Dolar 32,2061
%-0.11
Euro 34,7170
%-0.24
Altın 2.445,160
%0.52
Bist-100 10.219,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sözleşme krizinde kartlar masada...

Sözleşme krizinde kartlar masada...

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Genel-İş Sendikası arasında devam eden ve Yüksek Hakem Kurulu’na giden toplu iş sözleşme krizinde taraflar son tekliflerini masaya koyuyor. Dün de gerçekleşen ve sonuç alınmayan müzakere görüşmeleri, bugün öğlen saatlerinde yeniden başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleşen görüşmelere sendika cephesinden DİSK ve Genel-İş Başkanı Kani Beko ile Ankara’dan gelen Genel-İş Genel Merkez Yöneticileri de katılırken, sözleşmeler konusunda bugün sonuç alınması bekleniyor.

  • Ege Postası
  • 23.07.2013 - 16:06
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Dün gün boyu süren görüşmeler neticesinde sözleşmeler konusunda herhangi bir aşama kaydedilemezken, taraflar arasında yine anlaşma sağlanamamıştı. Zirve sonrasında sendika cephesinden grev söylemi yinelenirken, talepleri dinleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise “Ücretleri daha fazla arttıramayız” diyerek son sözü söylemişti. Son duruma göre İZENERJİ için yüzde 14’e ve iyileştirme yapılan sosyal haklara ilaveten İZELMAN’a da yüzde 8,20 ve 12’lik ücret artışları öngörülmüştü. Sendikayı tatmin etmeyen rakamlar sonrasında, taraflar son bir kez daha masaya oturma kararı almıştı.

SENDİKADAN OLUMLU ADIM BEKLENİYOR

Dün akşam saatlerinde gerçekleşen zirve sonrası çözüm için çalışmalarını hızlandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, bugün öğlen saatlerinde sendika yetkilileri ile yeniden bir araya geldi. Diğer yandan görüşme gerçekleştiği sırada neticeyi merakla bekleyen çok sayıda emekçinin belediye binası önündeki bekleyişi uzun süre devam etti. Sendika cephesini Genel-İş Genel Başkanı Kani Beko, Genel Sekreter Remzi Çalışkan, Mali İşler Daire Başkanı Cafer Konca, Örgütleme Daire Başkanı Çetin Çalışkan, Toplu Sözleşmeler Daire Başkanı Mehmet Güleryüz ve İzmir’deki şube başkanlarının temsil ettiği sendika cephesinin masa başında son tekliflerini vermesi ve anlaşma için adım atması bekleniyor.



SON DURUM MERAKLA BEKLENİYOR

26 Temmuz’da grev kararını duyuran sendika ve işveren konumunda olan Büyükşehir Belediyesi arasında ipler iyice gerilirken, Yüksek Hakem Kurulu’na giden toplu sözleşme görüşmelerinin bu hafta sonuna kadar sonuçlanması bekleniyor. Diğer yandan, dün de olumsuz sonuçlanan görüşmeler sonrasında sendika yönetiminin grev hazırlıklarına da başladığı öğrenildi.

TARAFLAR NE DEMİŞTİ'


Sendika adına en yetkili isim olarak görüşmelere katılan DİSK ve Genel-İş Başkanı Beko, dünkü zirvenin ardından yaptığı açıklamada, masa başında iş barışı sağlamaktan yana olduklarının altını çizerek, “Grev bizim hakkımız, kimsenin bundan kaçtığı ya da korktuğu yok. İZENERJİ ve İZELMAN da toplu sözleşme sürecinin greve gitmemesi için iyi niyet gösterdi. Grev kararı elbette İzmir halkını üzebilir. Elbette İzmirlinin canını yakabilir. Vatandaşın canını da sıkmak, onları üzmek istemiyoruz. Bizim böyle bir derdimiz yok. Ancak işler bu noktaya gelirse, bizim işçilerimiz de, biz de grev yapmaktan korkmayız” demişti. Hafta sonu katıldığı programda sert mesajlar veren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, “Toplu sözleşmede grev hakkı kullandırmayacağım. İsteyen istediği eylemi yapsın ben de emekçinin yanındayım. Ama taşeronu kaldıran, işçi dostu bir başkan olarak bana karşı yapılan bu hareket düşündürücüdür. Herkesi sağduyulu olmaya çağırıyorum” diye konuşmuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.