Dolar 32,2958
%-0.57
Euro 34,6389
%-0.48
Altın 2.409,160
%-0.56
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de Baykal polemiği!

CHP İzmir'de Baykal polemiği!

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in eski Genel Başkan ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın olası Köşk adaylığı için yaptığı , “2'inci ya da 3'üncü olurduk.Seçilmek mümkün olmazdı” yorumuna Baykal’a yakın isimlerden tepki geldi. İl eski başkanı Kemal Karataş, “Ali Engin falcı m? Vahiy mi almı? Ben de tam tersini söylüyorum Baykal’ı aday gösterme cesaretinde olsalardı bugün için yaşadıkları sıkıntıları yaşamazlardı”dedi. Eski Milletvekili Canan Artıman ise, “Sandık sonuçlarının ardından “risk aldım” diyenler faturayı ödemesi gerekecek” dedi.Engin'den ise zorunlu açıklama geldi.

  • Ege Postası
  • 17.07.2014 - 12:30
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, partisinin destek verdiği Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için destek turuna STK’larla devam ederken, DİSK ziyaretinde CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın  olası adaylığı hakkında çok konuşulacak bir yorum yaptı. Engin, ismi uzun süre cumhurbaşkanı adaylığı için geçen CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal için, “ Eski Genel Başkanımız aday gösterilseydi hepimiz ayakta alkışlardık. Ama kaçıncı olurdu?  İkinci ya da üçüncü olurduk. Seçilmek mümkün olmazdı”dedi.

ENGİN STK TURUNU SÜRDÜRDÜ!'ÇARPICI BAYKAL YORUMU' HABER İÇİN TIKLAYINIZ

JET TEPKİ!
Engin’in “Baykal’la üçüncü olurduk” yorumuna jet yanıt geldi. İzmir’de Baykal’a yakın isimlerin başında gelen il eski başkanı Kemal Karataş ve İzmir eski Milletvekili Canan Artıman, Engin’e tepki gösterdi.  



KARATAŞ: VAHİY Mİ ALMIŞ!
Karataş, “ Ali Engin falcı m? Vahiy mi almı? Ben de tam tersini söylüyorum Baykal’ı aday gösterme cesaretinde olsalardı bugün için yaşadıkları sıkıntıları yaşamazlardı. Baykal Cumhurbaşkanı olurdu. Zaferi CHP kendi içinde kendi adaylarıyla aramalıdır. Dışarıdan onlara zafer getirecek aramalar beyhudedir. Bu örgütü hiçe saymaktır”dedi.

SANDIK SONUÇLARI MAHÇUP EDECEK!
Arıtman ise, “ Sandık sonuçları bazılarını çok mahcup edecek. Sandık sonuçlarının ardından  “risk aldım” diyenler faturayı ödemesi gerekecek” dedi.     

BAYKAL, ENGİN’E GÖNDERME YAPMIŞTI
En son 13 Haziran’da İzmir’e gelen Baykal, havalimanında basın mensuplarının sorularını yanıtlamıştı.  İl Başkanı Engin’in de hazır bulunduğu karşılamada Baykal, yerel seçimlerde İzmir’de alınan sonuçlar için  “Sekiz ilçenin kaybedilmesi tabi ki üzüntü verici. Ancak siyasette böyle iniş ve çıkışlar olur. Bunlar yeni değerlendirmeler için vesile ve fırsattır. Partilerin böyle erken uyarılara da ihtiyacı var. Sonuçları partililer, örgüt ve genel merkez en iyi şekilde değerlendirecektir. Partimiz, gücünü daha da arttıran bir yolu bulacaktır. İzmir, muhteşem bir halk. Örgütümüz, deneyimli ve birikimli. Önümüzdeki dönemde bu durum tersine dönecek” demişti.




ENGİN’DEN ZORUNLU AÇIKLAMA

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Ali Engin, Cumhurbaşkanı seçimleri için başlattığı turlar kapsamında, DİSK’e gerçekleştirdiği ziyaret sırasında, yaptığı açıklamaların çarpıtılması ve bunun üzerinden yeni bir polemik başlatılması üzerine bir açıklama yaptı. Engin, açıklamasında şunları söyledi;
"Cumhurbaşkanlığı seçimi için, gecemizi gündüzümüze katarak, uzlaşmanın ve Türkiye’nin adayı olarak seçimlere katılan, Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nun cumhurbaşkanı seçilmesi için çalışıyoruz. Odalar, Sivil Toplum Kuruluşları ve Sendikaları ziyaret ediyor, halkla bir araya gelerek neden Sayın İhsanoğlu’nun seçilmesi gerektiğini anlatıyoruz.
Bu ziyaretlerden birini gerçekleştirdiğimiz DİSK Ege bölge temsilciliği ziyaretinde, bir soru üzerine yaptığım bir açıklamada, ifade etmeye çalıştığım konunun farklı anlaşılması sonucu yapılan haberler şahsımı üzmüştür. Gerçekleştirdiğim DİSK ziyaretinde, Cumhurbaşkanı adayımızın belirlenme şeklinin, bu konuda ortaya konulan uzlaşının ne kadar önemli olduğuna dikkat çekmek isterken,  aday belirleme şekline ve adayın ismine karşı çıkanlar olabileceğine, herkesin gönlünde başka bir ismin olabileceğine dikkat çektiğim bir cümlemde, partimizi veya kendimizi düşünmediğimizi, Tükiye’yi ve milletimizi düşündüğümüzü anlatırken, “Sayın Genel Başkanımız isteseydi eski Genel Başkanlarımızdan birisini de aday olarak gösterebilirdi, bizde bunu ayakta alkışlardık, Kılıçdaroğlu’da Genel Başkanlığını pekiştirirdi ama o zaman ya ikinci yada üçüncü olabilirdik ” cümlemden, eski Genel Başkanlarımızdan Sayın Deniz Baykal’ı kast ettiğim sonucu çıkartılarak, hiç aklımda yokken, sonsuz saygı duyduğum ve her İzmir ziyaretinde kendisini karşılayarak programlarına katıldığım Sayın Baykal’ın ismi üzerinden bir polemik yaratılması beni son derece üzmüştür.
Basınımıza ve kamuoyuna bir kez daha duyurmak isterim ki, bizim işimiz uzlaşının adayının, Türkiye’ye yakışacak, cumhurbaşkanı olacak Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nu anlatmak ve seçtirmektir. Bunun için aralıksız çalışırken, tüm bu çalışmalarımızın önüne geçecek ve çok değer verdiğimiz ve önemsediğimiz eski genel başkanımız Sayın Deniz Baykal’ın ismi kullanılarak bu çalışmalara zarar verecek işlerin içinde olmadık. Zaman kavramını yitirecek bir şekilde çalışırken bu türden sözlerle tüm emeklerimizi hiçe sayacak bir turum içinde olmamamızı herhalde kimse beklemiyordur. Bizi bu türden mecralara çekmek isteyenlere de izin vermeyeceğiz." 


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.