Dolar 32,3262
%-0.34
Euro 34,7285
%-0.04
Altın 2.435,900
%-0.11
Bist-100 10.014,00
%0.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Üçkuyular krizinde son perde: Esnaf tamam dedi!

Üçkuyular krizinde son perde: Esnaf tamam dedi!

Üçkuyular semtinde 30 yıla yakın süredir kurulan tarihi semt pazarının tahliyesini gündeme getiren krizin ardından yerel yönetimler ve esnaf odası çözüm için harekete geçerken, esnaf ise ekmeği için devam dedi. Pazara alternatif yer kuruluncaya kadar yerine kalma kararı alan 800'e yakın pazarcı esnafı kriz çözülene kadar mevcut alanda tezgah açmaya devam edecek. Üçkuyular krizinde son perde

  • Ege Postası
  • 04.02.2016 - 14:45
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Üçkuyular'da belediyelerin aldığı satış kararı sonrasında AVM'ye kurban olan küçük esnaf ekmek teknesini terk etmiyor. Yatırımcının aldığı inşaat kararı sonrasında 30 yıllık pazar yerinde işgalci durumuna düşen esnaf kendilerine alternatif pazar alanı gösterilinceye kadar iş yapmaya devam edecek.

"ÜÇKUYULAR'DA SÜRPRİZ PAZAR ZİRVESİ" HABER İÇİN TIKLAYINIZ!!!
 


"PAZARCI VİYADÜK ALTINA TEZGAH İSTİYOR" HABER İÇİN TIKLAYINIZ!!!

PAZARCI YERİNDE KALACAK
Yirmiye yakın mahallede yüz binlerce vatandaşın alışveriş ettiği ve 800'e yakın esnafın da tezgah açarak geçimini sağladığı Üçkuyular Semt Pazarı'nda yaşanan çıkmaz gün geçtikçe derinleşiyor. Topladıkları binlerce imzalarla yerel yönetimi göreve çağıran mağdur esnaf ve vatandaşlar soruna kalıcı çözüm isterken, üç ayrı çözüm önerisinin gündeme taşındığı Üçkuyular'da devam kararı geldi. Son olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da dahil olduğu ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'dan destek isteyecek olan pazarcı esnafı, kalıcı ve yeni bir yere kavuşana kadar tezgahlarını terk etmeme kararı aldı. Alternatif pazaryeri kurulana kadar hafta sonlarında Üçkuyular'da kalarak direnecek olan pazarcı esnafı işlerine bir süre daha devam edecek. Böylece, konunun akıbetini merakla bekleyen vatandaşlar ve esnaf bir süre daha eski düzenlerine devam edecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.