Dolar 32,2843
%0.07
Euro 34,9515
%-0.09
Altın 2.447,020
%0.03
Bist-100 10.173,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Belediye başkanlarından 'Hamsi' buluşması

Belediye başkanlarından 'Hamsi' buluşması

Her yıl on binlerce İzmirliyi Karadeniz kültürüyle buluşturan “Karadeniz Hamsi Şöleni” bu yıl 7. Şubat Pazar günü saat 11.00’da İnciraltı Rekreasyon Alanı’nda gerçekleşecek. Etkinlikle ilgili Ege Karadenizliler Federasyonu’nda düzenlenen basın toplantısı, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’nin de katılımıyla gerçekleşti. Başkan İnce, etkinliğe bir maaşını aktararak destek verdi. İzmirli başkanların 'Hamsi' buluşması

  • Ege Postası
  • 04.02.2016 - 12:47
EGEPOSTASI – Lezzetleri, doğası, kültürü, insanıyla Türkiye’nin renkli bölgesi Karadeniz’i, İzmirlilerle buluşturan keyifli etkinliklerden Karadeniz Hamsi Şöleni, 7 Şubat’ta yapılacak. İnciraltı Rekreasyon Alanı’nda, binlerce İzmirliye hamsi ikram edilecek.



Ege Karadenizliler Federasyonu’nda etkinlikle ilgili düzenlenen basın toplantısına Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ve Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina da katıldı. Mustafa İnce, Güzelbahçe’nin İzmir’in en küçük bütçeli ilçelerinden biri olmasına karşın, 7.2 kilometrelik kıyısı, üç balıkçı barınağıyla öne çıktığına ve ekmeğini denizden çıkaran çok sayıda kişi olduğuna dikkat çekti. İnce, şunları söyledi:


MAAŞIMI AKTARDIM
“Karadenizliler balıkçılıkla uğraştığı için federasyonumuza gönülden destek vermeye çalıştık. Dernekler, federasyon yöneticileri özverili olduğunda, almaya değil, vermeye yöneldiğinde, büyüyorlar.Bize de onlara başkanlar olarak destek vermek düşüyor. Ben bunu bütçeden yapamadığım için bir maaşımı aktardım. Mustafa İnce olarak bu bağışı yaptım.”


DENİZİMİZ YOK AMA KÖYLERİMİZ VAR
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina da Karadeniz denince akla, ovalar, yaylalar, lezzetler gibi onlarca unsur geldiğini vurguladı, “Bunların ötesinde o yörenin insanı aklıma geliyor. Pratik zekası, yumuşak kalbi, misafirperverliği akıllara geliyor. Karadeniz’in lezzetini tatmış, çok defalar Karadeniz’e gitmiş, Karadeniz insanının dostluğunu yaşamış bir kardeşinizim. Burada da fırsat buldukça o insanlarla zaman geçiriyoruz. Çok müthiş, renkli insanlar. O bölgenin en büyük zenginliği, toprağı, denizi, hamsisi ve çayının ötesinde, insan zenginliği. İzmir’de 250 binin üzerinde olmaları, İzmir’in en büyük zenginliği, en büyük şansı. Benim ilçemin denize kıyısı yok, Konak, Güzelbahçe gibi. Karadeniz’in bu etkinliklerinden uzak kalıyoruz. Ama balık halimiz var. Karadeni’i özlediğinizde ağırlayabileceğimiz çok güzel köylerimiz var. Kaynaklar, Belenbaşı, Kırıklar gibi. Bu köyler Karadeniz’in yerini tutar mı bilmem ama hasret gidermeniz, temiz hava almak için ideal. Karadeniz hasretini hafifletir. Buca’da sizleri görmekten memnuniyet duyacağız” diye konuştu.



HAMSİ ŞENLİĞİ SEMBOL
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da dünyada şehirlerin önemli olduğu, birbiriyle yarıştığı bir dönem yaşandığına dikkat çekti. Ekonomik sebeplerle yoğun akımların, göçlerin olduğu bu dönemde, çok farklı bölgelerden gelen insanların, büyük şehirlerin enerjisini çoğalttığını, kendi enerjilerini aktardığını vurgulayan Pekdaş, “Metropol şehirler bu farklı bölgelerden gelen zenginliklerle daha zenginleşiyor. İzmir’e farklı bölgelerden gelen insanlar farklı bir tat, farklı bir enerji katıyoruz. Birlikte zenginleşiyoruz. Bu çabanız, Karadenizlilerin kültürünün yaşaması ve dayanışmasının hep diri kalması için gösterdiğiniz bu çaba, anlamlı. Hamsi Şenliği de bunlar içinde sembol. Siz başta olmak üzere bütün Karadeniz derneklerini selamlıyorum” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.