Dolar 32,2590
%-0.05
Euro 35,0789
%-0.02
Altın 2.466,160
%0
Bist-100 10.320,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanından o paylaşıma tepki

CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanından o paylaşıma tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse, AK Parti Bayraklı Kurucu İlçe Gençlik Kolları Başkanı Murat Aksakal’ın sosyal medya hesabı üzerinden, Atatürk’ü ‘düzmece ilah’ olarak nitelendirmesine sert tepki gösterdi ve AK Partili yetkililerden gereğinin yapılmasını istedi. Başkan Sarıküse, “AK Partililere sesleniyorum; arkadaşımıza dersi bir an önce verilmelidir” dedi. CHP'li genç başkandan o paylaşıma tepki

  • Ege Postası
  • 31.10.2017 - 15:51

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- AK Parti Bayraklı Gençlik Kolları Kurucu Başkanı Muart Aksakal’ın Bayraklı Belediyesi’nce Cumhuriyet’in 94’üncü kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında 4 bin kişinin aynı anda zeybek oynadığı ve ardından bir araya gelerek Atatürk’ün kalpaklı portresini oluşturduğu etkinliğin fotoğrafını paylaşıp fotoğrafın altına da Kur’an’dan bir ayet yazmasına CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse’den geldi.

AK Partili eski başkandan Atatürk’e ‘Düzmece İlah’ benzetmesi

AK PARTİLİLERE SESLENİYORUM; ARKADAŞIMIZA DERSİ BİR AN ÖNCE VERİLMELİDİR

AK Partili eski yöneticinin bir akıl tutulması yaşadığını belirten Sarıküse, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri olan Mustafa Kemal Atatürk’e asla laf söyletmeyeceklerini kaydederek, AK Partili yöneticilerden ‘gereğini yapmasını’ istedi:

“Bu arkadaşımızı etkileyen bir siyasi irade olduğunu düşünmek beni üzüyor. AK Partililere sesleniyorum; arkadaşımıza dersi bir an önce verilmelidir. Cumhuriyete ve laikliğe ve Atatürk’e yapılan saldırıların karşısındayız. İzmir Türkiye’nin aydınlık kenti, demokratik kentidir. Liderimize asla söz söyletmeyiz.”

ORADA SADECE 4 BİN KİŞİ DEĞİL MİLYONLAR VARDI

Bayraklı Belediyesi’nin etkinliğinde sadece 4 bin kişinin değil milyonların olduğunu dile getiren CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse,  “Bir gencin böyle bir açıklama yapmasını kabul edemiyorum. Gereğinin yapılmasını rica ediyorum. Her şeyde ve Atatürk’e sahip çıkma noktasında sınıfta kalıyorlar. O yetkililere sesleniyorum; orada 4 bin kişi değil milyonlar vardı. O 4 bin kişinin önünde saygıyla eğiliyorum. Ülkesi ve geleceği için bu etkinliği gerçekleştirdiler. Secde ile bir tutmak çok ayıp kaçıyor” dedi.

O 4 BİN KİŞİYE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Başkan Sarıküse, Bayraklı Belediyesi’ne ve bu etkinliğe katılanlara teşekkür ederek, İzmirlilerin din üzerinden yaratılmak istenen algı operasyonunu gördüklerini söyledi:

“Türkiye’nin getirildiği bu durumda, bir ülkenin gencinin, akıl tutulması yaşayarak böyle bir açıklama yaptığını düşünüyorum. Dinimizi bu işlere karıştırarak, laiklik ilkesine aykırı davranarak bir algı operasyonu yaratmak istiyor. Bayraklı Belediyemizin tüm ülkemizin içinde olan bir durumu ifade etmesi, tüm kamuoyunda güzel karşılanan, liderinin ışığında gitmenin onurunu yaşayan bir halk var. O 4 bin kişiye teşekkür ediyorum. Ulu Önder’in simgesini yarattılar.”

BİZ BUGÜN BU DİNİ YAŞIYORSAK, MİNARELERDEN EZAN SESİ DİNMİYORSA…

Türkiye’de Atatürk sayesinde minarelerden ezan sesi duyulduğunu belirten Başkan Sinan Sarıküse, açıklamalarını, “Dinimizin ve devlet işlerimizin yeri ayrı. Dinimiz bizim için çok kıymetlidir. Biz tüm inançlara, ırklara saygılı bir ülkenin bireyleri olmalıyız. Demokrasinin gereği de budur. Dinimizin gereklerini biliyoruz. Elimizden geldiğince yerine getiriyoruz. Atatürk’ün kurucu liderimizin aslında dinimize ne kadar sahip çıktığı belgelerle mevcuttur. Bugün biz bu dini yaşıyorsak, minarelerden ezan sesi dinmiyorsa Atatürk ve silah arkadaşlarına minnettarız. Ölümü kutsileştirmeden davranıyoruz” şeklinde sonlandırdı.

NE DEMİŞTİ'

AK Parti Bayraklı Gençlik Kolları Kurucu Başkanı Murat Aksakal, mesajında şu ayeti paylaşmıştı: “Siz Allah’ı bırakıp sade sizin ve atalarınızın taptığı bir takım isimlere (düzmece ilahlara) tapıyorsunuz. Allah onlar hakkında hiçbir delil indirmemiştir. Hüküm ancak Allah’a aittir.O, kendisinden başka hiçbir şeye tapmamanızı emretmiştir. İşte en doğru din budur. Fakat insanların çoğu bunu bilmezlez.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.