Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Moroğlu, “halka tekme”yi TBMM gündemine taşıdı ve Başbakan’a sordu

CHP’li Moroğlu, “halka tekme”yi TBMM gündemine taşıdı ve Başbakan’a sordu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Başbakan Müşaviri Yusuf Yerkel'in vatandaşa tekmesini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması talebiyle hazırladığı soru önergesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

  • Ege Postası
  • 16.05.2014 - 13:37
İZMİR- CHP’li Moroğlu, Başbakan'a, "Vatandaşımızı tekmeleyen bu şahıs hakkında idari ve adli işlem başlatılarak görevine son verilecek midir" diye sordu.
 
Maden faciasının meydana geldiği Soma’da, kaybettikleri yakınlarının ardından gözyaşı döken, içi yanan,  ihmallere, eksiklere isyan eden vatandaşların yaşananlara tepki gösterdiğine dikkat çeken Moroğlu, "Acıya boğulmuş yurttaşlarımızın tepkilerini soğukkanlı bir şekilde karşılamak gerekirken müdahalelerin orantısız güç kullanımına dönüştüğü görülmektedir. Soma’yı ziyaretiniz sırasında korumalarınızın ve hiçbir yetkisi olmadığı halde özel kalem müdür yardımcınız olduğu ifade edilen şahsın bir vatandaşımızı tekmelemesi bunun göstergesidir" dedi. 
 
Moroğlu, "halka tekme"yi milletin meclisinin gündemine getiren şu soruları Başbakan Erdoğan'a sordu:
 
"Soma’da sizi korumakla görevli Özel Harekat Polislerinin yanında vatandaşlarımıza tekme atan şahıs sizin özel kaleminizde mi görev yapmaktadı? Eğer öyle ise; bu şahıs, bu yetkiyi kimden almıştır' Vatandaşımızı tekmeleyen bu şahıs hakkında idari ve adli işlem başlatılarak görevine son verilecek midir'"
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.