Dolar 32,5437
%0.18
Euro 34,9387
%-0.09
Altın 2.436,010
%-0.01
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Stat krizinde Kocaoğlu'nun dediği oldu

Stat krizinde Kocaoğlu'nun dediği oldu

İzmir’in çözülmek bilmeyen stat krizinde yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Atatürk Stadı’nda yapılacak çalışmalar için düğmeye basan Gençlik ve Spor Bakanlığı, tesiste kapsamlı bir yenileme çalışması yürütecek. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bakanlığa sunduğu portatif tribün önerisi de kabul görürken, çalışmaların tamamlanması ile kentte yaşanan tesis krizi kısmen aşılacak.

  • Ege Postası
  • 24.01.2015 - 11:50
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Alsancak Stadı’nın depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle kapatılmasının ardından kentte başlayan stat krizi ve bir türlü çözülemeyen çıkmazda nihayet ilk adım atılıyor.

BAKANLIK BELEDİYENİN ÖNERİSİNİ DİNLEDİ

İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün 12 Şubat tarihinde çıkacağı ihale kapsamında, İzmir’in ve bölgenin en büyük statlarından olan, dünyanın da sayılı tesisleri arasında gösterilen Atatürk Stadı’nda kapsamlı bir yenileme ve tadilat çalışması yürütülecek. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun geçtiğimiz aylar içerisinde Gençlik ve Spor Bakanlığı’na gerçekleştirdiği ziyaret esnasında bakanlık üst yönetimi ile masaya yatırdığı çözüm paketinin ilk halkası da bu doğrultuda uygulamaya konacak.

ÇATISI YENİLENECEK


Öncelikli olarak güçlendirme yapılacak Atatürk Stadı’nda öncelikli çalışma mevcut çatının sökülerek yenilenmesi olacak. Stadın en büyük sıkıntılarından bir tanesi olan zemin de elden geçirilecek. Kamuoyunda sıkça tartışılan dar derin kazı yöntemi ile çim yenilemesi yapılacak olan dev spor kompleksinde, soyunma odaları ihtiyacı için de iki adet prefabrik bina inşa edilecek.

PORTATİF TRİBÜNLER GELİYOR

E-bilet uygulamasına yönelik yeni turnikeler de yerleştirilecek spor kompleksinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun geçici çözüm olarak dile getirdiği portatif tribünlerden de yapılacak ve giderlerin tamamı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün kasasından karşılanacak.

YAZ AYLARINDA HAZIR OLACAK

Atatürk Stadı bünyesinde yapılacak tadilat çalışmaları toplam 100 günde tamamlanacak ve tesis yaz aylarında yenilenmiş hali ile yeniden hizmete girecek. Yapılacak tüm çalışmaların ardından stat işlerlik kazanacak ve yer krizi nedeniyle başka şehirlerde maça çıkan İzmirli spor kulüplerinin sürgün günleri de son bulmuş olacak.

KOCAOĞLU “VERİRLERSE BİZ YAPARIZ” DEMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde statlarda yapılması öngörülen çalışmalar ve yenileme faaliyetleri ile ilgili olarak Ankara’ya seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, portatif tribün önerisini yineleyerek şunları söylemişti: “Hem Alsancak Stadı, hem de Atatürk Stadı için geçici tribünler konarak, oradaki doku bozulmadan, kentin diğer statları yapılıncaya kadar ihtiyacı karşılayacak bir çözüm üretmekten yanayız. Bu iki stat için bizim fikrimizi beyan etmemiz doğrudur. Ama yapacağız diye konuşmak yanlıştır. Yer bizim değildir, yer bakanlığı yeri. Verirlerse biz burada tribünleri yaparız. Sonra o tribünleri değişik yerlerde kullanırız. Her zaman bir yerlerde değerlendirilir. Yer bulunur ve bir kayıp söz konusu olmaz.”


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.