Dolar 32,2158
%-0.14
Euro 35,0535
%0.2
Altın 2.471,600
%1.03
Bist-100 10.159,00
%-0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kemalpaşa Belediyesi tarafından işten atılan o işçiler konuştu

Kemalpaşa Belediyesi tarafından işten atılan o işçiler konuştu

Kemalpaşa Belediyesi işten atılan yaklaşık 150 civarında işçilerin temsil eden yaklaşık 30 civarında işçi Ege postasına konuştu.

  • Ege Postası
  • 17.07.2014 - 09:11
EGEPOSTASI-HABER SERVİSİ- İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'nde, AK Partili Belediye Başkanı Arif Uğurlu'nun, göreve geldikten hemen sonra işten çıkardığı işçilerden çarpıcı açıklamalar geldi. Seçimlerden hemen sonra çalışan İşçilerin işçi servilerinin iptal edildiği, temizlik işlerinde çalışan personelin, çalışırken ihtiyaç duyduğu deterjan ve sabunun alınmadığı belirtildi. Bu da yetmedi, rapor alan işçinin, raporu bitmeden işten kovulduğu ortaya çıktı.

Kemalpaşa Belediyesi Belediyesinde işten atılan bir grup işçi gazetemizin Genel Yayın yönetmeni Mithat Umutoğulları'na seçimden hemen sonra yaşadıklarını anlattılar. İşçilerden ulaştırma hizmetlerinde çalışan işçi Metin Bilir, şunları söyledi:

"Yaklaşık beş yıldan beri Kemalpaşa Belediyesin'de şoför olarak çalışıyorum. Mayıs aynın sonunda gece yarısı telefonumuza gelen mesaj ile 33 arkadaşımız işten atıldı. Bizden önce Kültür Müdürlüğüne bağlı sosyal iletişim birimi lav edildi.  Burada 55 arkadaşımız işten çıkarıldı. Spor hizmetlerinde çalışan yaklaşık 25 öğretmen arkadaşımıza işlerine son verildiği SMS ile duyuruldu.

BELEDİYENİN ÖNÜNE ÇADIR KURACAĞIZ
Bize her hangi bir ihbarname yollanmadı. Belediye Başkanımız ve idareden kimse ile görüşemedik. Daha sonra ilgili müdürümüz bizimle toplantı yaparak maalesef işe yeni başlayacak şirketin bizimle çalışmayacağını ifade ettiler. Biz de kendilerine yasal haklarımızı arayacağımız ifade ettik. Ve davamızı açtık. Bu süreç içerisinde tazminatlarımızın ödeneceğine dair bir bilgi verilmedi. Daha sonra belediyede ilgili müdürlüğümüze gittik. Belediyeyi mahkemeye veren arkadaşlarımızın tazminatlarının ödenmeyeceğini söylediler. Sebebini sorduğumuzda ise 'Bize talimat bu şekilde verildi' dendi. Ödeme emrim çıkmasına rağmen benim tazminatım ödenmedi.Davayı çektiğimiz taktirde haklarımızın ödeneceğini söylediler. Bu gün bizim için birlikte hareket eden arkadaşlarımız ile birlikte mücadele kararı aldığımız gün oldu. Hakkımızı alıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz. Bundan sonra tek başıma kalsam bile belediyenin önünde çadırı koyup eylem yapacağım.



DETERJANI CEBİMİZDEN ALDIK
Ulucak'tan, Bağyurdu'ndan işçiler için kalkan servisler kaldırdı. Bize kendi imkanlarınızla gelin dediler. Maaşlarımızın içine yol ve yemek giderlerimizi ekleyeceklerini söylediler. Ancak yapmadılar. İşçiye yapılan mobbing bununla da bitmedi. Temizlik işlerinde çalışan arkadaşlarımıza da çalışma koşullarında zorluk çıkardılar. Burada çalışan arkadaşlarımızın deterjan ve sabun ihtiyaçları bile karşılanmadı ve bizim arkadaşlarımız çoğu zaman burada bulunan arabaları yıkamak için deterjanı kendi ceplerinden almak zorunda kaldılar."




TASARRUF DİYE BİZİ ÇIKARDILAR AMA İŞÇİ ALMAYA DEVAM EDİYORLAR
Bir diğer işçi Ahmet Tarık Gönen de "2 Haziran'da çalışmayacağımızı bize söylediler. O gün akşama kadar belediyede kaldım. Arkadaşlarımla vedalaştım. Belediye binasından ayrılmadan önce, benim yerime AK Partili birinin işe alındığını öğrendim. Bize tasarruf tedbirleri gerekçe gösterilmişti. Bunun için çıkarıldıysak neden bizim yerimize işçi almaya devam ettiler" diye konuştu. 




ÇALIŞANLARIN HEPSİ AK PARTİLİ
Hamza Yılmaz da Başkan Arif Uğurlu'nun mitinglerde, köy ziyaretlerinde, kahve toplantılarında hiç bir işçinin çıkarılmayacağının sözünü verdiğini anlattı, "Bunu herkes biliyor. Ancak; ilk icraatı işçileri işten çıkarmak oldu. Ve aldığı işçiler de hep  yandaş, teşkilattan AKP'li. Seçim sonrası bazı işçi arkadaşlarımız AKP rozeti ile Recep Tayyip Erdoğan posterleriyle çıktılar yukarıya. Şu an orada kalanların hepsi AKP'li. Çıkarılanlar ise muhalif" dedi.



RAPORLU İŞÇİYİ İŞTEN ÇIKARDILAR
İsmail Özgür  de rahatsızlığı nedeniyle 10 günlük rapor aldığını, raporunun bitmesine 3 gün kala, tarafına tebligat yapılmadan, çıkışının verildiğini belirtti.


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.