Dolar 32,3548
%-0.01
Euro 34,7870
%-0.01
Altın 2.395,700
%-0.05
Bist-100 10.265,00
%0.56

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Umutoğulları’ndan Bayraklı CHP meclis üyesine hodri meydan

Umutoğulları’ndan Bayraklı CHP meclis üyesine hodri meydan

Gün Ortası programında kent gündemini değerlendiren Gazeteciler Adem Nakçı ve Mithat Umutoğulları’nın gündeminde Karşıyaka Spor Kulübü hakkında yaptığı açıklamalarla gündeme oturan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Bayraklı Belediyesi Meclis Grubu’nda grup kararına rağmen AK Partili meclis üyeleriyle hareket eden CHP’li meclis üyelerinin haber olması üzerine yaşanan tartışmalar, AK Parti ilçe kongreleri süreci masaya yatırıldı. Umutoğulları’ndan Bayraklı CHP meclis üyesine hodri meydan:

  • Ege Postası
  • 22.03.2018 - 12:15

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- Radyo Ege Postası Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları,  2014 yılında Bayraklı Belediyesi meclis üyeliği için CHP’ye başvurduğunu ancak kabul edilmediği için CHP aleyhine açıklamalar yaptığını belirten CHP Bayraklı Belediyesi Meclis Üyesi Gönül Vural’ın iddiasını yalanlayan eski ilçe başkanı Levent Ölçer’in açıklaması üzerine, Vural’ı yalan beyanı nedeniyle dava edeceğini açıkladı.

UMUTOĞULLARI: ŞİMDİ BEN BUNLARI DAVA EDECEĞİM

Bunun üzerine konuşan Mithat Umutoğulları asılsız ve yalan beyanda bulunan Gönül Vural hakkında dava açacağını açıklayarak, tepkisini şu şekilde dile getirdi:

“Bize mesaj atan Gönül Vural hanımefendi, diyor ki, bizim konumuzla alakalı değil, kimseden gizli saklım yok, benimle ilgili söylediklerini yazacağım, 2014 yılında meclis üyeliği için başvurup da belediye başkanı tarafından listeye alınmayınca CHP ve başkan aleyhine söylediklerini hatırlıyor m? Bana diyor. Gönül Vural hanımefendi; destekli atın. Ben müracaat etmişsem, dosyam vardır. Ben CHP Bayraklı İlçe Başkanlığı’na meclis üyeliği için dosyamı çıkarsın, İzmir’i terk edeceğim. Buraya yazmışsın ya bu yalanı. İspatlayacaksın. Ben müracaat edeceğim, şahsımla ilgili, ilçe başkanlığınıza, meclis üyesi müracaatım var mı yok m? Varsa çıkıp tüm İzmir kamuoyundan özür dileyeceğim. Belediye başkanı. Halen görüşüyorum. O yüzden de buradan kalkıp da ahkam kesmekle bu işler olmuyor. Öyle yalanla dolanla insanları zan altında bırakarak.. Ben mi sana git AK Partili meclis üyeleriyle görüş dedim. CHP tarihinde partili olmak var ya, CHP’li olmak başka bir şey. Şimdi ben bunları dava edeceğim.  Partililik başka bir şey. CHP’li olmak başka bir şey. Her partiye üye olabilirsin ama CHP köklü bir parti. Foça ilçe başkanı şey demişti, Baran, CHP İçişleri Bakanlığı’na dilekçe verilerek kurulmuş bir parti değil. CHP’li olmak başka bir şey. “

UMUTOĞULLARI: ÇIKSIN AÇIKLASIN, SİZE YEMİN EDİYORUM Kİ…

Mithat Umutoğulları, grup kararı alınmasına karşın AK Partili meclis üyeleriyle birlikte hareket eden CHP’li meclis üyelerinin kendisine gönderdiği tekzip yazılarını, grup kararına karşın Münir Demir için imza atmadıklarını açıklamaları durumunda, tek tek yayınlayacağı sözünü vererek, hodri meydan dedi:

“Çıksın açıklasın, grup toplantısında ben bunu söylemedim. Size yemin ediyorum, bütün bu bana gönderilen tekziplerin her birini, tek tek, başka başka günler yayınlayacağım. Her gün siteme sabah sekizde koyacağım, ertesi gün on ikiye kadar birinci kapağında tutacağım. Ama böyle ucuz basit ciddiyetten uzak ve insanların gözlerinin içine baka baka böyle yalanla, şu yazdığı arkadaşların yalan. Böyle yalanla insanları kandırmaya kimsenin hakkı yok. Biz kamuoyuna doğru bilgi verdik arkadaş. Bayraklı’daki insanlar nasıl inanacak size arkadaş. Bize konuşuyorsunuz da sayın ilçe başkanına niye demiyorsunuz. İlçe başkanı isimleri verirken, niye bir taneniz çıkıp da biz bunu söylemedik, niye bizi itham ediyorsunuz demediniz.”

UMUTOĞULLARI, BAŞKAN AKPINAR’IN KÜFÜR YA DA HAKARET ETMEDİĞİNİ BELİRTTİ VE…

Karşıyaka’ya stat yapılmasını eleştiren Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın açıklamalarının yarattığı tartışmayı değerlendirerek, Başkan Akpınar’ın üslubu dışında küfür ya da hakaret içerikli bir şey söylemediğini belirtti.

UMUTOĞULLARI: BAŞKANI SUÇLAYARAK YORUM YAPARSAK YANLIŞ YAPARIZ

Gazeteci Mithat Umutoğulları, Başkan Akpınar’ın açıklaması hakkında, “Sadece belediye başkanını suçlayarak bir yorum yaparsak yanlış yaparız. Karşıyaka Spor Kulübü’nün bu hale gelmesinin nedeni Hüseyin Mutlu Akpınar değil. Bunlar kulübe tecavüz ettiler. Hüseyin Mutlu Akpınar’ın çıkışının altında yatan gerginlik, kulübü siyasi malzeme haline getirip hem kendi parti içinden onu hedef haline getirmeye çalışan, hem de İzmir’de muhalefette olan iktidar partisine yönelik” değerlendirmesini yaptı.

KULÜP BAŞKANI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI YERİNE NİYE ANKARA’DA MİLLETVEKİLLERİYLE GÖRÜŞÜYOR'

“Adam diyor ki ben kulübe hizmet ettim, yer verdim, tesis verdim, para verdim. Hala bana arkamdan küfür ediyorlar diyor. Sen bundan ne anlıyorsun kardeşi? Kulübü batırdılar, ben ödüyorum borcunu. Küfür eden istemiyorum. Şurayı verdim, tesisleri yok ettiler. Ben belediye başkanı olarak, eğer, ki yöneticilere bunu söylüyor, ben belediye olarak tesis vermesem antrenman yapacak yer bulamayacaksınız. Bunun üzerinden siyaset yapanlara yol veriyor. Madem bu kadar istiyorsunuz, ben kötü adamım, kötü belediye başkanıyım. Çıkıp tesisi yapın o zaman. Mesajı veriyor. Aslında onlara mesaj veriyor” diyen Mithat Umutoğulları, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın AK Parti’ye mesaj verdiğini dile getirdi ve,

“Madem biz belediyeler bir şey yapmıyoruz, gelin yapın diyor. Yapmıyorsunuz. Sahayı vermesem antrenman yapacak yer bulamazsınız. Herkes kulüp üzerinden siyaset yapıyor ama kimsenin kulüp üzerinden bir şey yaptığı yok. Kulup başkanı Ankara’ya gidiyor. AK Partili milletvekilleriyle görüşüyor. Bu kentin büyükşehir belediye başkanı yok m? Niye gitmiyo? Niye gitmiyor'” diye sordu.

ADEM NAKÇI: BU TARZ KONUŞMA YANLIŞ ABİ!

Gerçek Haberci İmtiyaz Sahibi Adem Nakçı ise, Başkan Akpınar’ın üslubunun doğru olmadığını belirtti:

“Bütün hikaye n? Söylemde hata var arkadaş. Akpınar’ın belediyecilik yapıp yapmadığı tartışılır. Toplantıda bağırıp çağırmadan önce çıkarsın.. Karşıyaka Anıtı’na gittik değil mi. Akpınar ne güzel görsellerle anlattı ve haklılığını gösterdi. Çıkar dersin ki, kulübün durumu bu. Dünya alem bilmiyor mu'  Ama çıkıp bu tarz konuşma yanlış abi.”

İŞTE PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Mithat Umutoğulları: Stat polemiği var. Akpınar açıklamak zorunda kaldı. Karşıyaka zor. Sıkıntılı bir bölge. Akpınar’ın açıklamaları oldu.

Adem Nakçı: Akpınar stadın yeri konusunda haklı olabilir. Kimse itiraz edemez. Orası dardır, Örnekköy iyidir. Kulübü zarara uğratanlar var. Kulübe ben borcunuzu ödedim deyip suçlamaya ya da eleştirmeye giderse.. Karşıyaka ligde en uzun süre kalan takımlarından biri. Göztepe bir dönem amatöre kadar düştü. Şu an Karşıyaka o pozisyona geldi. Paran yok diye puanların silinmiş, transfer yapamıyorsun. Bu kadar kaosun ortasında açıklama yaparsan hassasiyet olur. İnsanların içlerinde biriktirdiği enerji sana doğru akar. İçip içip duvar diplerine işemekten bahsedip, ben yaptım ben ödedim borcunu. Yapma o zaman yapma. Cevat Durak ödemedi m? Hüseyin Çalışkan ya da. Bir gün çıkıp bu Karşıyaka’ya bunu yaptım ettim dedi m? Selçuk Yaşar bir gün çıkıp dedi mi ben şunu bunu yaptım diye. Ettiğin lafın etkisini, yetkisini, gücünü bilmezsen o laf bir gün gelir çıkar karşına. Yalı’da o stat olmaz. Tamam amenna. Otoban bağlantın Örnekköy üzerinden değil m? Kalkıp da parçalarsan bölersen sen zaten adın farklı algılanıyor. Semtin çocuğu değil diye.  Bu stat direkt mahalle arasında. Durum farklı. Binaların arasında stat.  O statta olmaz. Ama bunun savunması yanlış. Akpınar’ın etrafında bir sürü siyaseti bilen insanlar var. Hiç mi biri bir şey söylemiyor. Akpınar’ı iyi tanırım. Diktir,. Konuştu mu geri adım atmaz. Ama biri bir şey söylediğinde dinler. Bu dil ayrıştırıcıdır, yanlıştır.

Mithat Umutoğulları: Stadın varlığı Karşıyaka Spor Kulubü için önemli. Stat yapılmasına karşı değilim. İzmir’de stat yok. Bornova stadı geldi. Hareketlilik oldu. Göztepe süper lige çıktı. Artık statlar daha küçük. Seyirci ve futbolcuyu iç içe geçiren statlar var artık. Yap abi. 35 bin kişilik öbür tarafta da yap. Ama Karşıyaka Spor Kulübü kendi maçlarını kendi sınırları içinde oynasın abi. Hüseyin Mutlu Akpınar, röportajında, ne anlattığına bakmak lazım.  Kulübü batırdılar borcunu ben ödüyorum. Apartmanlar arasında küfür kültürünü istemem. Yalıdaki tenis kortlarını yıktılar, bunlara verdim, kullanıyorlar. Bunu söylerken  başkan, parasını ben ödüyorum demiyor aslında.

Akpınar’ın isyanı şuna aslında. Evet senin dediğine katılıyorum. Karşıyaka’da bir gerginlik var. Akpınar seçildiği günden beri bir Karşıyakalılık tartışması var. Karşıyakalı olmak başka bir şey, Karşıyaka’yı yönetmek başka bir şey. Durum böyle olunca haliyle ufacık bir şeyden taraftar ya da başka gruplar bunu alıp başka başka yerlere taşıyorlar. Başkanın burada sorduğu bazı sorular var. Dün basın açıklama yaptı. Yedi sekiz maddeyle anlatmış. Karşıyaka Spor Kulübü’ne dönelim. Biz Karşıyakalılar çok konuşuruz. İyi Karşıyakalıyızdır ama iş icraata gelince kimse elini taşın altına koymaz. Bu kulübün derin bir mazisi, köklü bir tarihi var. Ama son on yıldır kulüp kötü yönetiliyor. Borç ödenemez hale gelmiş durumda. Her gelen bir şeyler götürmüş. Senin evinde de ekonomik kriz olsa, kiranı ödeyemezsen agresifleşirsin. Göztepe’de neden kavga yo? Çünkü her şey yolunda. Karşıyaka taraftarları maalesef taraftar derneklerinin kendine çeki düzen vermesi lazım. Hüsnü Boztepe’yi bu taraftarlar dövmedi m? Ağza alınmayacak hakaretler etmedi m? Belediye başkanının, bakanı, milletvekilini küstürelim. Tamam da kim sahip çıkacak bu kulübe. Evet belediye başkanı bir diyalog kurmak zorunda. Ama aynı şeyi kulüp yöneticileri ve taraftarlar da yapmalı. Kulübü kimse siyasi malzeme haline getirmesin. Milletvekili siyaset yapıyor. Belediye başkanı siyaset yapıyor. Herkes siyaset yapıyor kulüp üzerinden. Akpınar’ın açıklamalarını alıp siyasi malzeme haline getirip bunu siyasi argüman olarak kullanmak da yanlış. Maalesef belediye başkanını yıpratmak adına bu yapılıyor.  Bir belediye başkanı yolsuzluk yaparsa eleştirebilirsin. Bunu tüm belediye başkanları için söylüyorum. Vatandaş diyor ki, bu adam yolsuzluk yapmış. Baba böyle bir durum varsa, bunu yapan gazeteciler için de söylüyorum, git savcılığa suç duyurusunda bulun. Hele hele CHP’li belediyelere anında soruşturma açarlar. İmzasız dilekçelerle müfettiş gönderiyor bu iktidar. İmzalı şeye takla atarak yapar. Bunu kim yaparsa yapsın. Bir kişi ve kurum ile ilgili ne olduğu belli olmayan telefon numarası ile, kentin önemli kişilerini bir siyasetçi hakkında arkasında duramayacağınız, imza atamayacağınız konuda eylem içerisine girmek, bu değil Hüseyin Mutlu Akpınar, kim olursa olsun,. Bence ahlaksızlık. Yüreği yetiyorsa çık altına imza at, kamuoyuna açıklama yap. Bir vatandaş bununla ilgili açıklama yaparsa hangi gazeteci vermez. O whatsapp grubundan atılan mesajı bir AK Partili ya da CHP içinden biri yapsaydı yazmaz mıydı? Ama sarı çizmeli Mehmet Ağa. Bunun ne kadar inandırıcı yanı olur. Başkanın tavrı yanlış, üslup yanlış ama bu gerginliği sadece başkan tırmandırıyor. Gerginliğin içinde taraftar, yönetici, siyaset avantaj elde etmek isteyen siyasiler bu kente zarar veriyor. Ne onlara ne de Akpınar’a bir şey kazandırır.

Mithat Umutoğulları: Deşifre ediyor adam. Kapalı kapılar ardında Akpınar’a küfürler ediyorlar. Bir spor kulübü siyasetin içine bu kadar kendini sokuyorsa spor kulübü olma özelliğini tartışmak lazım.

Adem Nakçı: Semt kulüplerinin hepsinde siyaset olur.

Mithat Umutoğulları: Kimse kulüp başkanının kim olduğuna bakarak oy vermez kardeşim. Senin söylediğin şey şuna benziyor; o zaman 20 milyon taraftarı olan Fenerbahçe kulübünün Erdoğan’a oy vermeyin demesi. Akpınar çok mu tanıdık bir siyasetçiydi. İzmir’in Karşıyaka’daki en yüksek oyunu aldı. Senin söylediğin kriterler uymuyor. Bayraklı’da anket yaptırdı AK Parti. CHP’nin adayından daha fazlaydı yüzde on. Sonuç CHP yine seçimi aldı. Anketler bağlayıcı değil ki. Siyasiler kendini avutuyor. Bundan önceki dönem belediye başkanlığı yapanlar, benim oyum partinin on puan üzerinde diyenler yok muydu, parti başka aday gösterdi, geldi kazandı. İzmirli buna bakmıyor demek ki. Hakan Tartan’a bak. Sema Pekdaş geldi en yüksek oyu kazandı. Bu belediye başkanının bu hale nasıl geldiğine de bakmak lazım. Sadece belediye başkanını suçlayarak bir yorum yaparsak yanlış yaparız. Karşıyaka Spor Kulübü’nün bu hale gelmesinin nedeni Hüseyin Mutlu Akpınar değil. Bunlar kulübe tecavüz ettiler.

Adem Nakçı: Bu spor kulübünü AKP’liye peşkeş etmek için her şeyi yapıyorlar de.

Mithat Umutoğulları: Adam diyor ki ben kulübe hizmet ettim, yer verdim, tesis verdim, para verdim. Hala bana arkamdan küfür ediyorlar diyor. Sen bundan ne anlıyorsun kardeşi? Kulübü batırdılar, ben ödüyorum borcunu. Küfür eden istemiyorum. Şurayı verdim, tesisleri yok ettiler. Ben belediye başkanı olarak, eğer, ki yöneticilere bunu söylüyor, ben belediye olarak tesis vermesem antrenman yapacak yer bulamayacaksınız. Bunun üzerinden siyaset yapanlara yol veriyor. Madem bu kadar istiyorsunuz, ben kötü adamım, kötü belediye başkanıyım. Çıkıp tesisi yapın o zaman. Mesajı veriyor. Aslında onlara mesaj veriyor. Madem biz belediyeler bir şey yapmıyoruz, gelin yapın diyor. Yapmıyorsunuz. Sahayı vermesem antrenman yapacak yer bulamazsınız. Herkes kulüp üzerinden siyaset yapıyor ama kimsenin kulüp üzerinden bir şey yaptığı yok. Kulup başkanı Ankara’ya gidiyor. AK Partili milletvekilleriyle görüşüyor. Bu kentin büyükşehir belediye başkanı yok m? Niye gitmiyo? Niye gitmiyor'

Hüseyin Mutlu Akpınar’ın çıkışının altında yatan gerginlik, kulübü siyasi malzeme haline getirip hem kendi parti içinden onu hedef haline getirmeye çalışan, hem de İzmir’de muhalefette olan iktidar partisine yönelik.

Adem Nakçı: Bütün hikaye n? Söylemde hata var arkadaş. Akpınar’ın belediyecilik yapıp yapmadığı tartışılır. Toplantıda bağırıp çağırmadan önce çıkarsın.. Karşıyaka Anıtı’na gittik değil mi. Akpınar ne güzel görsellerle anlattı ve haklılığını gösterdi. Çıkar dersin ki, kulübün durumu bu. Dünya alem bilmiyor mu'  Ama çıkıp bu tarz konuşma yanlış abi.

Mithat Umutoğulları: Akpınar küfür mü ediyor'  Alkol tüketen taraftarlarla dolu değil mi'

Adem Nakçı: lisan-ı münasip bir dille anlatırdın, haklı olurdun. Kendini savunurken haksız duruma düştün.

Mithat Umutoğulları: Adaylıktan çekilmeyince kongreyi iptal etmişlerdi. Yine aday.

Adem Nakçı: Yeni kurulanlar hariç altıncı kongre, Buca’nın beşinci kongresi. Buca’da aday arayışı var. Urla’da Önder çıkıyor. Cafer Büyükalmus il yönetiminden istifa etti. Karaburun’da çalışma var. Bayraklı ve Kemalpaşa’da önü kesildi. İl kongresinde ikinci bir aday çıkmaz. Ama kartopu etkisi yaratıyor. Küskünleri buluşturalım diye daha farklı bir yapıya girecek. Şengül’ün kafasındaki listenin dışında bir liste yapmak zorunda kalacak. Geçen kongrede altı kişi değişti, yüzde 12’ye tekabül eder.  Cafer Büyükalmus Buca’dan çıkacak. Onun eski gücü yok Buca’da. Zor bir iş. Çıkış sebeplerinden birisi doğu kökenlilerin ayrıştırılması. Onlardan oy umuyor. Onlar da aday çıkaracağız diyor. Mustafa Arslan alır. Cafer’in inadı vardır, çıkacaktır. Geçen kongrenin iptal ediliş nedeni de o. Kazanmaların nedeni mevcut delegelerin partiye gönül vermişlerden seçilmesi. Genel merkezin adayının kaybedeceği yer Urla. İlçe başkanına tepki var, korkunç suçlamalar var. Kamudan iş almayacak, gözünün yaşına bakmam diye teşkilat başkanının açıklaması var.

Mithat Umutoğulları: Temel Yıldırım yapmıyor mu'

Adem Nakçı: Temel Yıldırım’ın il yönetimine gireceği de şaibeli. Buca’da ise Büyükalmus’un bir şey yapacağını sanmıyorum. Şengül’ün kafasındaki listede en az 5-6 değişiklik yapacak, tepkiyi azaltmak için. İYİ Parti var. Onu konuşmadık. İşler iyi gidiyor. İyi gitmeyen tek şey, daha önce kendine rol biçen ama koltuğu alamadığı için MHP’den gelen Murat Taşer ve onun gibi birkaç isim var.  Kervan yolda düzülür, tutarız, kadro kurulur diyorlardı. Ama Yıldırım Ulupınar’ı ve Meral Akşener7i tanımıyorlardı.

Mithat Umutoğulları: Orada baş rol oyuncusu Müsavat Dervişoğlu. Ulupınar’ı başkan yapan o. MHP damgası yememek için. MHP7ye bakıyorum. CHP’deki Ekmeleddin İhsanoğlu gibi. Taşer, MHP’de istediği olmayınca gemiyi ilk terk edenlerden. O açıdan da Taşer’in siyasi hayatı bence sona ermiştir. Geleceği başka parti de kalmadı. Bir tek CHP kaldı kapısını çalabileceği.

Adem Nakçı: Zor. MHP’nin son kongresinde çıkan sonuç, dizayn edilen üst yönetim, başkanlık konseyine bakmak lazım. Şefkat Çetin dışarıda kaldı, MHP için marka isim. Birçok şeye göğüs gerdi.  İYİ Parti’ye yönelimlerde farklılık olabilir.

Mithat Umutoğulları: Bayraklı’ya dönelim. Bir tomar evrak. Bir de şu ismi doğru yazsalar. Halil diye geliyor hala. Ad da soyad da yanlış. Görevimiz n? Eleştirmek. Akpınar için neler neler söyledin az önce. O seni arar konuşur, tekzip göndermez. Akpınar siyaseti biliyor. Bunlar siyasetle alakası olmayanlar. Tesadüfen, hasbelkader birilerinin eteğine tutarak gelmiş. Hatice Tatlı’yı ayırıyorum. Partililiğini sorgulamam. Onun dışındaki adamlar hep başka işlere bakmış tipler. İlçe başkanının grup toplantısında söylediği bir şeyi. Yav arkadaş. İlçe başkanının vereceği şeye sen niye atlıyorsu? İlçe başkanı çıksın. Bayraklı’da 24 tane meclis üyesi var en az on tanesi benim arkadaşım. Bunun teyidini almadan böyle bir şey konuşur muyu? İlçe başkanı benim de arkadaşımdır. Cemalettin Alper. Çıksın açıklasın, grup toplantısında ben bunu söylemedim. Size yemin ediyorum, bütün bu bana gönderilen tekziplerin her birini, tek tek, başka başka günler yayınlayacağım. Her gün siteme sabah sekizde koyacağım, ertesi gün on ikiye kadar birinci kapağında tutacağım. Ama böyle ucuz basit ciddiyetten uzak ve insanların gözlerinin içine baka baka böyle yalanla, şu yazdığı arkadaşların yalan. Böyle yalanla insanları kandırmaya kimsenin hakkı yok. Biz kamuoyuna doğru bilgi verdik arkadaş. Bayraklı’daki insanlar nasıl inanacak size arkadaş. Bize konuşuyorsunuz da sayın ilçe başkanına niye demiyorsunuz. İlçe başkanı isimleri verirken, niye bir taneniz çıkıp da biz bunu söylemedik, niye bizi itham ediyorsunuz demediniz.

Adem Nakçı: On beş yirmi kişilik grupta sesini çıkarmayanlar,. Bunlar dışarı taşmaz diyenler. Neyin paniğini yaşıyorlar. Çık açıkla, ben yaptım ya da yapmadım de.

Mithat Umutoğulları: Bu haber parti  ahlakına, etiğine saygı duyarak, partisi de dahil olmak üzere hiçbir şekilde konuşmamış olan müvekkilimi itibarsızlaştırmak isteniyor. Biz şimdi senin müvekkilini etik olarak şey yapmışız öyle m? CHP grubunun dışında yedi sekiz kişi AK Parti grubu ile hareket edeceksin. AK Parti grubu da Münir’i yazalım diyor. İlçe başkanı grupta konuşuyor. Diyor ki, arkadaşlar Münir Demir’e oy vereceğiz diyor. Uzaydan mı geldi, vahiy mi geld? AK Parti grubu nereden biliyor Münir Demir’i. Ben aday değilim. Müneccim misini? Aday değilim diyen birini AK Parti grubu nereden biliyo? Kimi kandırıyorsunuz kardeşi? Bunu gönderirken insan biraz utanır ya. Bir kere siyaset kurumuna diline bağdaşmayan, siyaseti ticari menfaatler için kullanan kişiler, hepinizin şeyini ortaya çıkaracağım. Bunu zorlamayın beni. AK Partili meclis üyesine danışmanlık yapan arkadaş. Tamam mı. Beni konuşturma. AK Partili Bayraklı meclis üyesinin işlerini yapan arkadaş, buradan gidip büyükşehirde o vatandaşın işleri hızlansın diye daire başkanlarla tanıştıran arkadaş, yaptığın iş takiplerinin hepsini biliyorum. Önce siz ahlaklı olacaksınız. Meclis üyeliği makamını ya da o kimliği bir tane vatandaşın sorunu için kullandınız mı arkada? Hepinizin ahlakını masaya yatıralım konuşalım. Bize mesaj atan Gönül Vural hanımefendi, diyor ki, bizim konumuzla alakalı değil, kimseden gizli saklım yok, benimle ilgili söylediklerini yazacağım, 2014 yılında meclis üyeliği için başvurup da belediye başkanı tarafından listeye alınmayınca CHP ve başkan aleyhine söylediklerini hatırlıyor m? Bana diyor. Gönül Vural hanımefendi; destekli atın. Ben müracaat etmişsem, dosyam vardır. Ben CHP Bayraklı İlçe Başkanlığı’na meclis üyeliği için dosyamı çıkarsın, İzmir’i terk edeceğim. Buraya yazmışsın ya bu yalanı. İspatlayacaksın. Ben müracaat edeceğim, şahsımla ilgili, ilçe başkanlığınıza, meclis üyesi müracaatım var mı yok m? Varsa çıkıp tüm İzmir kamuoyundan özür dileyeceğim. Belediye başkanı. Halen görüşüyorum. O yüzden de buradan kalkıp da ahkam kesmekle bu işler olmuyor. Öyle yalanla dolanla insanları zan altında bırakarak.. ben mi sana git AK Partili meclis üyeleriyle görüş dedim. CHP tarihinde partili olmak var ya, CHP’li olmak başka bir şey. Geçen dönemde meclis üyeleri vardı, o kadar ahlaklı insanlar ki, ..

BAŞVURUSU OLMAMIŞTIR ŞEKLİNDE ESKİ İLÇE BAŞKANI LEVENT ÖLÇER SOSYAL MEDYADAN MESAJ GÖNDEREREK, MİTHAT UMUTOĞULLARI’NIN MECLİS ÜYELİĞİ BAŞVURUSU OLMADIĞINI AÇIKLADI

Mithat Umutoğulları: Bu arkadaşlar grup kararı almışlar mı almamışlar m? İmzalamışlar mı imzalamamışlar m? Bir fotokopi istiyorum. Attığın imzaya sahip çıkmayacaksın, arkadan iş çevireceksin, bunu gazeteci konuşacak, benim müvekkilimi itibarsızlaştırmak. Ne itibar? İtibar mı kalmış. Bu konuda yapılmış bir siyasi eleştiriyi, kişiselleştirip getirip onu başka bir şeye koyan arkadaşlar önce kendi pisliğinizi temizleyin. Bunu söyleyeceksiniz. Ondan sonra çıkıp bilmem ne yapacaksınız. Biraz edep ya. İnsanın yüzü kızarır ya. Şunu yazarken Gönül Vural, hiç mi yüzün kızarmıyor. İnsan hiç mi utanmaz ya. Önce kendinize bakın. Hakkınızda 22 mesaj geldi şu an. Mesajları okumuyorum tamam m? Bayraklı’da sevilen meclis üyeleri değilsiniz, bence çok fazla şansınızı zorlamayın. Sizinle ilgili roman yazarım. Yalanın bini bin para, yalan üzerinden bizi burada dinleyenlere karşı şey yapmaya çalışıyorlar.

Adem Nakçı: meşhur fıkra var ya.

Mithat Umutoğulları: Şimdi ben bunları dava edeceğim.  Partililik başka bir şey. CHP’li olmak başka bir şey. Her partiye üye olabilirsin ama CHP köklü bir parti. Foça ilçe başkanı şey demişti, Baran, CHP İçişleri Bakanlığı’na dilekçe verilerek kurulmuş bir parti değil. CHP’li olmak başka bir şey. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.