Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Karşıyaka'ya sürpriz atama!

CHP Karşıyaka'ya sürpriz atama!

Geçtiğimiz günlerde görevinden istifa eden CHP il gençlik kolu eski başkanı İbrahim Soydan’ın giderayak Karşıyaka gençlik kolu başkanlığına yaptığı atama ses getirdi. Soydan ilçe başkanı Ali Karaege ve Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’la uyum sorunu yaşayan Mustafa Evsen’den boşalan başkanlığa Evsen’in yakın arkadaşı Ozan Uyan’ı atadı. Uyan’ın atanması siyasi kulislerde “Soydan Karşıyaka’da ilçe başkanı ve belediye başkanına gol attı” diye yorumlandı.

  • Ege Postası
  • 16.07.2014 - 14:17
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de iki buçuk yıllık il gençlik kolu başkanlığından geçtiğimiz günlerde istifa eden İbrahim Soydan,  istifa etmeden önceki son il yönetim kurulu toplantısında başkanları olmayan ilçelere atama yaptı.En dikkat çeken atama Karşıyaka’da yaşandı.

AKPINAR VE KARAEGE’NİN İSTEDİĞİ OLMADI
Soydan, ilçe başkanı ve belediyeyle uyum sorunu yaşayan eski ilçe gençlik kolu başkanı Mustafa Evsen’in yerine Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve İlçe Başkanı Ali Karaege’nin istediği isimleri atamadı. Soydan, Evsen’in yakın arkadaşı Ozan Uyan’ı il yönetiminde aldığı kararla  gençlik kolu başkanı olarak atadı.Uyan'ın atandığına dair yazı ilçe başkanlığına gönderildi.

UYUM SORUNU YAŞANDI
Uyan’ın atanması siyasi kulislerde “Soydan giderayak Karşıyaka’da ilçe başkanı ve belediye başkanına gol attı” diye yorumlandı. Olağanüstü kongrede ilçe başkanı seçilen Karaege, 2 yıllık zaman zarfında Evsen’le sürekli uyum problemi yaşamıştı. Karşıyaka eski belediye başkanı Cevat Durak ve eski ilçe başkanı Adnan Alabay’a yakın bir isim olan Evsen’in yıldızı Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’la da bir türlü barışmamıştı. Akpınar, ilçe danışma kurulu toplantısında Evsen’i eleştirmişti.

EVSEN’İN YAKIN ARKADAŞI
Geçtiğimiz ay ilçe gençlik kolu yönetiminde yaşanan istifalar nedeniyle Evsen ve yönetimi düşmüştü.İlçe ve belediyeyle uyumlu bir ilçe gençlik kolu için Akpınar ve Karaege devreye girmiş ve Soydan’la yeni isim noktasında görüşmüştü. Soydan, Akpınar ve Karaege'nin önerdiği isimler yerine başkanlığı düşen Evsen’in yakın arkadaşını Uyan'ı atadı.

SOSYAL MEDYADA KAMPANYA BAŞLATTILAR
Öte yandan  yeni ilçe gençlik kolu başkanı Uyan’ın Çiğli’de oturması nedeniyle muhalif partili gençler sosyal medyada Uyan aleyhine kampanya başlattı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.