Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tramvay'da sıra Konak'ta: İnşaat başladı!

Tramvay'da sıra Konak'ta: İnşaat başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 390 milyon liralık yatırımla hayata geçirdiği ve 22 kilometreyi bulan tramvay projelerinde sıra Konak’a geldi. Nisan ayında Karşıyaka’da ilk kazmayı vuran ve çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Konak Tramvayı için de gün sayıyor. Güzergah üzerinde altyapı deplasesi için çalışmalar sürerken, Halkapınar’daki şantiyede ise inşaat faaliyetleri başladı. Halkapınar'da inşaat başladı

  • Ege Postası
  • 10.07.2015 - 09:13
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz aylarda Karşıyaka Tramvayı için startı veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, raylı sisteme entegre olacak modern tramvay projesinde rotayı Konak’a çevirdi.
 
 HALKAPINAR’DA ÇALIŞMALAR BAŞLADI
12.6 kilometre uzunluğunda 19 duraklı Konak Tramvayı ile 9.7 kilometre uzunluğundaki 15 duraklı Karşıyaka tramvay hattının yapımı ile bu iki hatta çalışacak toplam 38 araç ve yedek parçalarının temini işini üstlenen yüklenici firma Halkapınar’daki eski garaj alanında kurduğu şantiyede inşaat çalışmalarına start verdi.
 
ESKİ OTOGAR TRAMVAY GARAJI OLUYOR
İlk olarak Üçkuyular’da bulunan semt garajı yanındaki eski metro şantiyesinde ön çalışmalara başlayan yüklenici firma, Halkapınar’da da mevcut ESHOT Garajı yanında inşaat faaliyetlerine başladı. Konak Tramvayı’nın bakım atölyesi ve garaj tesisleri olarak planlanan bölgede temel atmaya hazırlanan firma, alanda fore kazık çakımı öncesinde zemin güçlendirme çalışmalarını sürdürüyor. Şantiye bünyesinde çalışmalar devam ederken, belediye ekipleri de yakında start alması beklenen altyapı deplasesi için kolları sıvadı.
 
SIRADA ALTYAPI DEPLASESİ VAR
Alsancak ve Konak bölgesinde yerinde teknik tespit ve ölçüm çalışmalarını yürüten belediye yetkililerinin resmi işlemleri tamamlaması ile birlikte kazı çalışmaları start alacak. Yapılacak trafik düzenlemesinin ardından rayların ve malzemelerin de gelmesi ile hatta ilk kazma vurularak Karşıyaka’nın ardından Konak Tramvayı projesinin de yapımına resmen başlanacak.
 
GÜNDE YAKALAŞIK 100 BİN YOLCU TAŞINACAK
Metro sistemini tamamlayıcı nitelikte hayata geçirilen 12,7 kilometre uzunluğunda ve 19 durak olarak planlanan Konak Tramvayı’nda yapılan fizibilite çalışmalarına göre günlük 95 bin yolcunun taşınması hedefleniyor. Üçkuyular Vergi Dairesi’nin bulunduğu Şehit Binbaşı Ali Resmi Tufan Caddesi’ni takiben Mithatpaşa Caddesi’nden ilerleyecek olan hat, Konak’ta İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ve Konak Pier’in önündeki yaya köprüsünün altından geçerek Gazi Bulvarı’na kadar yolun kenarından ilerleyecek. Şehit Fethi Bey Caddesi’ne girecek ve buradan itibaren güzergahı karayolu trafiğiyle ortak kullanacak olan tramvay, Cumhuriyet Meydanı’nı takip ederek, Şair Eşref Bulvarı’na ilerleyecek. Tramvay hattı burada gidiş ve geliş olmak üzere ikiye ayrılacak. Vahap Özaltay Meydanı’na kadar bu şekilde devam edecek olan hat, Alsancak Garı yakınında tekrar birleşecek. Garı takiben Şehitler Caddesi’ne ilerleyen tramvay hattı, İzmir Metrosu’nun Halkapınar Depo Alanı’nda son bulacak.
 
KARŞIYAKA’DA HATTIN YÜZDE ONU TAMAMLANDI
Diğer yandan, Nisan ayında temeli atılan ve çalışmaların hızla devam ettiği Karşıyaka Tramvayı’nda ise ilk bin 500 metrelik kısımda ise ray döşeme çalışmaları tamamlandı. Yaklaşık 10 kilometreyi bulan ve 15 duraktan oluşan hattaki çalışmaları yerinde inceleyen belediye ekipleri, geçtiğimiz haftalarda yaptıkları değerlendirmelerin ardından sahil şeridindeki ağaçların korunması için projede bazı kritik değişikliklere gitmişti. 38 vagonla birlikte toplam maliyeti 390 milyon TL’yi bulan Konak ve Karşıyaka’daki tramvay projelerinin 2017 yılı sonunda tamamlanarak hizmete alınması planlanıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.