Dolar 32,2238
%-0.06
Euro 34,7574
%-0.12
Altın 2.459,370
%1.11
Bist-100 10.344,00
%0.74

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
10 kediyi fare zehirli kıymayla zehirlediler

10 kediyi fare zehirli kıymayla zehirlediler

İzmir’in Foça İlçesi’nde, fare zehirli kıyma verildiği belirlenen 10 sokak kedisi telef olurken, bir köpek ise son anda kurtarıldı. Hayvanseverler, yapılanın vahşet olduğunu belirtip, tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 23.07.2013 - 12:47
İZMİR- Dün akşam saatlerinde, İsmetpaşa Mahallesi, 161, 157 ve 204 no'lu sokaklarda çok sayıda kedinin telef olduğunu, bir köpeğin de yerde kıvrandığını fark eden çocuklar durumu ailelerine bildirdi. Aynı mahallede yaşayan Foça Hayvanlara Yardım Derneği (HAYAD) Başkanı ve Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Huriye Kuruoğlu, can çekişen köpeğe ilk müdahaleyi yapıp, Bağarası Beldesi’nden veteriner çağırdı. Veterinerin gerekli müdahaleyi yaptığı sokak köpeği, kurtarıldı.

Çevrede yapılan aramalarda park halindeki otomobillerin altlarında ve evlerin bahçelerinde büyük bölümü yavru 10 ölü kedi bulundu. Hayvanların kimliği belirsiz kişi veya kişilerce fare zehirli kıyma verilerek katledildiği anlaşıldı. Foça Belediyesi Zabıta ekipleri, ölü kedileri hayvanseverlerin gözyaşları arasında toplayıp, belediye çöplüğüne götürdü.

Yapılanın insanlık dışı olduğun belirten HAYAD Foça Şubesi Başkanı Prof. Dr. Huriye Kuruoğlu, "Bu ilk değil. Önceki gün akşam çarşı içinde yine bir köpek zehirlemesi yaşandı. Çabuk fark edildi. Kurtardık. Bu akşam da burada bir köpeğe son anda müdahale ettik, durumu tam belli değil ama 10 kediyi kurtaramadık. Bunlar şu ana kadar tespit ettiklerimiz. Henüz göremediklerimiz olabilir, sayı daha da artabilir. Kutsal Ramazan ayında, bu mübarek günde yazıktır, ayıptır, günahtır. Hiç mi vicdan yo? Hiç mi merhamet yok bunu yapanlard? Ne istediniz bu hayvanlardan'" diyerek tepkisini dile getirdi.

Çevredeki pansiyon ve evlerin, kedi ve köpeklerin zehirlendiği sokağa bakan güvenlik kamerası kayıtlarının incelendiğini, katliamı yapanların belirlenmesi halinde zehirli kıyma kalıntılarıyla birlikte kaymakamlığa gidip, şikayette bulunacakların belirten Prof. Dr. Kuruoğlu, "Bunu yapan kişi veya kişiler cezasız kalmamalı" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.