Dolar 32,3780
%-0.13
Euro 34,7031
%-0.29
Altın 2.404,900
%-1.24
Bist-100 10.099,00
%0.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova Belediyesi hemşehrilerinin yardımına koştu

Bornova Belediyesi hemşehrilerinin yardımına koştu

İzmir’de dün yarım saat içinde son 64 yılın Mayıs ayı yağış rekoru kırıldı. Öğleden sonra bastıran şiddetli yağış ve dolu bir anda hayatı felç ederken Bornova’da metrekareye 62.4 kilogram yağış düştü. Meteoroloji verilerine göre İzmir’de en çok yağış Bornova’da görüldü. Bornova Belediyesi tüm ekipleriyle ihtiyaç duyanların yardımına koştu.

  • Ege Postası
  • 21.05.2015 - 09:58
İZMİR - Aniden bastıran yağış İzmir’in her yerinde suların yükselmesine neden oldu. Meteoroloji verilerine göre İzmir’de son 64 yılın Mayıs ayı yağış rekoru dün yarım saat içinde kırıldı. Kısa sürede çok şiddetli şekilde görülen yağış sorunlara neden oldu. İzmir’de en çok yağış Bornova’da görüldü. Bornova’da yarım saat içinde metrekareye 62.4 kilogram yağış düştü.


 
Belediye ekipleri yardıma koştu
 
Bornova Belediyesi de şiddetli yağmurun başlamasıyla birlikte tüm ilgili ekiplerini alarm durumuna geçirdi. Yarım saatte gerçekleşen yoğun sağanak yağmur ve dolunun etkisiyle su alan zemin katlarda tahliye çalışmaları yapıldı. İlçedeki okul bahçelerinde ve kamu alanlarında biriken sular da rögarlara aktarılarak vatandaşların güvenli biçimde ulaşımları sağlandı.


 
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova’ya yarım saatte yaklaşık 62.4 kilogram yağmur düştüğünün açıklandığını belirterek, “İzmir’de Mayıs ayında 64 yıldır görülmeyen bir yağış oldu. İzmir genelinde en çok yağışı da Bornova aldı. Bunun olumsuz etkilerini gidermek için belediyemizin ekipleri gerekli çalışmaları yaptı. Büyükşehir Belediyemiz ile İZSU ekiplerimiz de ilçemizde yardıma koştu. Onlara da çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.