Dolar 32,2081
%-0.11
Euro 34,8604
%0.17
Altın 2.446,320
%0.57
Bist-100 10.219,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan'a hakaret davasında son perde: İzmirli sendikacılar yeniden hakim karşısında

Erdoğan'a hakaret davasında son perde: İzmirli sendikacılar yeniden hakim karşısında

İzmirli sendikacıların Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret suçlaması ile yargılandıkları davanın ikinci duruşmasında mahkemeden erteleme kararı çıktı. Gezi olayları sonrasında yaşamını yitiren Berkin Elvan’ı anma eylemlerinde hakaret içerikli slogan attıkları gerekçesiyle hakim karşısına çıkan üç sendikacıyla ilgili soruşturmaya konu olan video kayıtları için bilirkişi incelemesi yapılacak. Erdoğan'a hakaret davasında son perde: Kritik

  • Ege Postası
  • 10.07.2015 - 09:07
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Gezi olayları sonrasında yaşamını yitiren Berkin Elvan’ı anmak üzere 13 Mart 2014’te İzmir Konak’ta gerçekleşen eylemlere katılan İzmirli üç sendikacı hakkında başlayan yargılama süreci Bayraklı Adliyesi’nde görülen son duruşma ile devam etti. Haklarında kamu görevlisine hakaret suçlamasıyla üç yıla kadar hapis istemi ile dava açılan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, KESK Dönem Sözcüsü Abdullah Tunalı, Genel-İş Sendikası 3 No’lu Şube Yöneticisi Ali Rıza Duran beraat taleplerini yinelerken, mahkeme bir sonraki duruşmayı 5 Kasım 2015 tarihine erteledi.

SON KARARI BİLİRKİŞİ VERECEK

İzmir’de 2013 yılındaki Gezi olayları sonrasında peşi sıra gelen davalardan sonuncusunda dönemin Başbakanı Erdoğan’a hakaret ettikleri gerekçesiyle hapsi istenen üç sendikacıyı ilgilendiren kritik duruşmada flaş gelişmeler yaşandı. 13 Mart 2014 tarihindeki eylemin bir yıl ardından açılan Berkin Elvan Davası kapsamında hakim karşısına çıkan DİSK ve KESK yöneticilerinin yargılanmasına yol açan görüntüler hakkında detaylı inceleme istendi.

GÖRÜNTÜLER NET DEĞİLMİŞ

Savunma makamı, davanın ikinci duruşmasında da beraat taleplerini yinelerken, mahkeme heyeti ise davaya konu olan polis kamerası kayıtları hakkında detaylı bilirkişi incelemesi istedi. Sendikacıların Erdoğan’a hakaret içeren slogan attıkları ileri sürülen söz konusu kayıtların net olmadığı ve emniyet tutanaklarına uymadığı ortaya çıkarken, gelecek duruşmaya kadar yapılacak bilirkişi incelemesinin ardından davanın seyri de netlik kazanacak.

5 KASIM TARİHİNE ERTELENDİ

Diğer yandan savunma avukatları duruşmada, 2911 sayılı gösteri ve yürüyüşler kanununa muhalefet kapsamında başlayan soruşturmanın kamu görevlisine hakaret kapsamında devam edilemeyeceğini ve davanın geçersiz olacağını ileri sürdü. Diğer illerdeki emsal davalarda, cumhurbaşkanına hakaret suçlaması ile başlayan yargılamalarda beraat kararı çıktığına dikkat çeken avukatlar, slogan atmanın adli suç olmadığı, yargılamanın Yargıtay ve AİHM kararlarına aykırı olduğunu savundu. Ayrıca savunmalarında 13 Mart 2014 tarihindeki mevzuat değişikliğini gerekçe gösteren avukatlar, söz konusu tarihten önce polis tarafından toplanan video kayıtlarının geçersiz sayılması gerektiğini ve delillerde usul yönünde aykırılık olduğunu belirterek davanın düşürülmesini istedi. Talepleri dinleyen mahkeme heyeti bilirkişi incelemesi isteyerek, davanın bir sonraki duruşmasını 5 Kasım 2015 tarihine erteledi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.