Dolar 32,6004
%0.39
Euro 34,7967
%0.19
Altın 2.496,940
%0.5
Bist-100 9.473,00
%-0.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kadınlara belediye desteği

Kadınlara belediye desteği

Karabağlar Belediyesi kadın emeğini değerlendirmeye yönelik çalışmalarına devam ediyor. Geçtiğimiz ay Kavacık Köyü’ndeki kadınların el emeklerini değerlendirerek, ekonomik özgürlüklerini kazanmaları ve kooperatifleşmeleri için destek veren Karabağlar Belediyesi bu kez de Uzundere’de yaşayan kadınlara el uzattı.

  • Ege Postası
  • 30.01.2015 - 11:26
İZMİR- Uzundereli 20 kadının el emeğiyle hazırladıkları pasta, börek, kurabiye sarma gibi ürünlerin satışlarını gerçekleştirerek kooperatif kurma yönündeki çalışmalarını destekleyen Karabağlar Belediyesi, bu konuda kadınlara eğitimler vererek, iş hayatı ve kooperatifleşme süreci konusunda onları bilgilendiriyor.

Karabağlar’ın Uzundere Mahallesi’nde yaşayan 20 kadın kendi hazırladıkları el emeği ürünleri satıp ekonomik özgürlüklerini kazanmak ve aile bütçesine katkıda bulunmak için kooperatif kurmaya hazırlanıyor. Kadınlar ilk olarak Karabağlar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün desteğiyle eğitim alarak işe başladı. Eğitimleri tamamladıktan sonra ise kendi hazırladıkları ürünleri yine Karabağlar Belediyesi’nin desteğiyle kurulacak kermeste satarak kooperatifleşme konusunda önemli adım atacaklar.


Kadınlar süreç konusunda bilgilendi

Uzundere’de yaşayan 20 kadın evlerinde kendi hazırladıkları el emeği ürünleri satıp kooperatifleşmek için öncelikle Karabağlar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından 13 hafta sürecek “Lider Kadın Eğitimi” ve “Girişimci Kadın Eğitimi” programlarına katılarak, iş hayatına hazırlık, profesyonellik ve sosyal gelişim konularında eğitim alacaklar.

Uzundere’de düzenlenen toplantıyla kadınlara eğitim ve kooperatifleşme süreçleriyle ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı. Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) ile ortaklaşa düzenlenen toplantıya Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Alev Ağrı, Sosyal Yardım İşleri Müdürü Pelin Erda, KEDV Temsilcisi Ayşe Temiztaş da katıldı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.