Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çıray: 1 tane ekip var, o da...

Çıray: 1 tane ekip var, o da...

Uzun bir süre sonra CHP MYK’sında İzmir’den yer alacak tek isim olan milletvekili Dr. Aytun Çıray, Genel Başkan Yardımcısı olarak İzmir’de ilk kez basın toplantısı düzenledi. Çıray, Genel Başkan Yardımcısı olmasının ardından İzmir’de vekiller arasında kutuplaşmanın artacağı yönüdeki iddialar için, “Doğru bir iddia değil. Bu partide bir tane ekip var. Kemal Kılıçdaroğlu’nun ekibiyiz hepimiz” dedi.İzmir’de il özel idarenin mallarının paylaşımı konusunda yaşananlar için ise Çıray,"Aziz Bey ne yapıyorsa doğru yapıyor. Bizde parti olarak arkasındayız"dedi.

  • Ege Postası
  • 17.05.2014 - 15:20
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun yerel seçimin ardından yenilediği A takımına İzmirden tek giren isim olan  Milletvekili Dr. Aytun Çıray, Genel Başkan Yardımcısı sıfatıyla ilk basın toplantısını düzenledi. Sivil toplum kuruluşlarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Çıray’ın CHP İzmir İl Başkanığı’nda  gerçekleştidiği  toplantıda PM Üyeleri Berrin Gürçay Dilekçi,Nazik Işık,  İl Başkanı Ali Engin, il yöneticileri ve  ilçe başkanları da hazır bulundu.

"STK'LARLA İŞBİRLİĞİ İÇİNDE OLACAĞIZ"
Çıray,  STK’lardan sorumlu genel başkan yardımcılığının kolay bir iş olmadığını ifade etti, “  Türkiye’de 155 bin STK var. Bunların 86 bin 500’ü dernek. 4 bin 500 vakıf var. 4 bin 700 oda var. Hepsine baktığımızda STK’ların siyaseti belirlemede etkisini daha aktif olarak kullanmasını istiyoruz. Bu 21. yüzyıl için çok önemli. Demokrasi katılımcı hale geldi. Sandıktan sandığa demokrasi dönemi geride kaldı. Oy verdik 5 yıl boyunca izleriz yeni çağa uygun değil. STK’ların iktidarı denetlemesi ve yol göstermesi gerek. Parti olarak STK’ların desteğini almak istiyoruz. İletişim çağındayız. İşbirliği içinde olmamız gerekiyor STK’larla…”dedi.


ÖRTBAS ETMEK İSTİYORLAR
Soma’da yaşanan maden faciası ile ilgili de Çıray şunları söyledi; “ Sanayi devrimin ilk yıllarında görülebilecek bir felaketle karşı karşıya kaldık. Bu sadece iç mesele olmaktan ibaret değil. Kötü yönetilen bir Türkiye aynı zamanda dış dünyada da hak ettiği itibarı bulamaz. 17 Aralık’la bir araya koyduğumuzda iktidar Türkiye’yi taşıyamaz durumdadır. Bu zat yürütmenin başı Türkiye’yi taşıyamıyor. CHP yapıcı bir siyaset yapan bir parti. Ülke için umut ışığıdır. Negatifliklere rağmen umutsuz olmamamız gerek. Çare CHP’dir. Soma’yı siyaset üstü tutmak için elimizden geleni yaptık. Hadise aslında siyasidir. Özeleştirme kararlarını veren kurumları denetleyen hükümet siyasidir. Can kayıplarını söylemeyin konuşmayın siyasete alet etmeyin diyenler iyi niyetli değidlir. Örtbas etmek istemektedirler yaşananları. Suçlular hesap vermeli. Bu hesabı sormak CHP’ye düşer. Vatandaş bize bu görevi verdi. Önergeleri reddedenler araştırma önergesi verdi. Ne kadar samimiyetsiz oldukları ortada”

AZİZ BEY NE YAPIYORSA DOĞRUDUR
İzmir’de il özel idarenin mallarının paylaşımı konusunda Valilik ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu arasında yaşanan restleşme için Çıray, “ Aziz Bey ne yapıyorsa doğru yapıyor. Bizde parti olarak arkasındayız. Büyükşehir başkanımız meselenin üstünde. İzmir’in çıkarlarını koruyor. Tek hedef bu. CHP’de öncelikle İzmirlilerin çıkarının arkasında sonrada bu çıkarları savunan belediye başkanının arkasında” dedi.

BİR EKİP VAR!
Genel Başkan Yardımcısı olmasının ardından İzmir’de  vekiller arasında kutuplaşmanın daha da artacağı yönündeki iddialar için Çıray, “ Doğru bir iddia değil.Türkiye’nin bambaşka sorunları var. Bunlarla uğraşacağız.Bu partide bir tane ekip var. Kemal Kılıçdaroğlu’nun ekibiyiz hepimiz”dedi.

SONBAHARDA BÜYÜK TOPLANTI
Çıray sonbaharda İzmir’de büyük bir STK toplantısı düzenlemeyi planladığını, bu konuda hem il başkanı hem de Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüştüğünü ifade etti.

AKP’NİN EKONOMİ SİSTEMİ ÇÖKTÜ
Soma’da yaşanan maden faciası hakkında konuşan İl Başkanı Ali Engin de, kazanın ardından sistemin tartışılması gerektiğini söyledi. Engin,şunları söyledi;  "Soma kazası, ulusça üzüldüğümüz yasa boğulduğumuz bir olay. Aslında orada maden değil AKP’nin uyguladığı sosyal politika ve ekonomi çökmüştür. Yandaş havuz medyası ile bahane üretilerek üstü örtülüyor.  Taşeron sistemi, özelleştirme sistemi de bu kaza ile çöktü. Partimizin çalışanlar ve emekçilerle ilgili önerileri güç kazanmaktadır. Parti kurullarımızın taşeronlaşma ile ilgili söyledikleri doğru çıkmıştır. Yapılan eylemlerde orantısız güç kullanıldı. DİSK Genel Başkanı Kani Beko’ya yapılan saldırıyı da kınıyoruz. AKP anayasal hak olan eylemleri polis ve biber gazı ile bastırıyor. Bunu da parti olarak kınıyoruz. Parti olarak eylem hakkını kullanmaya, vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. İktidar partisinin söylediği yakışıksız ifadeleri de kınıyorum. Hepimizi temsil eden vali, emniyet müdürlerini AKP’nin memurları olmaya değil hukuk sisteminin, demokrasinin temsilcisi olmaya davet ediyorum”


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.