Dolar 32,5107
%0.07
Euro 34,8880
%-0.24
Altın 2.455,550
%0.79
Bist-100 9.891,00
%1.79

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan istedi, Bakan yaptı

Başkan istedi, Bakan yaptı

Kınık’ta geçtiğimiz aylarda aşırı yağışlar nedeniyle ayakları zarar görerek yıkılma tehlikesi bulunan Yayakent Köprüsü’nün durumunu kendisine aktaran Kınık Belediye Başkanı Dr Sadık Doğruer'den dinleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu soruna anında çözüm üretti. Eroğlu’nun talimatı ile DSİ yeni köprü çalışmasına hemen başladı. Belediye Başkanı Sadık Doğruer, “Ankara’da konuyu sayın bakanımıza anlattım. İzmir’e döndüğümde görevliler çalışmalara başlamıştı” dedi. İzmir'de o ilçede jet müdahale

  • Ege Postası
  • 11.02.2016 - 10:13
KINIK/Aşırı yağışlar ve sel suları nedeniyle geçtiğimiz günlerde suyun içinde bulunan ayakları kopan, yıkılma tehlikesi bulunan Kınık İlçesi Yayakent Mahallesi’ne giden köprü için çalışmalar başladı. Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer Ankara ziyaretinde durumu Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na anlatarak çözüm bulunmasını istedi. Köprünün son halinin fotoğraflarını gören Bakan Eroğlu, Devlet Su İşleri (DSİ) aracılığıyla köprünün yeniden yapılması için talimat verdi. Eroğlu, merhum Başbakan Adnan Menderes döneminde yapılan köprünün manevi değerinin önemine de vurgu yaparken Kınık’ta birçok proje sözü verdiklerini, tek tek yerine getirdiklerini belirtti.

KINIK VEYSEL EROĞLU BAKANIMIZA MİNNETTAR...
Ankara ziyareti sırasında TBMM’de durumu kendisine anlatan ve İzmir’e sorunu çözerek dönen Başkan Doğruer de Bakan Eroğlu’na Kınık adına teşekkür etti. Doğruer, “Sayın bakanımıza durumu anlattıktan sonra mevcut yıkık köprü Izmir Büyükşehir sorumluluğunda olmasına rağmen Kınık halkının mağduriyetini anlayıp hemen gereken talimatı verdi ve anında sorunu çözdü. Belediye olarak 3-4 milyon TL’yi bulan yeni köprüyü yapmamız imkansız. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne konuyu yazdık fakat projelendirme ve çalışmaların uzun süreceğini ifade ettiler. Sayın bakanımız bölgeyi çok iyi bildiği için ve köprünün eski beldemiz Yayakent için ne kadar önemli olduğunun farkında olduğu için hemen sonuca ulaşmamızı sağladı. Bakanımız, daha önce ilçemize yönelik bazı projelerin de çalışmalarını başlatmıştı. Büyük bölümü tamamlandı. Yeniden diğer bakanlıklarımızla birlikte koordineli yürütülecek işlerimiz var. İzmir aşığı, hizmet adamı, gönül insanı bakan bey anında çözüm ile bizi mutlu etti. Kendisine Kınık halkı adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.