Dolar 32,4028
%-0.11
Euro 34,8028
%0.18
Altın 2.434,000
%-0.19
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ve toplu sözleşmede mutlu son! İmzalar atıldı

Ve toplu sözleşmede mutlu son! İmzalar atıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde sonucu merakla beklenen toplu iş sözleşmesi sonunda imzalandı. Belediye ve sendika arasında sağlanan uzlaşma sonucunda 7 bin belediye çalışanının maaşına yüzde 14'e yakın zam yapılacak. Ve toplu sözleşmede mutlu son!

  • Ege Postası
  • 04.02.2016 - 17:20
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Mahkeme süreci nedeniyle 11 ay gecikmeli başlayan ve iki yılı kapsayan toplu iş sözleşmesi la bitti. Bugün akşam saatlerinde İZELMAN A.Ş. bünyesinde bir araya gelen belediye yönetimi ve sendika yetkilileri ortalama yüzde 14 zam içeren toplu iş sözleşmesine imza attı.



"TOPLU SÖZLEŞMEDE KRİTİK VİRAJ: SON KARAR İŞÇİDE" HABER İÇİN TIKLAYINIZ!!!



ORTALAMA YÜZDE 14 ZAM

DİSK Genel-İş Sendikası 1 ve 3 No'lu Şube yönetimi, belediye bürokratları ile şirket yöneticilerinin katıldığı son görüşmede imzalar atıldı. Belediyenin 17 farklı biriminde çalışan 7 bine yakın İZELMAN A.Ş. personeline sözleşme doğrultusunda bu doğrultuda ortalama yüzde 14 zam yapıldı. Tam ücret alan çalışanlara yapılan zam oranı yüzde 14'ü bulurken, yüzde 20 eksik ücret alan işçiler yüzde 18, yüzde 40 eksik ücret alan işçiler ise yaklaşık yüzde 38 oranında zam alacak. İki yılı kapsayan toplu iş sözleşmeleri 2016 yılı sonuna kadar geçerli olacak. Yeni sözleşme için belediye ve sendika yıl sonundan itibaren bir kez daha masaya oturacak.



İŞÇİ "EVET" DEDİ

Belediyenin sunduğu yüzde 14'lük zam teklifi işçilerin oyu ile kabul edilirken, grev planları ise rafa kalktı. Gelişmelerin ardından açıklama yapan DİSK Genel-İş Sendikası 3 No'lu Şube Başkanı Güral Doğan sonucun hayırlı olmasını dileyerek, "Yaklaşık 4 gündür işçilerimizle yoğun olarak görüşüyoruz. Son yaptığımız oylamadan da evet kararı çıktı. Genel karar sürecin bitirilerek imzaların atılması yönündeydi. Biz de işçimizin kararına uyduk ve toplu iş sözleşmesine imzalar atıldı. Ortamı daha fazla germenin olumlu bir sonuç getireceğini düşünmüyorduk. Masa başında iş barışı sağlandığından ötürü oldukça memnunuz. Tüm işçilere hayırlı olsun. Belediye yönetimi ve şirket yönetimine, işçilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.