Dolar 32,3332
%0.16
Euro 35,1588
%-0.07
Altın 2.242,780
%-0.03
Bist-100 8,70
%-0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şengül mezun olduğu okulda jüri üyesi oldu

Şengül mezun olduğu okulda jüri üyesi oldu

AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, mezun olduğu Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümünde juri üyeliği yaptı. Şengül, yıllar sonra mezun olduğu okulda bulunmanın kendisini bambaşka duygular yaşattığını ifade etti.

  • Ege Postası
  • 04.07.2013 - 09:31
İZMİR - Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Yüksek Lisans tezlerini hazırlayan öğrencilerin sunumunda jüri üyeliği yapan Şengül’e, öğrencilik döneminde sınıf ve ev arkadaşı olan Türkiye’nin ünlü futbol hakemlerinden olan Kuddusi Müftüoğlu da eşlik etti.

Öğrencilik yılları döneminde kendisini sınıfta bırakan Hocası Yrd.Doç.Dr.Yıldırım Oral’ın jürisinde yer almanın kendisi için ayrı bir mutluluk olduğunu ifade eden Şengül, ”O zamanki sınıf arkadaşlarımız şu an öğretim görevlisi olmuş. Mezun olduğumuz dönemle bu dönem arasında büyük farklılıklar var. Özellikle teknoloji Şehir Plancılığında büyük bir yer alıyor. Bizim dönemimizde rapidolarla elle çizim yapıyorduk; şimdi bilgisayar ortamında el değmeden yapılıyor” dedi.

“ÜLKE GELİŞİMİNDE ŞEHİR PLANCILARI ÖNEMLİ BİR NOKTADA”

Kentlerin çarpık yapılaşmasında Şehir Plancılarının hiçbir suçu olmadığını, ancak geleceğin şehirlerini kurmanın şehir plancılarının elinde olduğunu kaydeden Şengül, Şehir Plancılarının o ülkenin gelişimde çok büyük bir paya sahip olduğunu, düzenli bir şehirde yaşayanların sosyal anlamda mutlu olduğunu ve bunun ekonomiye yansıdığına da dikkat çekti.

Üniversitelerin ve öğrencilerin gerçek hayatta yaşanabilir projelerin içinde yer almaları gerektiğine işaret eden Şengül, Üniversitelerin döner sermayeleriyle iş almalarını bu işlerde öğrencileri çalıştırılması gerektiğini ifade etti.

Şengül öğrencilere de şu tavsiyelerde bulundu;
“Sürekli olarak yenilikleri takip edin. Özellikle mesleğinizle ilgili teknolojik gelişmelerden haberdar olun. İşinizi severek yapın. Severek yapmadığınız hiçbir işte başarılı olamazsınız. Şehir plancılığı, şehirlere ve geleceğe yön veren mesleklerin başında geliyor. Toplumu yakından ilgilendiren bir meslek dalı olması nedeniyle toplumsal olaylara duyarsız kalmayın. Özellikle Kentsel Dönüşüm’de şehir plancılarına büyük iş düşüyor.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.