Dolar 32,2081
%-0.11
Euro 34,8604
%0.17
Altın 2.446,320
%0.57
Bist-100 10.219,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ödemiş'in İlkkurşun sakinlerinden eylem hazırlığı

Ödemiş'in İlkkurşun sakinlerinden eylem hazırlığı

İZMİR'in Ödemiş ilçesine bağlı İlkkurşun Mahallesi sakinleri, Torbalı-Ödemiş-Kiraz bölünmüş yol projesi kapsamında açılacak yeni güzergahla ilgili eylem kararı aldı. Mahalle sakinleri ayrıca, tarihi İlkkurşun tepelerinden müteahhitlerin dolgu malzemesi alanı olarak kullanılmasına da tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 09.07.2015 - 16:14
İlkkurşun Mahallesi sakinleri, D-310 İzmir- Ödemiş Karayolu'nun, İlkkurşun'un yaklaşık 800 metre güneyinden geçmesine rağmen İzmir- Ödemiş karayolunun batı tarafında ve tarihi İlkkurşun tepesi yakınındaki Maraş Mevkii üzerinde bulunan Yörük köprüsüne kadar üç kilometrelik yeni bir yol yapılmak istenmesine tepki gösterdi. Bu güzargahın ana yolu sadece 100 metre kısaltabileceğini belirten mahalle sakinleri, yapılacak çalışmada herhangi bir kamu yararının olmadığını kaydetti. Mevcut yolun rahatça düzleştirilip ve genişletilebileceğini kaydeden mahalle sakinleri, ayrıca tarihi İlkkurşun tepelerinden müteahhitlerin dolgu malzemesi alanı olarak kullanıldığını öne sürüp eleştirdi.

CUMARTESİ EYLEM VAR

Tepkili vatandaşlardan Umut Ayberk Akbay, "Bir yıldan fazla süredir İlkkurşun'a yapılması planlanan yol çalışması için mücadele veriyoruz. Konuyla ilgili hukuki süreçta başlattık. Aynı zamanda yol yapılması planlanan bölgede geniş bir katılımla eylem yapacağız. 11 Temmuz Cumartesi günü saat 14.00'de, İlkkurşun Mahallase'nde bir araya geleceğiz" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.