Dolar 32,2252
%0.14
Euro 35,0367
%0.14
Altın 2.501,920
%-0.34
Bist-100 10.773,00
%0.31

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu'ndan Eroğlu'na flaş Körfez ve Gediz çıkışı: Onlara var, Körfeze yok...

Kocaoğlu'ndan Eroğlu'na flaş Körfez ve Gediz çıkışı: Onlara var, Körfeze yok...

Çiğli Çok Amaçlı Spor Salonu’nun açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı son günlerde alevlenen körfez polemiğinde Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na sert yüklendi. İki sendir ÇED onayı bekledikleri proje için Ankara’ya çağrısını yineleyen Kocaoğlu, “Taş ocaklarına, RES’lere, maden ocaklarına ÇED onayı istemiyorsunuz, körfez için iki sendir oyalıyorsunuz. Proje dört sene daha ertelenecek mi'” diyerek sürece tepki gösterdi. Kocaoğlu'ndan Eroğlu'na flaş Körfez ve Gediz çıkışı

  • Ege Postası
  • 20.05.2015 - 12:20
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Çiğli’de gerçekleşen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın yanı sıra, CHP İl Yönetimi, CHP İzmir Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, Çiğli Eski Belediye Başkanı Metin Solak, Çiğli Kaymakamı Mustafa Arı, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sendika, dernek, oda ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, belediye bürokratları, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

"RES'E VAR KÖRFEZ'E YOK" Haberi için tıklayınız!!!


"HÜKÜMET İZMİR'E VERDİĞİ SÖZÜ UNUTTU!" Haberi okumak için tıkalyınız!!!



TRAMVAY İÇİN YEŞİL IŞIK YAKTI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, konuşmasının başında arsayı ilçe belediyesine bağışlayan Aksu ailesine teşekkürlerini sunarak, “Hemen hemen her beldemize kapalı spor salonu yaptık. İzmir genelinde tamamladığımız 26’ıncı tesisi hizmete açıyoruz. Devamı mutlaka gelecek. Tramvayın uzatılması kürsüden verilecek bir söz değil. bunun için gerekli etütlerin yapılması gerekiyor. Eğer bir engel yoksa İzmir Büyükşehir Belediyesi bunu yapma ve yaptırma gücüne sahiptir” dedi ve tramvay isteyen Çiğli halkına da yeşil ışık yaktı.

İZMİR’E NE YAPTINIZ'

Devam eden seçim sürecinde gelen eleştirilerin odak noktası olduklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Seçim süreci başladığında, Büyükşehir Belediyesi’nin üzerine bir politika inşa edilmeye kalkıldı. Her seçimde geliyorsunuz Büyükşehir Belediyesi üzerinden politika yapıyorsunuz. Bu yerel seçim değil genel seçim, siz Türkiye’de ne yapacaksını? Devlet bütçesinden, İzmir’in kalkınması için bu kente ne vereceksiniz, projeleriniz neler, bunları konuşalım dedik. Genel seçimin İzmir Büyükşehir Belediyesi üzerinden yapılmasının mahsurlu olduğunu dile getirdik.  Yapılacak her türlü politik ithama verecek cevabımız vardır dedik. Bir yandan Büyükşehir Belediye Başkanı milletvekili gibi seçim çalışması yapıyor deniyor, diğer yandan aynı konuşmada yine Büyükşehir Belediyesi ve başkanı eleştiriliyor. Burada hedef bellidir. 12 yıldır İzmir’de kuzey çevre yolu, bölünmüş yol ve yap-işlet-devret ile havalimanı projesi yapıldı. Konak Tüneli de ayrı bir alem… Toplam dört… Başka yok… Ben bir şey yapmadım bunu nasıl gizleyeceğim diyerek Büyükşehir Belediyesi üzerinden siyaset yapılmaktadır” diye konuştu.

“VEYSEL EROĞLU İZMİR’İN KONULARINI BİLMİYOR”

“Sayın Veysel Eroğlu İzmir’in  konularını maalesef bilmiyor” diyerek sözlerini sürdüren Aziz Kocaoğlu, şunları söyledi: “Keşke konuları bilerek gelseydi, çok daha iyi olurdu. “İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir’in trafiğini çözmüyor biz devreye girer çözeriz” demiş. Bu laf sadece 7 Haziran’a kadar… Merkezi bütçeden trafik sorununu çözmek için raylı sistem yatırımlarında Ankara’ya 955 milyon, İstanbul’a 750 milyon TL, İzmir’e ise sıfır ayırdınız. Bu sıfırı kaldırmak için de seçim bildirgenize  Konak ve Karşıyaka tramvayını aldınız. Konu espri konusu olunca da bildirgeden çıkardınız.”  

“İZMİR’E SIFIR”

Bakan Eroğlu’nun “Gördes Barajı’nı yaptık, İzmir’in su sorununu hallettik” şeklindeki açıklamasına da değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “İzmir senede 195 milyon metreküp su sarf ediyor. Tahtalı Barajı’nın kapasitesi 305 milyondur. Diğer barajlarla toplanınca İzmir’in potansiyeli yetmektedir. Gördes Barajı’ndan başka bir şey yapılmadığının tescili oldu. O baraj da şu an boşaltıldı, orada problem var. Zemini yeniden yapılacak, ondan sonra su verilecek. Olabilir, her projede problem olabilir. İzmir’in Gördes Barajı’nı sürekli tekrarlamak doğru değil” diye konuştu.

TAŞ OCAKLARINA, MADENLERE, RES’LERE VAR, KÖRFEZ’E YOK

Körfez temizliği ve rehabilitasyonu projesi için iki senedir devam eden süreci özetleyen Kocaoğlu, Ankara’dan bekledikleri onayın bir türlü gelmediğini hatırlatarak, “Körfez temizliği için iki senedir top yuvarlıyoruz. Oradan oraya gidiyoruz. Proje sadece Büyükşehir Belediyesi’nin projesi değil. Birinci konu körfezin yüzülebilir hale gelmesidir. Şu anda bir propagandaya başladılar. ÇED’i bakanlık engellememiş, hükümet engellenememiş, evraklar eksikmiş… O kadar çok örnek var ki… Efemçukuru’na nasıl ÇED verildi, kaç günde verild? RES’lere, köylerde vatandaşların tarlasına, hayvan damına santral yapılmasına nasıl ÇED raporu verild? ÇED raporu alındı m? Körfez’de ÇED süreci oyalanmıştır. Körfez ÇED’inin bu seçime dek oyalanacağını tahmin ediyoruz. Seçimden sonra göreceğiz. Körfezin ve limanın büyümesini dört sene daha ertelenecek mi'” dedi ve bakanlığa yaptığı çağrıyı da yineledi.

BAKAN GEDİZ’İ KURTARACAKTI, NE OLDU'

Kocaoğlu yüzülebilir körfez projesi için Bakan Eroğlu’nun eleştirilerine ise şu yanıtı verdi: “Taş ocaklarına, maden ocaklarına ÇED raporu istemiyorsun, yüzülebilir körfez için iki yıldır bahane uyduruyorsun. Sayın bakan Gediz’i kurtaracaktı, Gediz’den hiç bahsetmiyor…  31 Aralık 2012’de Gediz’de balık tutacağız dedi. Bugün müsteşar proje hazırlığından bahsediyor…. Yine körfezde temizlik için Sayın Bakan “Proje hazırlıyoruz” diyor. Proje hazır… Tek başımıza vermezler diye TCDD ile yola çıktık. Bu aynı zamanda bir hükümet projesi. Büyükşehir Belediyesi var diye hala onay gelmedi.”

ARSLAN TRAMVAY TALEBİNİ YİNELEDİ

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, 8 ay içerisinde yapımını tamamlanarak hizmete açılan tesisin ilçeye hayırlı olmasını dileyerek, “Sayın Aziz Kocaoğlu tüm ilçelere olduğu gibi Çiğli’mize de sahip çıkmaktadır. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz.  Bu tesisin yanı sıra, Egekent’te yarı olimpik kapalı spor salonunu da Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile yapılacaktır. Çiğli’yi bir spor kenti yapmak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi ile el ele çalışmaya devam edeceğiz. Amacımız Çiğli gençliğine sahip çıkmak. Amacımız Çiğli halkına hizmet etmektir” dedi. Arslan ayrıca “Büyük Başkan’ım” diyerek seslendiği Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’una tramvayın Çiğli Bölge Hastanesi’ne uzatılmasına yönelik geçtiğimiz haftalardaki talebini de yineledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.