Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Toprak: Kanun ne derse o

Toprak: Kanun ne derse o

Kapatılan Özel İdare mallarının paylaşımına yönelik Başkan Kocaoğlu'nun eleştirilerine cevap veren Toprak, "Mallar, ilgili kanunun gösterdiği şekilde paylaşılacak" dediİzmir'de kapatılan İl Özel İdaresi'nin malları yüzünden çıkan kriz tırmanıyor. İzmir Valisi Mustafa Toprak, mal paylaşım komisyonunu terk eden ve tüm taşınmazlara talip olduğunu açıklayan Aziz Kocaoğlu'na, "Kanun ne diyorsa o olacak" mesajı verdi.

  • Ege Postası
  • 19.05.2014 - 11:21
İZMİR - Yeni Asır'a konuşan Vali Toprak, "Ortada bir kavga varmış ve ben de bu kavganın bir tarafıymışım gibi gösterilmekten rahatsızım" dedi. İzmir'in huzur istediğini söyleyen Toprak, özel idarenin mallarının, ilgili kanunun gösterdiği şekilde paylaşılacağını açıkladı. Büyükşehir'den gelen eleştirileri de cevaplandıran Toprak, "Belediye hizmetleriyle ilgili olmayan bir yerin Maliye Hazinesi'ne verilmesinden neden rahatsız oluyorla? Böyle bir tavır devleti, Maliye Hazinesi'ni suçlamak olur, bunu kabul etmek mümkün değil" dedi.
Mal paylaşım komisyonunun çalışmalarının sürdüğünü hatırlatan Toprak, izlenecek yol haritasını şöyle anlattı: "İl Özel İdaresi'nin mal ve taşınmazları hangi kurumla ilgiliyse ona verilecek. Örneğin, Balçova Termal Maliye Hazinesi'ne, Sümerbank arazisi Milli Eğitim Bakanlığı'na, Selçuk Havaalanı Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne, Bozdağ Kayak Tesisleri arazisinin sahibi Orman Müdürlüğü'ne verilecek. Özel İdare'ye ait okul yerleri Milli Eğitim'e, sağlık ocağı yerleri Sağlık Bakanlığı'na, spor alanları ise Spor Müdürlüğü'ne bırakılacak. Kimse endişe etmesin." 

"Hepsi İzmir'de kalacak"
İzmir'in mallarının kent dışına gideceği söyleminin yanlışlığına işaret eden Toprak, "Bunların altına lastik koyup da götürecek bir araç imal edilmedi. Hepsi İzmir'de kalacak" diye konuştu. İzmir'in sembollerinden Balçova Termal Otel'in Maliye aracılığıyla ilgili kurumlara tahsis edileceğini anlatan Toprak, "Maliye Hazinesi Türkiye Cumhuriyeti'nin taşınırlarının, taşınmazlarının haklarını yasalara göre yöneten bir oluşum. Herhangi bir yerel yönetim, herhangi bir kamu idaresi, ihtiyacı varsa bunu sonra Maliye'den talep edebilir. Bunun adı hırsızlık m? Böyle bir şey olamaz" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.