Dolar 32,2610
%-0.04
Euro 35,0627
%-0.06
Altın 2.467,020
%0.03
Bist-100 10.320,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'de yeni dönem; Söz onlarda

AK Parti'de yeni dönem; Söz onlarda

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteğiyle Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal başkanlığında yapılan bir toplantı sonunda televizyonlar başta olmak üzere basın-yayın kurumlarına sadece 15-20 milletvekilinden oluşan Sözcüler Grubu üyeleri demeç verebilecek. İçlerinde Mehmet Metiner, Şamil Tayyar gibi milletvekillerinin olduğu Sözcüler Grubu’na ise İzmir’den sadece Hüseyin Kocabıyık alındı. AK Parti'de yeni dönem; Söz onlarda

  • Ege Postası
  • 31.10.2017 - 14:08

Halide DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- AK Partili milletvekili ve yöneticilerin bir bölümünün sosyal medya hesaplarından zaman zaman yaptığı sert içerikli paylaşımların partiye ve AK Parti’nin toplumdaki algısına zarar verdiği gerçeğinden yola çıkarak Ankara’da yapılan toplantı sonrasında alınan karar gereği sosyal medya kullanımına resmen yasak gelmese de kısıtlama getirildi.

TELEVİZYONLARDA SADECE SÖZCÜLER GRUBU GÖRÜLEBİLECEK

AK Parti’deki yeni dönemle ilgili bilgi veren İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, Sözcüler Grubu’nda İzmir’den sadece kendisinin olduğunu belirtti ve

“Evet. Sözcüler grubu oluşturuldu. Televizyonlarda sadece biz konuşacağız. İzmir’den de sadece ben varım. Ankara’da toplantı yaptık. Toplantı parti sözcümüz Mahir Ünal başkanlığında gerçekleşti. Sözcüler Grubu oluşturuldu. Bundan sonra partimizin görüşlerini özellikle televizyonlarda 15-20 kişiden oluşan, içlerinde benim, Şamil Tayyar, Mehmet Metiner gibi isimlerin olduğu grup üyeleri paylaşacak, değerlendirme yapabilecek. Ancak sosyal medyaya kısıtlama gibi bir durum sözkonusu olmadı” şeklinde bilgi verdi.

OLUMSUZ ALGILARI VE ÖNYARGILARI BESLEYEN KESKİN İFADELER KULLANILAMAYACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin yönetici ve milletvekillerinin sosyal medyada partilerine yönelik olumsuz algıları ve ön yargıları besleyen ifadeler kullanılmasını istemediğinin altını çizen AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, yeni dönemi şöyle anlattı:

“Cumhurbaşkanımız ve partimizin Genel Başkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan AK Partililerin ve AK Parti milletvekillerinin çıkıp sosyal medyada olumsuz algıları besleyen, ön yargıları besleyen keskin laflar kullanılmasını istemiyor. Alınmış kategorik yasaklar yok ancak genel bir titizliğin olacağı belirtiliyor. Türkiye’de kutuplaşma eğilimi çok fazla oluştu. Oldular değil algılar üzerinden gidiliyor. Bu tehlikeli bir şey. Ne AK Parti ne kendi var olduğu gibi anlaşılabiliyor ne CHP. Algılar üzerinden algılama, benimseme ve muhalefet etme anlayışı gelişiyor. Bu da demokratik anlayışa zarar veriyor. Konuyla ilgili olarak Parti Sözcümüz sayın Mahir Ünal başkanlığında iki toplantı yaptık. Bundan böyle grup ve medya başkanlığı denetiminde,  milletvekillerinin tartışma yaratacak daha doğrusu AK Parti’nin görüşlerini temsil etmeyen ifadeleri, birtakım tutumları olmaması isteniyor. Bu tür şeyleri yani toplumda ayrışma yaratacak şeyler istenmiyor. 2019’a giderken toplumdaki ayrışma, kutuplaşma noktaları alabildiğine yumuşatılacak ve partimizi anlatabilecek bir zemin yaratılacak.”

CUMHURBAŞKANININ DAVETLİLERİ ARASINDA MUHALİF İSİMLER DİKKAT ÇEKTİ

Öte yandan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu tutumu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları hakkındaki etkinliklere de yansıdı. 29 Ekim nedeniyle verilen resepsiyonda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetlileri arasında kendisine muhalif çevrelerden çok sayıda sanatçı ve işadamı da yeraldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında Atatürk’ten çok kez bahsetti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.