Dolar 32,2740
%0.04
Euro 34,9712
%-0.03
Altın 2.457,430
%0.46
Bist-100 10.145,00
%-0.28

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Toplu sözleşmede kritik viraj: Son karar işçide

Toplu sözleşmede kritik viraj: Son karar işçide

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı şirketlerden İZELMAN'da devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde son söz işçiye kaldı. Tıkanan sözleşme görüşmelerinde belediyenin sunduğu zam teklifi yüzde 14 oranında kalırken, sendika yönetimi ise son kararı işçiye bıraktı. Alınacak karara doğrultusunda süreç ya greve gidecek ya da sendika belediyenin sunduğu sözleşmeye imza atacak. Toplu sözleşmede kritik viraj

  • Ege Postası
  • 04.02.2016 - 12:52
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde 7 bine yakın işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi sürecinde son viraja girildi. Yargıya gittiğinden ötürü 11 ay gecikmeli başlayan zam pazarlıklarında uzlaşma görüşmeleri sona ererken, işçinin alacağı karar doğrultusunda ya greve çıkılacak, ya da yüzde 14'lük zam teklifine imza atılacak.

İŞÇİ YA "TAMAM" YA DA "DEVAM" DİYECEK
Geçtiğimiz hafta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile DİSK Genel-İş Sendikası arasında gerçekleşen son görüşmenin ardından bir kez daha merak konusu olan toplu iş sözleşmelerinde son viraja girildi. Büyükşehir Belediyesi'nin sunduğu son yüzde 14'lük zam ve sosyal haklarda çeşitli iyileştirmeler içeren teklifini işçiye götüren sendika yönetimi kararı 17 farklı birimde çalışan 7 bine yakın işçiye bıraktı. Buna göre, belediyenin İZELMAN şirketinde çalışan sözleşmeli işçiler "Hayır" dediği takdirde grev hazırlıkları başlayacak. "Evet" dedikleri takdirde ise yüzde 14'lük zam içeren toplu iş sözleşmesinin imzalanması için hazırlıklara start verilecek. Sürecin önümüzdeki günlerde netlik kazanması ve 2 yılı kapsayan sözleşmelerle ilgili kesin kararın kesinlik kazanması bekleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.