Dolar 32,3477
%-0.04
Euro 34,8529
%0.18
Altın 2.392,050
%-0.2
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Umutoğulları: 'AK Parti'de siyaset yapıyorsan bunu yapmayacaksın'

Umutoğulları: 'AK Parti'de siyaset yapıyorsan bunu yapmayacaksın'

Gazeteci Mithat Umutoğulları, Atatürk’ü ayetle eleştiren AK Parti Bayraklı Kurucu Gençlik Kolları eski Başkanı Murat Aksakal’a tepki göstererek, “AK Parti'de siyaset yapıyorsan hele İzmir’de isen hele metropol bir ilçede başkanlık yapmışsan, hele hele Hamza Dağ gibi genel başkan yardımcılığı yapan birinin danışmanlığını yapmışsan bunu yapmayacaksın. Niye partini böyle bir tartışmanın içine koyuyorsun'” diye sordu. 'AK Parti'de siyaset yapıyorsan bunu yapmayacaksın'

  • Ege Postası
  • 01.11.2017 - 11:57

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- Gerçek Haberci İmtiyaz Sahibi Adem Nakçı ile Mithat Umutoğulları’nın sunduğu Gün Ortası programında Balıkesir Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden Edip Uğur ve Uğur’un yaptığı açıklamalar, AK Parti Bayraklı Kurucu Gençlik Kolları Başkanı Murat Aksakal’ın Bayraklı Belediyesi’nin  Atatürk’ün portresinin oluşturulduğu fotoğrafı paylaşıp Atatürk’ü sahte ilah benzetmesi yapması, İyi Parti ve MHP arasında giderek artan karşılıklı atışma ve sert ifadeler, Konak Belediyesi ve AK Parti arasında karşılıklı açıklamalar yapılmasına neden olan Alsancak Stadyumu krizi konuları ele alındı.

Gazeteci Mithat Umutoğulları, Bayraklı’da gerçekleşen Atatürk gösterisiyle ilgili AK Partili kurucu gençlik kolları başkanının yaptığı ayetli paylaşımı eleştirdi. Umutoğulları, “Bayraklı’da yapılan Atatürk gösterisiyle ilgili dün bir AK Parti’nin kurucu gençlik kolları ilçe başkanı Murat Aksakal bir paylaşımda bulundu. Yusuf Süresi’nden bir ayet paylaşarak. Gösteriyi yapan arkadaşların bir fotoğrafı var. Karşı tarafta ekranın olduğu yerde eğilip portreyi oluşturmaya çalışan insanlar var. Eğilme durumunu namaz kılarmış gibi göstermiş ve bunu paylaşmış. Atatürk ve Cumhuriyet hassas konular. Bunu alıp siyasi malzeme haline getirmesi. İzmirlilerin yaşam kaygısı sıkıntıları var. İkimizin de AK Partili tanıdığı arkadaşı var. Eşlerinin başı açıktır, içki içerler, bizim gibi yaşarlar. Sosyal demokrat gibi veya İzmirli gibi yaşayan insanlardır. Atatürk ve Cumhuriyet onlar için de vazgeçilmezdir. Bir partiye mal etmek doğru değil. AK Partilileri Cumhuriyet karşıtı göstermek doğru değil. Bunu yapmayacaksın. AK Parti'de siyaset yapıyorsan hele İzmir’de isen hele metropol bir ilçede başkanlık yapmışsan, hele hele Hamza Dağ gibi genel başkan yardımcılığı yapan birinin danışmanlığını yapmışsan bunu yapmayacaksın. Niye partini böyle bir tartışmanın içine koyuyorsun'” diye sordu.

Adem Nakçı da, AK Partili gençlik kolları başkanının davranışını eleştirdi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başkanlık seçimi öncesi yüzde 50 artı bir oy alma hesapları yaptığını, Atatürk’ü düşman göstermeyen bir anlayış sergilenmesini istediğini belirtti:

“2019 seçimleri var. AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 50 artı bir oy almak için Atatürk’ü düşman göstermeyen bir anlayışa girdi. Yarın öbür gün bu ülkede Erdoğan seçildi diyelim ve sonsuz başkanlık sistemi geldi. O zaman biz de kalkıp şey mi diyelim; Allahın sıfatlarını Erdoğan kendi üzerinde taşıyor diyen AK Partiliye niye putlaştırıyorsun mu diyelim. İnsanların kutsalına dokunursan biri de gelip senin kutsalına dokunur. Allah hesabı bizden soracak. Sen soramazsın. Peygamber efendimize kızı diyor ki; şefaatinle cennete girmekten bahsediyor. Benim kimseye şefaatim yok diyor. Senin duanla yaşamıyor ki bedduanla ölsün bu insanlar.”

İŞTE PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Mithat Umutoğulları: İyi Parti’nin Türk siyasetine girmesiyle gündem ısıttı. Muhalefette olan iki parti, MHP ve İyi Parti sık sık karşı karşıya gelecek gibi görünüyor. Aytun Çıray ve Necat Karataş arasında bir tartışma başladı. Bunu değerlendirelim. Üslubunu doğru bulmuyorum sayın Necat Karataş’ın. İZBAN krizinde Atila Kaya’nın üslubunu eleştirmiştik anımsarsan. Bu tarz eleştiriyi doğru bulmuyorum. Siyasete bir şey kazandırmıyor. Üslup çok önemli. Hakarete varan bir açıklama. Partisinde son dönemde çok istifalar yaşandı. Kendisi bir kayıp olarak görmese de MHP ciddi anlamda yara almaya başladı bu istifalarla birlikte. Biraz da onun sanırım patlaması olarak değerlendirebiliriz.

Adem Nakçı: Kullandığı kelimeler çok ağır. Kıblesiz, zübük, dönek, siyaset yelpazesi rakkasesi demiş Aytun Çıray için. Kürsü özgürlüğü ayrı bir kavram. Yıldırım Ulupınar il başkanı olacak dedim. Buradan bir hafta önce söylediğimiz şey çıktı. İl başkanı yüzde 99.99 çıkacak dedik. Bu en çok AK Parti’ye zarar verecek İyi Parti’nin gelmesi. Yıldırım Ulupınar, Müsavat Dervişoğlu, Şenol Bal’ın çok etkisi olacak dedik. Bu korku AK Parti ve MHP’de saldırgan bir tavır oluşturacak dedik. Ahmet Hakan’ın programında da İyi Parti’den kimse olmadığı halde ağır eleştirilere uğradı. Müsavat Dervişoğlu, naif-güzel bir açıklama yaptı. Siyasetin kalitesini yükseltmeyi düşünüyoruz dedi. 80 sonrası bir boşluk vardı. Turgut Özal ile doldurulmuştu. Saadet, Doğruyol’un boşalttığı bölgeye AK Parti girdi. Bugün oluşan yeni bir boşluk var. İyi Parti. Keşke İyi Parti’yi eleştirseler dedi. Hakaret ayrı bir konu. Türk halkı mağdur severi bilmiyoru oynuyorlar. Radyo programımızda da Karataş’ın ne kadar naif ve kibar kelimeleri seçerek konuştuğunu gördük. Bu ifadeler ağır kaçtı. CHP’lilerin eleştirmesi gerekirken kimse bu kadar hakaret etmedi. Eminim kendisi de pişman olmuştur. Tarzı değil bu kadar ağır konuşmak. Siyasette de çok değişik şeyler oluyor. Farkında olmuyor belki çok kimse. Kullanılan kelimeler, dil. Bence bu dil bir paniğin dili. İyi Parti çok fazla oy alır paniği.

AK Parti’de istifa süreci var. Edip Uğur. Ki partinin kara kutularından biri. Mali İşler Başkanlığı yaptı partisinde on yıl. İstifa ederken, otofaji dedi. Otofaji insanın kendi etini yemesi demek. AK Parti’de artık otofaji, kendi etini yeme, yamyamlık başlamıştır dedi. Kolay kolay basit kullanılacak bir kelime değil.

Mithat Umutoğulları: Ailem tehdit edildi dedi. Partisinden de istifa etti. Belediye başkanlığından da istifa etti.

Adem Nakçı: Yeğeni Neşe Edebali, il sekreteri. Acaba aynı tepkiyi gösterecek m? Transferini birçok kişi Edip Uğur’a bağlamıştı. AK Parti’nin Neşe Ablası ne yapacak acab? Mahalle kavgasında bile amca, dayı çocukların geliyor ilk etapta. Melih Gökçek, Erdoğan ile birlikte istifa edip bu partiye gelen. Ama Edip Uğur 10 yıl partinin kurucu mali işler. Kim ne bağış yapmış, AK Parti nasıl kurulmuş, o süreci en iyi bilenlerden biri. Bence partiye en fazla zarar verecek isim Edip Uğur’dur. Dün dövüşe dövüşe gitti. İddiaları yenilir yutulur ve boş iddialar değil.

Mithat Umutoğulları: Acaba CHP’den aday gösterilir mi Edip Uğur'

Adem Nakçı: Balıkesir yöresinde sevilen bir isim Edip Uğur. Ondan önce belediye CHP’de idi. CHP-AK Parti-MHP orada birbirini kovalıyor. Adam diyor ki aileme kadar geldiler. Abla kardeş muhabbetim de var Neşe Edebali ile. Balıkesir’de Edip Uğur sayesinde seçim kazanıldığını söylemişti. Edebali ya cevap verecek torpille gelmediğine dair ya da topa girecek. Bir de yani sıradan değil üst yürütme kurulunda yani. Bu arada İyi Parti ile ilgili bir fotoğraf geldi. Yıldırım Ulupınar. Masada Cengiz Başkan var. Bornova Belediyesi eski başkanı. Ahmet Sarışın var. Cemil Şeboy var.

Mithat Umutoğulları: Bayraklı’da yapılan Atatürk gösterisiyle ilgili dün bir AK Parti’nin kurucu gençlik kolları ilçe başkanı Murat Aksakal bir paylaşımda bulundu. Yusuf Süresi’nden bir ayet paylaşarak. Gösteriyi yapan arkadaşların bir fotoğrafı var. Karşı tarafta ekranın olduğu yerde eğilip portreyi oluşturmaya çalışan insanlar var. Eğilme durumunu namaz kılarmış gibi göstermiş ve bunu paylaşmış. Atatürk ve Cumhuriyet hassas konular. Bunu alıp siyasi malzeme haline getirmesi. İzmirlilerin yaşam kaygısı sıkıntıları var. Zaman zaman yırtık dondan çıkar gibi çıkan siyasetçileri anlamış değilim. İkimizin de AK Partili tanıdığı arkadaşı var. Eşlerinin başı açıktır, içki içerler, bizim gibi yaşarlar. Sosyal demokrat gibi veya İzmirli gibi yaşayan insanlardır. Atatürk ve Cumhuriyet onlar için de vazgeçilmezdir. Bir partiye mal etmek doğru değil. AK Partilileri Cumhuriyet karşıtı göstermek doğru değil. Bunu yapmayacaksın abi. AK Partide siyaset yapıyorsan hele İzmir’de isen hele metropol bir ilçede başkanlık yapmışsan, hele hele Hamza Dağ gibi genel başkan yardımcılığı yapan birinin danışmanlığını yapmışsan bunu yapmayacaksın. Niye partini böyle bir tartışmanın içine koyuyorsun'

Adem Nakçı: 2019 seçimleri var. AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 50 artı bir oy almak için Atatürk’ü düşman göstermeyen bir anlayışa girdi. Bu ilk vukuat değil. Hüseyin Çelik eli yüzü çirkin pis bir kent dedi. İrfanı eksik dedi. Cuma İçten geldi, ağaç altında bira içip öpüşmek demek özgürlük. Hüseyin Kocabıyık da tasdik edip arkadaşımız doğru söylüyor dedi. AK Parti İzmirle barışık değil.

Mithat Umutoğulları: Gerçekten bir akıl tutulması. Namaz kılıyormuş, bir ilaha tapıyormuş algısı yaratılması inanılmaz garip.

Adem Nakçı: AK Parti’nin İzmir’e bakışı kötü. Kafirun Süresi var. Altı ayetten oluşur. Son ayet; senin dinin sana benim dinim bana. Peygamber efendimizin dinlerle ilgili tutumu bu. Bunu okuyan kuranın dörtte birini okumuş kabul edilir. Allah bile ayırmıyorsa sen puta taktı, o az bu çok Müslüman diye nitelendiremezsin. Yarın öbür gün bu ülkede Erdoğan seçildi diyelim ve sonsuz başkanlık sistemi geldi. O zaman biz de kalkıp şey mi diyelim; Allahın sıfatlarını Erdoğan kendi üzerinde taşıyor diyen AK Partiliye niye putlaştırıyorsun mu diyelim. İnsanların kutsalına dokunursan biri de gelip senin kutsalına dokunur. Allah hesabı bizden soracak. Sen soramazsın. Peygamber efendimize kızı diyor ki; şefaatinle cennete girmekten bahsediyor. Benim kimseye şefaatim yok diyor. Senin duanla yaşamıyor ki bedduanla ölsün bu insanlar.

Adem Nakçı: Stadyumun yapılmasına karşı değiliz diyor Sema Pekdaş. 30 kişiye bir araçlık otopark şartı var. 12 bin kişiyse kapasite en az 450 araçlık yer yapman gerekiyor.

Mithat Umutoğulları: Antalya 33 bin otopark sayısı bin 200 kişi imiş.  Adana 33 bin kişilik otopark sayısı bin 400 kişi, Sakarya Stadyumu 21 bin kişi, otopark sayısı bin 445 kişi. Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu 13 bin kişilik, bin 200 kişilik otopark. Alsancak Stadyumu 12 bin kişi. Otopark sayısı 21 kişi. Belediye başkanları, vali, kaymakam geliyor oraya. Yürüyerek mi gelsinle? Vatandaş diyor ki otopark olması lazım diyor. Bir apartman yapıyorsun, şu kadar araçlık otopark yapman gerekiyor diyorsun. Apartmana ruhsat vermez iken belediye başkanı otoparksız stada nasıl ruhsat versin'

Adem Nakçı: Bakanlık versin ruhsatı o zaman demiş Aziz Bey. Haklı olarak.

Mithat Umutoğulları: Otopark yapılması gereken yere yapmazsan yanlışsın. Delican’a bu aklı verenin aklından şüphe ederim ya. Temel Yıldırım il başkanlığına oynuyor demiştim. Yıldırım açıklama yapınca Delican da açıklama yapmak zorunda kalıyor. Ben il başkanı olsam, benim otopark yapma zorunluluğum varsa, açıklama yapmam.

Adem Nakçı: Sporla girersen sen seçim alamıyorsun. Stadı çözse çözse Binali Yıldırım çözer dedim. O da çözemedi. İzmir’den Binali Yıldırım’a oy çıkmadı ya. Bülent Delican baltayı taşa vurmuştur. Yanlış yapmıştır bu açıklamayla.

Mithat Umutoğulları: Otopark yeri yoksa, yerin altına girersin, otopark yaparsın. Ama otoparkı olur. Abi sen beş katlı apartmana bile otoparkı yoksa ruhsat vermiyorsun ama. Otoparksız stad olur m? O zaman Valinin otobüsle gelmesi gerekiyor. O zaman Bakanlık ruhsatı versin.

Başkanlar bugün Ankara’ya ziyarete gidiyorlar. Bu arada il yönetimi whatsApp grubunu yeniden açıyor.

Adem Nakçı: Geç kaldılar bence. WhatsApp dinlenilmiyor diyor AK Partililer. Ses kaydı yoktur, atarım tutarım sonra inkar ederim diyorlar herhalde. Bu arada WhatsApp’ın da ses kaydı var.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.