Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Pasaport iskelesi dökülüyor

Pasaport iskelesi dökülüyor

İzmirli vatandaşlar, Körfez'in en işlek iskelelerinden biri olan tarihi Pasaport Vapur İskelesi'nin her geçen gün biraz daha tahrip olduğunu belirterek, tarihi iskelenin bir an önce yenilenmesini bekliyor.

  • Ege Postası
  • 23.07.2013 - 09:21
İZMİR- Dokuz Eylül gazetesinden Gözde Kamay’ın haberine göre Pasaport vapur iskelesinin yanında bulunan İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü binasının harabe hale gelmesinden çok fazla şikayet aldıklarını dile getiren Pasaport vapur iskelesi yetkilileri, tarihi yapı olduğundan binaya dokunulmadığını, ancak İzmir'deki tüm vapur iskelelerinin yenileneceği duyumunu aldıklarını söylediler. Yenileme çalışmalarının başlama tarihi hakkında bilgi sahibi olmadıklarını belirten yetkililer, Karşıyaka ve Konak vapur iskelelerinde yenileme çalışmalarının başladığını, fakat Pasaport'taki iskele için belirli bir tarih olmadığını kaydetti. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde alınan bilgiye göre ise hazırlanan tasarım projesiyle Pasaport İskelesi yenilenecek.



ÇALIŞMALAR BAŞLAMADI

Alanda yer alan tescilli gümrük ve karakol binası ile Denizcilik İşletmeleri'ne ait binalar korunacak. Bu binaların arasında kalan eski yolcu bekleme salonu yıkılarak yeniden inşa edilecek. Yeni binada idari birimler ile halka açık tuvalet olacak. Bekleme salonunun kapalı bölümü cam cephe, üstü kapalı alanı ise çelik konstrüksiyondan imal edilecek. Yeni kapalı ve açık yolcu bekleme salonları üç ayda tamamlanacak. Çalışmalar kapsamında iskele de yenilenecek. İskele binasının gerçekleştirilen yıkım ihalesi kapsamında; 240 metrekarelik yolcu bekleme salonu, 510 metrekarelik iskele ve 60 metrekarelik yolcu çıkış alanıyla, deniz seviyesinden dört metre yükseklikteki dalgakıranın yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları tamamlanacak.

Ancak Çalışmaların Pasaport iskelesinde başlamaması vatandaşların şikayetlerine neden oluyor. Durumdan memnun olmayan vatandaşlar, bu tarihi yapının bir an önce restore edilmesini, İzmir'in en işlek iskelelerinden olan Pasaport vapur iskelesinin daha modern bir hale kavuşmasını bekliyor.







Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.