Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Torbalı'da develer sahaya iniyor

Torbalı'da develer sahaya iniyor

Torbalı’da her yıl düzenlenen geleneksel deve güreşleri bu yıl 28 Şubat 2016’da Özbey Mahallesi’nde yapılacak. Etkinliğe Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da katılacak.

  • Ege Postası
  • 11.02.2016 - 11:16
Deve güreşlerinin yapılacağı alanda Torbalı Belediyesi tarafından düzenleme çalışmaları başladı. Festival alanına giriş ise ücretsiz olacak. Organizasyonda, boylarına göre eşleştirilecek 65 çift deve güreşecek. Güreşlerde galip gelenlere Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Kupası, Valilik Kupası, Büyükşehir Belediye Kupası, Kaymakamlık Kupası, Belediye Başkanlığı Kupası, Garnizon Komutanlığı Kupası ve Komite Kupası olmak üzere 7 dalda kupa verilecek.

130 DEVE GÜREŞECEK
Torbalı Belediyesi Deve Güreşi Festivali’ne Söke, Germencik, Armutlu, Ödemiş, Çine, Selçuk, Salihli, Tire, Turgutlu, Koçarlı, İncirliova, Çırpı, Bıyıklı, Gökkaya, Aydın, Ovakent, Karaağaçlı, Armutlu ve ilçe köylerinden katılım gösterecek olan 130 deve sahibinin katılımı bekleniliyor.
Programda, Aydın’lı ünlü zeybek oyunları eğitmeni ve yorumcusu Evrim Çetin ile Torbalı Belediyesi Mehteran Takımı sahne alacak. Bu yıl 12.’si düzenlenecek olan etkinlikte çocuklar da unutulmayacak, onlar için çeşitli aktiviteler organize edilecek. Alanda Torbalı Belediyesi tarafından 50 adet stant kuruldu ve esnafların burada satış yapması sağlanacak.

‘900 YILLIK GELENEĞİ YAŞATIYORUZ’
Torbalı’daki Deve Güreşi Festivalinin bölgenin en büyük organizasyonu olmasını hedeflediklerini belirten Organizasyon Koordinatörü Erdal Türksever, “Torbalı’yı müthiş bir deve güreşi ziyafeti bekliyor. Aksaklık yaşanmaması için çalışmalarımızı sıkı tutuyoruz. 130 devenin kayıt işlemini gerçekleştirdik. Ege bölgesinin 900 yıllık geleneğini yaşatmak yöre halkını mutlu ediyor. Belediye Başkanı’mız Adnan Yaşar Görmez geleneklerin yaşatılması gerektiğini düşünerek bizleri görevlendirdi. Ege halkını Torbalı Belediyesi Deve Güreşi Festivali’ne bekliyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.