Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli'de Çanakkale coşkusu sahneye yansıdı

Çiğli'de Çanakkale coşkusu sahneye yansıdı

Çiğli Belediyesi Kent Tiyatrosu ilk kez sahnelediği “Çanakkale Zaferi Türkiye Cumhuriyeti’nin Önsözüdür” adlı oyunuyla büyük beğeni topladı. Belediye tiyatro oyuncuları, gösterdikleri profesyonel sahne performanslarıyla da ayakta alkışlandılar.

  • Ege Postası
  • 20.03.2013 - 11:38
İZMİR- Çiğli Belediyesinin iki ay önce kurulan “Kent Tiyatrosu”, Çanakkale destanını muhteşem sahne performansıyla anlattıkları “Çanakkale Zaferi Türkiye Cumhuriyeti’nin Önsözüdür” adlı oyunlarını belediye konferans salonunda sahneledi.  55 yıllık deneyimli tiyatrocu Önder Bilgiç’in senaryosunu yazdığı ve yönettiği oyun, izleyenlere oldukça duygulu anlar yaşattı. Tek perdelik oyunda rol alan küçük oyuncular de büyük sempati topladı.  Çanakkale Savaşları’nı ve o dönemde yaşanan olayları destansı biçimde anlatan oyunun sonunda tüm oyuncular Türk Bayraklarıyla görsel ziyafet verirken, salondakiler tiyatrocuları ayakta alkışladı.

 Oyunu eşi Ayfer Solak ve iki çocuğuyla izleyen Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, minik oyuncular olmak üzere, belediye tiyatrocularını tek tek tebrik etti.  Başkan Metin Solak, sahnede yaptığı konuşmasında, hiçbir zaman işgal kuvvetlerinin gücünün bu ülkeyi almaya yetmediğini ve yetemeyeceğini belirterek şöyle konuştu; “O zaman Mustafa Kemal’in askerleri vardı. Yine bu ülkede Mustafa Kemal’in askerleri var.  Kimsenin gücü bu ülkeyi elimizden almaya yetmez. Bizlere düşen ülkemize sahip çıkmak.  Bizlere böyle anlamlı duygular yaşatan oyuncularımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Kendilerine her türlü desteği sunmaya devam edeceğiz.”


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.