Dolar 32,4430
%-0.13
Euro 34,7323
%-0.68
Altın 2.441,360
%0.21
Bist-100 9.934,00
%2.24

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şengül'den Kocaoğlu'na:Demagoji yapma!

Şengül'den Kocaoğlu'na:Demagoji yapma!

AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yerel yönetimlerin AK Parti döneminde yetkilerinin kısıldığı yönündeki eleştirilerine cevap vererek, yerel yönetimlerin AK Parti döneminde daha özerk hale geldiğine dikkat çekti.

  • Ege Postası
  • 09.11.2013 - 10:26
İZMİR -Yerel yönetimlerin Türkiye'de en çok AK Parti döneminde güçlendirildiğini kaydeden Şengül, “Yerel yönetimleri güçlendirmek, yerinden yönetime destek olmak için yeni kanunlar çıkardık. Belediyeler Kanunu, Büyükşehir Belediyesi Kanunu, İl Özel İdaresi Kanunu, Mahalli İdare Birlikleri Kanunu ve İl Özel İdarelerine ve Belediyelere Genel Bütçe Gelirlerinden Pay Verilmesi Hakkında Kanun, bunlardan. Bu düzenlemelerle yerel yönetimlerimize aktarılan kaynak, 2002'de 4,7 milyarken 2013 bütçesinden ayrılan pay 37,7 milyar TL'ye çıkarıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2006 yılında 959 milyon olan geliri, 2012 yılında 1 milyar 810 milyona çıktı. Bu büyük bir artış” dedi.

KOCAOĞLU DEMAGOJİ YAPMASIN

Şengül, “Yerel yönetimleri maddi ve manevi olarak güçlendirmek demokrasiye darbe vurmaksa evet, biz demokrasiye darbe vurduk. Sayın Kocaoglu her şeyin farkında. Demagoji yapmasın” diye konuştu.

Şengül şunları aktardı:

“Planlama yetkisi yıllardır büyükşehirlerde. Sayın Kocaoglu bırakın İzmir'i planlamayı, mevcut planları bile uygulamaya sokamadı. İzmir'in önünü tıkadı. Yatırım yapmak isteyen birçok yatırımcı belediyelerin elinde oyuncak oldu. Bunları iyi biliyoruz. Örneğin, Petkim'de 6-7 milyar dolarlık yatırım planlarını geçirmediler. Yatırımların ve istihdamın önünü tıkadılar. Allah'tan planlama yetkisi bakanlığa geçti de yatırımların önü açıldı.”

Şengül Kentsel dönüşümde rant iddialarına ise şu şekilde cevap verdi;

“Kentsel dönüşümde de rant vardır. Rantın kelime manası getiridir. Rant kötü birşey değildir. Önemli olan rantın paylaşımındaki adalettir. Biz kentsel dönüşümle yeni rant alanları oluşturarak bunu vatandaşla ve kamuyla paylaşmak istiyoruz. Vatandaşlarımıza yük ve borç getirmeden onları ev sahibi yapma derdindeyiz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.