Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tire tarihin her döneminde yer almıştır

Tire tarihin her döneminde yer almıştır

Tire Kent Müzesi’nde Kemal-Esra Uğurbil çiftine ait arkeoloji koleksiyonunun sergi açılışında konuşan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ‘’ Tire’nin, Selçuk gibi tam bir açık hava müzesi durumunda bir kentin yanında asıl hak ettiği değeri göremediğini’’ söyledi.

  • Ege Postası
  • 30.01.2015 - 11:34
İZMİR- Tire’nin zengin tarihi değerleri ile ön plana çıktığını ve tarihin her döneminde yer aldığını hatırlatarak sözlerine devam eden Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ‘’Frigya, Lidya, İyon, Roma, Bizans, Anadolu Selçuklu ve Beylikler, Osmanlı dönemlerine ait çok sayıda tarihi eser ve yapıya sahiptir. Yer üstünde olanların dışında, yer altında da birçokları hala gün yüzüne çıkmayı beklemektedir’’ dedi. Sergini açıldığı Tire Kent Müzesi hakkında görüşlerini de ifade eden Başkan Çiçek ‘’ Çok güzel bir Kent Müzesi oluşturduk. Size bu müzenin Türkiye’deki kent müzeleri arasında en iyi müzelerden biri olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Müzemize halkımızda ellerinde bulunan tarihi ve kültürel eserleri vererek destek oldular. Bizim tahminlerimizin üstünde destek geldi. Bugün artık müze bize yetmiyor. Depolar dolusu sergileyemediğimiz eserler var.’’ Diyerek Kısa zamanda böyle bir Kent Müzesi oluşmasında emek harcayan başta Müze Müdürü Edip Adanalı olmak üzere görevli tüm çalışanlara ve özel serginin sahipleri Kemal&Esra Uğurbil çiftine teşekkür etti.


Özel Sergilerde Devamlılık Sağlanacak

Serginin sahibi Kemal Uğurbil Tire doğumlu olduğu için böylesine kapsamlı bir sergiyi ilk önce ilçesinde açmak istediğini belirterek sözlerine şöyle devam etti; ‘’ Eşimle birlikte 25 yıldır kayıtlı olarak resmi koleksiyonculuk yapıyorum. Tire ve civarına ait Neolitik, Yunan, Roma ve Bizans eserlerini toplayarak toplam 700 parçalık özel bir koleksiyon oluşturdum. Böylesine özel bir koleksiyona sahip olduğum için mutluyum. Koleksiyonumdaki bazı eserler dünyaca ünlü müzelerde sergileniyor. Bugün burada koleksiyonumdan 145 parça seçme tarihi eseri sergileniyor, zamanla serginin devamlılığı açısından diğer eserlerimizi de burada sergileyeceğiz’’


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.