Dolar 32,2329
%0.16
Euro 34,9539
%-0.03
Altın 2.412,060
%-0.53
Bist-100 10.400,00
%-0.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mutluluğa ‘engel’ yok…

Mutluluğa ‘engel’ yok…

Gaziemir Belediyesi’nin marka hizmetleri arasında olan Evde Yaşlı ve Hasta Bakım Hizmeti felçli Eyüp Barut’u yeniden hayata bağladı. İzmir’in tanınmış tornacılarından Barut, ekibin güler yüzlü hizmeti ve sıcak yaklaşımıyla doktorlarını bile şaşırtan iyileşme sürecine girdi…

  • Ege Postası
  • 20.03.2013 - 10:56

 İZMİR- Gaziemir Belediyesi’nin marka hizmetleri arasında yer alan ‘Evde Yaşlı ve Hasta Bakım Hizmeti’, felçli Eyüp Barut’u (63) yeniden hayata bağladı. İzmir’in tanınmış tornacılarından olan Barut, ekibin güler yüzlü hizmeti ve sıcak yaklaşımıyla doktorlarını bile şaşırtan iyileşme sürecine girdi. 1970 yılından bu yana tornacılık yapan, marangoz makineleri üretiminde Türkiye’deki beş firmadan birisinin sahibi olan Barut, 6 yıl önce Urla’daki yazlığında yüksek tansiyona bağlı rahatsızlık nedeniyle beyin kanaması geçirdi. Vücudunun büyük bölümüne felç inen ve makineye bağlı solunum yapan Barut, yaşama azmi sayesinde iyileşmeye başladı.

Barut Ailesi’nin ‘Evde Yaşlı ve Hasta Bakım Hizmeti’nden yararlanmak için bir yıl önce ev satın alarak Gaziemir’e taşınması Eyüp Bey için adeta dönüm noktası oldu. Psikolog, diyetisyen, kişisel bakım ve ev temizliği ile bakım onarım, gıda, eşya, giysi ve yakacak yardımını da kapsayan projede görev alan ekiple Eyüp Bey arasında dostluk köprüsü kuruldu. ‘Melekler’ olarak anılan ekip, Eyüp Bey’in hayata yeniden dört elle sarılmasına neden oldu. Hızla iyileşmeye başlayan Barut’un çektiği konuşma güçlüğü de gün geçtikçe değişti. Ekibin geleceği günleri iple çeken Eyüp Bey’deki değişiklik, başta eşi olmak üzere aile bireylerini de mutlu etti. 

Kişisel bakımı bile yapılıyor

‘Hayatlara dokunuş’ adı altındaki sosyal projeleri hayata geçiren Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un sürpriz ziyareti de Eyüp Barut’u büyük moral verdi. Şaşkınlık ve mutluluğunu gizleyemeyen Barut, çalışmalarını yakından izlediğini söylediği Başkan Şenol’a, “Sizi çok seviyor ve takdir ediyorum” dedi. Eşi Müşerref Barut ise, “Maddi durumumuz iyi. Tedavisini yaptırmakta sıkıntımız yoktu. Ancak hastanın evinde verilen böyle bir hizmet eşimi çok etkiledi. Kişisel bakımını bile yapıyorlar. Hasta nakil ambulansı sayesinde de hastanedeki kontrollerine kolaylıkla gidebiliyoruz. Ekiptekileri kendi çocuğu gibi seviyor ve yollarını gözlüyor” diye konuştu.

Projenin hayata geçtiği 2011 yılının Ocak ayında hayata geçirdiklerini söyleyen Başkan Şenol, ekiplerin o günden bu yana 1273 hasta ve yaşlıya 9 bin 339 ziyaret yaptıklarını dile getirdi. Şenol, ‘Artık yalnız değilsiniz’ sloganıyla başlatılan proje hakkında şu bilgileri verdi: “Yaşlı, yatalak, kimsesiz ve bakıma muhtaç vatandaşlara evlerinde bakım ve sağlık hizmeti veriyoruz. Çalışmamızı duyan çevre il ve ilçelerden 20’den fazla ailenin bu projeden yararlanabilmek için ilçemize taşındığı belirledik. Projeye gösterilen büyük ilgi nedeniyle ekibin sayısı ikiye çıkarıldı. İnsanlarımızı mutlu ve sağlıklı görmek bizleri de fazlasıyla mutlu ediyor.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.