Dolar 32,3376
%0.18
Euro 35,1975
%0.04
Altın 2.246,670
%0.14
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Güzelbahçe Sivas Katliamını unutmadı

CHP Güzelbahçe Sivas Katliamını unutmadı

CHP Güzelbahçe İlçe Örgütü, 20 yıl önce Sivas'ta Madımak Oteli'nde yakılan 33 aydını andı.

  • Ege Postası
  • 03.07.2013 - 10:22
İZMİR - Belediye Amfi Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen anma töreninde CHP Gençlik Kolları'nın yazıp oynadığı “Ateşin Işıkları” adlı dramatize oyun izleyenlerin alkışını aldı.
CHP Gençlik Kolları'na üye 33 genç, Madımak Oteli'nde yakılan 33 aydını canlandırdı, onların yaşamından kesitleri sahneledi. İzleyenlerin duygulu anlar yaşadığı etkinlikte konuşan CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Ednan Arslan, “Sivas’ı unutmadık, unutturmayacağız. Eğer Sivas'ı unutursak, bu katliamların ardı arkası gelir. 20 yıl önce Madımak otelinin önünde toplanan gerici yobazlar, 'Cumhuriyet Sivas'ta kuruldu, Sivas'ta yıkılacak' diyordu. Bugün onların avukatlığına soyunanlar iktidarda ve amaçları Atatürk devrim ve ilkelerini ortadan kaldırmak, Cumhuriyeti yıkmak için çaba sarf ediyor. Gezi Parkı direnişiyle bu ülkede Cumhuriyetin ve Atatürk'ün bekçilerinin ne kadar sağlam olduğunu dosta düşmana bir kez daha gösterdik. Bu nedenle tüm cumhuriyetçilerin, Atatürkçülerin, devrimcilerin, yurtseverlerin birlikte hareket etmelerini ve saflarını sıklaştırmalarının zorunlu olduğunu belirtmek istiyorum” dedi.
Arslan, konuşmasını Pir Sultan Abdal'ın deyişi olan “Dönen dönsün ben dönmem Atatürk'ün yolundan, Cumhuriyetten” diye uyarlayarak tamamladı.
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de ülkeyi, İzmir'i ve Güzelbahçe'yi kesinlikle gerici yobazların eline bırakmayacaklarını ifade etti. Gecede ayrıca semah gösterisi yapıldı. Sivas Türküleri söylendi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.