Dolar 32,4480
%-0.12
Euro 34,7449
%-0.65
Altın 2.440,580
%0.18
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türeli, Mumcu'yu unutmadı

Türeli, Mumcu'yu unutmadı

Cumhuriyet’in ilerici ve aydın yüzü Uğur Mumcu’yu aramızdan ayrılışının 22. yıldönümünde giderek artan bir özlemle anıyoruz. Mumcu, yüreğinden ve aklından damıtarak kâğıda döktüğü, her satırında Cumhuriyet’in devrimci duruşuna tanık olduğumuz yazıları ve araştırmalarını hazmedemeyen karanlık zihinler tarafından aramızdan koparılıp alınmıştır.

  • Ege Postası
  • 24.01.2015 - 12:31
İZMİR - Uğur Mumcu’nun taşıdığı Cumhuriyet meşalesi yere düşmemiştir, düşmeyecektir.  Meşale, on binlerce, milyonlarca Uğur Mumcu yürekli gencin ellerinde aydınlık geleceğe olan yolculuğunu sürdürmektedir.  
Cumhuriyet’in mayasında bulunan aklı ve bilimi kendisine rehber edinen Uğur Mumcu, fikirleri,  onurlu kalemi ve vatanperver yüreğiyle kendisini katledenlerin karanlığıyla sonsuza dek savaşmaya devam edecektir.   
Muammer Aksoy, Çetin Emeç, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok ve daha birçok aydınımız kurulan hain tuzaklarda hayatlarını yitirmişlerdir. Unutmamak gerekir ki Türkiye demokrasisinin ilerleyebilmesi için faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması olmazsa olmaz koşuldur.  
Bu duygu ve düşüncelerle ilerici duruşu, ilkeli ve yürekli yaşamıyla ülkemizin geleceğini aydınlatmaya devam edecek olan Uğur Mumcu´yu bir kez daha saygı ve özlemle anıyorum.”





 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.