK Parti'nin teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun, AK Parti'nin sosyal işlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar'ın, İzmir milletvekilleri ve İzmir koordinatörlerinin verdiği isimlerin yanı sıra kentin dengelerini gözeterek liste oluşturmaya çalışan Delican, seçim öncesi parti için zamanını ve parasını harcayacak kişileri tercih etti. 
Partiyi 2.3 milyon lira borçla devralan ve iki aydır personel maaşlarıyla sabit giderlerden oluşan toplam 40 bin lirayı cebinden ödeyen Delican, parti borcunu toplayabilmek için yeni yönetime “Pamuk eller cebe" diyecek. Yerel seçim döneminde AK Parti adayı Binali Yıldırım'a mesafeli tavrıyla dikkat çeken Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar'ın Delican'ı makamında ziyaret edip, tebrik etmesi bazı partililerin tepkisine neden olsa da yönetime yeni sanayicilerin gireceğinin sinyalini de verdi. 
Delican yönetiminde kadın ve gençlerin çoğunlukta olacağı, meclis üyelerine yer verilmeyeceği öğrenilirken, partide 11 yıl önce 'ikinci adam' olan Rahmi Taştan'ın siyasi ve hukuki işler başkanlığı koltuğuna oturacağı, Akay'ın fatura krizi nedeniyle görevden aldığı Hasan Ali Karaman'ın ise yeniden mali işler başkanı olacağı ileri sürüldü. Delican'ın yeni yönetim kurulu listesini cuma günü Soylu'ya teslim etmesi, onay gelmesi halinde de 21 Temmuz Pazartesi günü yönetimin kamuoyuna açıklanması bekleniyor.
ELİF DEMİRCİ / DHA

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.