Dolar 32,3513
%-0.4
Euro 34,7228
%-0.24
Altın 2.409,220
%-0.56
Bist-100 10.046,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Serter: Uğur Mumcu şimdi ölümsüz

Serter: Uğur Mumcu şimdi ölümsüz

CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, gazeteci yazar Uğur Mumcu’nun, hain bir suikaste kurban gidişinin 22’nci yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, Mumcu’nun yaşarken sembol, bugün ise ölümsüz olduğunu vurguladı.

  • Ege Postası
  • 23.01.2015 - 15:30
İZMİR – CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, vatanseverlerin, ülkelerinin tam bağımsızlıklarını kazanmak için sadece başka ülkelerle savaşmadığını, bazen de kendi içlerinde karanlıktan, terörden ve yobazlıktan beslenen zihniyetlerin esiri olmuş gruplarla da savaşmak zorunda kaldığını belirterek, “Ülkemizde bu savaşı fikriyle, kalemi ve yüreğiyle veren nice aydın gazetecimizi, fikir ve düşünce adamı ve kadınımızı maalesef ki hunharca ve adice gerçekleştirilmiş suikastlerle kaybettik” dedi.

Serter, gazeteci yazar Uğur Mumcu’nun, hain bir suikaste kurban gidişinin 22’nci yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, “İşte günümüzde coğrafyamızda hakim olmaya çalışan, sözüm ona ülkemizi yöneten bazı kendini bilmezlerinde karşı duramadığı teröristlerin sebep olduğu cinayetlerden birine kurban giden, yobaz zihniyetin bizden aldığı bir ismi, Uğur Mumcu’yu kaybedeli tam 22 yıl oldu” dedi. Mumcu’nun, savunduğu düşüncelerin, ülkede özgürlüğün, hukukun, adaletin hakim olması için başlattığı fikir savaşının, belki de kendi sonunu hazırlayacağını bildiği halde,  savaşından geri adım atmadığını belirten Serter, onun, kendisini değil, ülkesini ve milletini düşündüğü için tehditlere boyun eğmediğini vurguladı. Serter açıklamasında şunları söyledi:

“Bugün örneklerine çokça rastladığımız gibi, iktidar veya güç sahiplerine yalakalık olsun diye kalemini satmadı. Tam aksine kendisini baskı altına almaya çalışanlara, tehdit edenlere “Unutmayalım ki cesur bir kez, korkak bin kez ölür. Önemli olan, insanın böyle bir toplumda "mezar taşı gibi susmamasıdır.” diyerek, kimsenin düşüncelerini ve gazeteciliğini satın alamayacağını adeta haykırdı.

Ne acıdır ki, yazdığı gerçekler, savunduğu özgür düşünceler ve terörün gerçek yüzünü, güç odaklarıyla bağlantılarını ortaya çıkaran yazıları sebebiyle sayısız tehdit alan, Uğur Mumcu göz göre sahipsiz bırakılmış, tam bir koruma sağlanmayarak adeta bu katledilişe davet çıkarılmıştır.

Gazeteci ve Yazar Uğur Mumcu hayattayken bile zaten bu ülkede hukukun ve özgürlüğün sembolü haline gelmişken, onu katlederek bu sembolü ortadan kaldırabileceğini düşünen yobaz katiller ve onların ipini ellerinde tutan ahmaklar,  Uğur Mumcu’yu ölümsüzleştirmişlerdir.

O büyük gazeteci bize göstermiştir ki, Türkiye belli zamanlarda cumhuriyet ve özgürlük düşmanları tarafından karıştırılmak ve ele geçirilmek istenecektir. Bizler Uğur Mumcu gibi dik durabilirsek, yalana yalan, yolsuzluk yapana hırsız ve teröriste katil diyebilirsek, ülkemizi karanlığa çekmek isteyenler asla başarılı olamayacaklardır.

Bizden koparılışının 22. Yılında, ülkemizin yetiştirdiği en büyük gazeteci ve fikir adamlarından Uğur Mumcu’yu özlem ve minnetle anarken,  onun sözleriyle son noktayı koymak isterim;

Öyleyse vurun, parçalayın! Her parçamdan benim gibiler, beni aşacaklar doğacaktır”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.