Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ustaya Karşıyaka vefası

Ustaya Karşıyaka vefası

Türk tiyatrosunun usta kalemlerinden Güngör Dilmen’in adı evinin bulunduğu sokaktaki parka verildi. Sanatçının dostlarının da katıldığı törende konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Bizlere hizmet edenlere vefa borcumuzu ödemeye çalışıyoruz. Bize her zaman destek olan sanatçılarımıza ve sanatçı dostlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

  • Ege Postası
  • 20.03.2013 - 15:15
İZMİR-  Karşıyaka Aksoy Mahallesi 1750 sokaktaki parka adı verilen Güngör Dilmen’in eşi Güngör Dilmen de, duygu dolu konuşmasında, “Evde masası bu parka bakıyordu. Bu parkı kendi bahçesi gibi görüyordu. Şimdi adı verildi. Bu mutluluğu unutmamız mümkün değil. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’a sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Törende konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Ana Sanat Dalı Başkanı Prof. Dr. Hülya Nutku da, “Güngör Dilmen Türk tiyatrosunun lokomotiflerinden biriydi, soluğuydu. Parklar nasıl ki kentlerin soluk alan yerleridir, Güngör Dilmen’de tiyatronun soluğuydu. Mitolojiyi, destanları, Anadolu kültürünü çok iyi biliyordu. Eserleri ile unutulmayacak. Çocuklarımız onun öyküleri ile büyüdü. Biz de öğrencilerimize Güngör Dilmen’i anlatacağız ”diye duygularını dile getirdi. Prof. Dr. Semih Çelenk ise, konuşmasında sanatçının yaşama coşkusunu anlatarak, “Güngör Dilmen için tiyatronun kaptanıderyası deniyordu. Karşıyaka Belediye Başkanı Durak’a sanatçılar adına teşekkür ediyoruz” Dedi.

Karşıyaka’ya yeni kültür merkezleri kazandırmak için mücadele ettiğini belirten Başkan Durak, “Bostanlı’daki tiyatronun üstünü kapattık, 12 ay hizmet verecek duruma geldi. Karşıyaka Çarşısı’ndaki salonumuz da tamamlanmak üzere. Karşıyaka’da etkinlikler için 1500 kişi olan seyirci kapasitesini üç binlere çıkardık. Yeni tesislerimiz tamamlandığında 4000’i geçeceğiz. Bu mekanlarımızı sanatçı dostlarımız dolduracak. Bu ülkenin aydınlanması sanatçılardan geçiyor. Sizler aydınlık yüzümüzsünüz. Sizler bizim kılcal damarlarımızsınız. Sizlere her zaman sahip çıkacağız. Güngör Dilmen ustamızın adını da bu parkla gelecek kuşaklara miras bırakacağız” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra sanatçının adı ve hayat hikayesinin yer aldığı isim tabelası hep birlikte parkın girişine çakıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.