Dolar 32,3342
%-0.01
Euro 34,8237
%0.04
Altın 2.406,000
%0.52
Bist-100 10.277,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tasarım ustası öğrencilerle buluştu

Tasarım ustası öğrencilerle buluştu

Karabağlar Mobilya günleri kapsamında tasarımcı ve akademisyen Can Güvenir, mobilya ve iç mekan tasarım bölümü öğrencileriyle söyleşide buluştu. Tasarım yaparken o bölgenin tarihi, kültürü hakkında bilgi sahibi olarak tasarım yaptığını ve bunda da başarılı olduğunu belirten Güvenir, öğrencilere “Tasarım yapmaktan korkmayın” dedi.

  • Ege Postası
  • 22.05.2015 - 10:21
İZMİR - Karabağlar Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mobilya ve iç mekan tasarım bölümü öğrencilerine mesleğin inceliklerini anlatan Can Güvenir, yaptığı tasarımları barkovizyonda gösterdi ve öğrencilerin sorularını yanıtladı. Kendine özgü tasarım yapmanın büyük bir keyif olduğunu belirten Güvenir, “Çok güzel bir okulda okuyorsunuz. Buradan sonra üniversiteye devam ederek kendinizi daha geliştirin. Bu süre içinde sürekli kendinize özgü tasarımlar yapın. Tasarım yapmak insana ayrı bir güven getirir” dedi. Konuşmanın ardından Meclis üyesi Baki Uzun, Can Güvenir'e teşekkür plaketi sunarken, Can Güvenir daha sonra atölyeleri dolaşarak öğrencilerin yaptığı çalışmaları yakından inceledi. 



FİLM GÖSTERİLDİ
Söyleşinin ardından Karabağlar'da 16 mobilya ustasının katıldığı  “Ustalar El Veriyor” filmi de öğrencilere gösterildi. Film sonunda filmde yer alan mobilya ustası Ali Aygen ve Ahmet Merbut'a teşekkür plaketini Okul Müdürü Yasin Çınar takdim etti.



CAN GÜVENİR KİMDİR'
2009 yılında Anadolu Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü’nden mezun olduktan sonra 2014 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nde marka ve ürün kimliği alanında yapmış olduğu tez çalışması ile Yüksek Lisans programını tamamladı. 2011 yılından itibaren, kurmuş olduğu Can Güvenir Tasarım Stüdyosu’nda ürün, stand ve grafik tasarımı alanlarında hizmet vermektedir. Uygulamaya yönelik çalışmalarını teorik bir alt yapı ile zenginleştirmektedir. Araştırma ilgi alanlarını tasarım kimliği, ürün anlam bilimi ve tasarımda nitel araştırma teknikleri oluşturmaktadır. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.