Dolar 32,3850
%-0.11
Euro 34,5721
%-0.66
Altın 2.385,350
%-2.04
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova Belediyesi'nin yeni binası için dev yarışma

Bornova Belediyesi'nin yeni binası için dev yarışma

Konak ve Karabağlar Belediyesi’nin ardından yeni hizmet binası için kolları sıvayan İzmir’in metropol ilçelerinden Bornova’da inşa edilecek belediye sarayı için proje yarışması düzenlenecek. Birinciye 60 bin TL’lik para ödülü verilecek yarışmayı kanacak projeyle Bornova Stadı’nın bulunduğu alanda belediye birimlerini tek çatı altında toplayacak modern hizmet binası yapılacak. Yeni belediye binası için dev yarışma

  • Ege Postası
  • 21.05.2015 - 15:22
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Doğanlar’da yapımına başlanan yeni şehir stadyumunu tamamlama aşamasına getiren Bornova Belediyesi, bir yandan da yeni belediye binası için şimdiki mevcut stadın yer aldığı alandaki çalışmalarına hız kattı. Stadyumun taşınması ile birlikte ilçe merkezinde boşalacak alana yeni belediye hizmet binasını inşa edecek olan Bornova Belediyesi, projesini de düzenlenecek yarışma kapsamında halka sorma kararı aldı.
 
BORNOVA’DAN DEV YARIŞMA
Yeni belediye hizmet binasının projelendirilmesinde yarışma açma kararı alan Bornova Belediyesi’nden katılımcı yönetim anlayışına örnek bir hamle geldi. Konak Belediyesi’nin ardından 13 ayrı alanda hizmet veren hizmet birimlerini tek çatı altında toplayacak yeni ve modern tesis için mimari fikir proje yarışması açan belediye, ön başvuruları 17 Haziran 20115’te, yarışmaya katılacak projeleri ise en geç 8 Eylül 2015’te teslim alacak. Yapılacak değerlendirmenin ardından 19 Eylül 205 tarihinde dereceye giren projeler düzenlenecek sergi ve tören ile duyurulacak.


 
STAT ALANI BELEDİYE HİZMET BİNASI OLACAK
İlçe merkezinde mevcut Bornova Stadı’nın yer aldığı Gediz Caddesi ve Mustafa Kemal Caddesi kesişiminde yer alan bölgede yapılacak yeni belediye hizmet binası, toplam 20 bin metrekarelik alana inşa edilecek. 15 bin metrekarelik yer altı otoparkı ayrılan proje kapsamında ayrıca 17 bin metrekarelik bölümde de çevre düzenlemesi yapılacak. Mülkiyeti belediyeye ait yaklaşık 22 bin metrekarelik stat arazisinde yapılacak yeni belediye sarayının kat yüksekliği ise ihtiyaca ve projenin şekline göre belirlenecek.
 
BELEDİYE ESKİ YERİ DE HALKA SORACAK
Mevcut stadının yanında atıl durumda bulunan bölümler ise yeşil alan ve park olarak düzenlenecek. Geçtiğimiz ay alanla ilgili gerekli son imar düzenlemesini hayata geçiren ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde de onayı alan Bornova Belediyesi, Büyükpark’taki mevcut belediye binasının hangi doğrultuda kullanacağını da halka soracak. Eylül ayında sonuçlanacak yarışmanın ardından, nihai proje belirlenecek ve önümüzdeki yılın başlarında yapım ihalesine çıkılarak belediye binası için ilk kazma vurulacak. Yeni hizmet binasının açılması ile birlikte ilçede yaşayan vatandaşlar, belediye hizmetlerine daha rahat, daha hızlı ve daha konforlu şekilde ulaşabilecek.


 
BİRİNCİYE 60 BİN TL ÖDÜL
Yarışma kapsamında 275 bin TL para ödülü dağıtacak olan belediye, birinciye 60 bin lira, ikinciye 50 bin lira, üçüncü projeye ise 40 bin liralık para ödülü verecek. Yarışmada dereceye girecek diğer 5 esere ise 25’er bin liralık mansiyon ödülü verilecek.
 
JÜRİDE KİMLER VAR'
Yarışmanın danışman jüri üyeleri Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, Bornova Belediyesi Başkan Yardımcısı Zerrin Gençtürk, Bornova Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürü Deniz Dayangaç ve Mimar Ömer Yılmaz'dan oluşuyor. Asli jüri üyeleri listesinde ise Mimar Hikmet Gökmen, Yüksek Mimar Cem İlhan, Mimar Sevil Sarıyıldız, Yüksek Mimar Özcan Uygur ve İnşaat Mühendisi Ömer Zafer Alku bulunuyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.